Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας



Σε συμφωνία για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας κατέληξαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια το βράδυ της Κυριακής.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα συνάντηση αύριο, Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσουν το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, καθώς και τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής συζητήθηκε το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης και υπήρξε συμφωνία.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας και των άλλων κομμάτων για τη νέα κυβέρνηση.

Ήδη, στο πλαίσιο των διεργασιών για την νέα κυβέρνηση και την υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου έχουν συγκροτηθεί αντιπροσωπίες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που αναμένεται να συναντηθούν αργά το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο πρόεδρος Σώματος Οικομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζανιάς. Εκ μέρους της ΝΔ, θα συμμετάσχουν ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Χρήστος Σταϊκούρας.


Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

"Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευση κ. Αντώνης Σαμαράς

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων".


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου