Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Κούβα: Επαγγέλματα απελευθερώνεται από 01/01Περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά προωθεί από το νέο έτος η κυβέρνηση της Κούβας. Από την 1η Ιανουαρίου "απελευθερώνεται" σειρά επαγγελμάτων, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να ορίζουν ακόμα και μόνοι τους τις τιμές, αλλά και να πληρώνουν φόρους.

Η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο έχει προχωρήσει ήδη σε δραστική μείωση του δημοσίου τομέα. Χιλιάδες Κουβανοί έπαψαν να δουλεύουν για το Κράτος και στράφηκαν - αναγκαστικά - στο ελεύθερο επάγγελμα.

Στόχος του Κάστρο είναι το 40% των πολιτών να δουλεύουν για τον ιδιωτικό τομέα (με την κουβανική έννοια) μέχρι το 2016. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν μόλις 10%.

Δεκάδες επαγγέλματα στα οποία στράφηκαν οι Κουβανοί ουσιαστικά απελευθερώθηκαν με την έννοια ότι το Κράτος έδωσε άδειες, δικαιώματα αγοράς και πώλησης, ορισμού τιμών, αλλά και υποχρεώσεις, όπως η πληρωμή φόρων.


πηγή: tovima.gr

3 σχόλια:

  1. welcome to capitalism (estw kai me mikra vimatakia)... se 20-30 peripou xronia tha gnwrisete kai tis fraseis: pistwliptiki ikanotita, krisi, xreos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai paradeigmata pros apofigin tha einai i argentini tou 2001 kai i ellada tou 2011-2012 (as elpisoume mono ws tote)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελπίζω της Ελλάδας να μην είναι "Greece (2011-)"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή