Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

"Δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης αποτελεσμάτων"

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε το αίτημα της ρωσικής αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου και κατηγόρησε το αντιπολιτευτικό κίνημα για έλλειψη στόχων και ηγετών, στην πρώτη του αντίδραση μετά τη μεγάλη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων το Σάββατο στο κέντρο της Μόσχας, οι οποίοι κατήγγειλαν νοθεία στις εκλογές.

"Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ενιαίο πρόγραμμα. Εχουν πολλά επιμέρους προγράμματα, αλλά όχι ένα ενιαίο, και κανέναν σαφή τρόπο για την εκπλήρωση των στόχων τους, οι οποίοι επίσης δεν είναι σαφείς, και δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε συγκεκριμένο", είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας ενώπιον υποστηρικτών του κινήματος "Ενωμένη Ρωσία".

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι δεν έχει ανάγκη "να κλέψει" για να νικήσει στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου και πρόσθεσε ότι η ψηφοφορία των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου στη Ρωσία πρέπει να είναι διαφανής.

"Δεν τίθεται θέμα συζήτησης για την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων" των βουλευτικών εκλογών, είπε.

"Σε μία τέτοια κατάσταση, υπάρχει πάντοτε απόπειρα υποτίμησης και υπονόμευσης της νομιμότητας οποιουδήποτε συμβάντος στη δημόσια σφαίρα, περιλαμβανομένης, πάνω από όλα, της εκλογικής διαδικασίας... Κατά συνέπεια, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλισθεί ότι οι εκλογές είναι κατανοητές, διαφανείς και αντικειμενικές", είπε.


Glenti Comment: Κατάργησε τις εκλογές στην Άνω Βουλή (Ομοσπονδιακό Συμβούλιο), αύξησε το ελάχιστο ποσοστό εκλογής ενός κόμματος στην Δούμα στο 7 τοις εκατό, αύξησε την προεδρική θητεία στα 6 χρόνια δίνοντας στον εαυτό του τη δυνατότητα να είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας για τα επόμενα 12 χρόνια, υπήρχε περίπτωση να αναθεωρήσει οικειοθελώς το εκλογικό αποτέλεσμα; Οι αντιδράσεις πάντως τώρα ξεκίνησαν. Η δημοκρατία άλλωστε εμπνέεται, δεν επιβάλλεται...


πηγή: kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. η δημοκρατία δεν επιβάλλεται, η δικτατορία, όμως, επιβάλλεται και ο Πούτιν ανήκει, μάλλον, στη δεύτερη κατηγορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή