Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Ανασταίνεται" η μπαταρία των iPhone



Η Apple διέθεσε την πολυαναμενόμενη ενημέρωση λογισμικού με την οποία φέρεται να επιλύει το πρόβλημα στο λογισμικό που "στράγγιζε" τη μπαταρία. Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη "Over the Air", απευθείας από τους διακομιστές της Apple και ολοκληρώνεται χωρίς την σύνδεση και το συγχρονισμό από το iTunes.

Επίσης, η έκδοση iOS 5.0.1 προσθέτει λειτουργίες χειρισμού με την αφή με περισσότερα δάχτυλα στο πρώτο iPad (το οποίο δέχεται αναβάθμιση στη νέα έκδοση του iOS). Ακόμα, αναφέρεται ότι διορθώνει ένα bug με την υπηρεσία Documents in the Cloud και επιλύει ένα πρόβλημα που ανέφεραν χρήστες από την Αυστραλία στη λειτουργία φωνητικών εντολών Siri κατά την υπαγόρευση.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η ενημέρωση προωθείται απρόσκοπτα Over the Air, δηλαδή εξαιρετικά απλά. Ο χρήστης μεταβαίνει στις Ρυθμίσεις στο iPhone, επιλέγει Ενημέρωση Λογισμικού (Software Update) και το λογισμικό (44ΜΒ) κατεβαίνει. Ο χρήστης ερωτάται εάν θέλει να προχωρήσει στην αναβάθμιση και η διαδικασία προχωρά είτε μετά από 10 δευτερόλεπτα χωρίς παρέμβαση του χρήστη, είτε αργότερα, εάν ο χρήστης το επιλέξει (Update later). H εγκατάσταση προχωρά, το iPhone επανεκκινείται (reboot), εμφανίζεται η μπάρα προόδου της διαδικασίας και σε δύο λεπτά ολοκληρώνεται.

Εάν ο χρήστης δεν επιλέξει αυτή τη μέθοδο ή δεν εμφανίζεται διαθέσιμη η ενημέρωση από τους διακομιστές της Apple (error 3200), μπορεί να επιλέξει την σύνδεση της συσκευής με τον υπολογιστή του και να την διεκπεραιώσει μέσω του προγράμματος iTunes (από όπου είναι διαθέσιμη σε όλους), επιλέγοντας Update.

Η συζήτηση για την μπαταρία στα φόρα υποστήριξης της Apple συνεχίζεται, με έναν τουλάχιστον χρήστη να αναφέρει ότι ενώ δεν είχε προηγουμένως πρόβλημα, έκανε την ενημέρωση στην έκδοση 5.0.1 για να διαπιστώσει εμβρόντητος ότι η κατανάλωση προχωρούσε με ρυθμό -10% την ώρα(!).


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου