Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

APOEL - Porto 2-1, Dortmund - Olympiakos 1-0 (videos)

ΑΠΟΕΛ - ΠΟΡΤΟ 2-1.


Το απίστευτο ΑΠΟΕΛ νίκησε με 2-1 την Πόρτο και πλέον βλέπει την ιστορική πρόκριση στους "16" να μην μοιάζει με όνειρο. Ήρωας ο Μαντούκα στο 90'.

Νέα ιστορική νίκη πήρε το ΑΠΟΕΛ, καθώς νίκησε με 2-1 την Πόρτο στην Κύπρο και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της με 8 βαθμούς.

Ήρωας για τους Κύπριους ήταν ο Γκουστάβο Μαντούκα, χαρίζοντας τους την νίκη με γκολ στο 90', ενώ ένα μόλις λεπτό αργότερα είχε ισοφαρίσει ο Χουλκ με πέναλτι.


Με το τρίτο γκολ του Αΐλτον στο Champions League το ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο "ΓΣΠ" στο 42'.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός κέρδισε το πέναλτι από τον Μανγκαλά, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και νίκησε από τα βήματα τον Έλτον για το 1-0.

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά για τους Κύπριους και η μεγάλη νίκη φαινόταν κοντά, ο Χάμες Ροντρίγκες με μια καλή... βουτιά στην περιοχή κέρδισε πέναλτι στο 88' και ο Χουλκ ισοφάρισε από τα 11' βήματα σε 1-1.

Ένας 3ος βραζιλιάνος, ο Γκουστάβο Μαντούκα, στην επόμενη φάση κατάφερε να σκοράρει με κοντινό πλασέ και να χαρίσει την νίκη στο ΑΠΟΕΛ στο 90', από μπαλιά του Κώστα Χαραλαμπίδη.

Τα νεύρα ήταν πολλά στις τάξεις της Πόρτο και ο Χουλκ, με το ξανθό του μαλλί, δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και επιτέθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης!

Θυμίζουμε πως το ΑΠΟΕΛ είχε νικήσει και την Ζενίτ στο "ΓΣΠ", ενώ έχει πάρει ισοπαλίες στην έδρα της Πόρτο και της Σαχτάρ.

Η Ζενίτ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 στην Αγία Πετρούπολη επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ και έκανε σπουδαίο βήμα πρόκρισης.

Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λόμπερτς, ο οποίος κατάφερε να νικήσει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου τον μέχρι τότε... ανίκητο, Ρίμπκα.


ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0


Η ήττα ήταν πολύ φτηνή για τον Ολυμπιακό χθες που έχασε 1-0 από την Μπορούσια επειδή... κοιμήθηκε στα εφτά πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" έπρεπε να χτυπήσουν πέναλτι στο 43΄αλλά έπεσαν "άδοξα" και έμειναν τελευταίοι στον όμιλό τους.

Με τον Ολυμπιακό να έχει μείνει στο ξενοδοχείο του στο πρώτο επτάλεπτο του ματς, μια βολίδα του Γκροσκρόιτς έφτανε και περίσσευε να κρίνει το παιχνίδι στο Βεστφάλεν. Οι "ερυθρόλευκοι" έπεσαν άδοξα, γιατί δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι. Κι αυτό τους στοίχισε την ήττα που τους φέρνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του ομίλου τους.


Όταν συνήλθαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας, η Μπορούσια είχε το πάνω χέρι, επαναπαύθηκε σε αυτό το 1-0 και το κράτησε ως το τέλος. Θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική τύχη αν ο Ρώσος διαιτητής έδινε το πέναλτι που έκανε ο Χούμελς λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Πράγματι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει αν ο Ρώσος ρέφερι Μπεζμπορόντοφ έδινε το πέναλτι, είναι όμως αλήθεια ότι έβαλε κι ο ίδιος το χεράκι του για να έρθει η ήττα, αφού στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την δημιουργικότητα που απαιτούσε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Η ουσία είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου τους, υπερτερούν βεβαίως σε ισοβαθμία με την Ντόρτμουντ γιατί στο Καραϊσκάκη έχουν νικήσει με 3-1, αλλά για να ελπίζουν στην 2η θέση θα χρειαστεί να νικήσουν εκτός έδρας την Μαρσέιγ και εν συνεχεία να πάρουν και τη νίκη απέναντι στην Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Η ισοπαλία κόντρα στους Γάλλους μπορεί να φανεί χρήσιμη για την εξασφάλιση της 3ης θέσης.


Glenti Comment: Η πρόκριση είναι στα πόδια του! Και όλη η Ευρώπη ξέρει το όνομα του! Και όλοι είμαστε περήφανοι γι' αυτό! Το ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με την οποία ασχολούνται όλοι, η απόλυτη έκπληξη του Champions League. Και πως να μην ασχολούνται; Έπαιξε πάλι υπέροχα με την Πόρτο. Ισοφαρίστηκε στο τέλος του παιχνιδιού. Και δεν το έβαλε κάτω. Έβγαλε μία απίστευτη φάση και κέρδισε το ματς. Αυτά τα καταφέρνουν μόνο οι ΟΜΑΔΕΣ. Και αυτό το ΑΠΟΕΛ είναι από τις μεγαλύτερες ΟΜΑΔΕΣ που έχω δει. Συνεχίζουμε, λοιπόν! Η πρόκριση είναι κοντά! Αλλά πρέπει να συνεχίσει η ομάδα με ηρεμία για να τα καταφέρει. Κάθε του ματς είναι υπέρβαση και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Για τον Ολυμπιακό έχουμε να πούμε ότι ήταν κρίμα που δεν πήρε τουλάχιστον την ισοπαλία από τη φοβισμένη Ντόρτμουντ. Δεν έπαιξε καλά. Αλλά, αν του είχε δίκαια δοθεί το πέναλτι τότε θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι. Τώρα, δύσκολα τα πράγματα...


πηγή: sport24.gr

3 σχόλια:

  1. θέλω να πω πολλά αλλά δεν θέλω να το γκαντεμιάσω! γιατί είναι τόσο κοντά, αλλά ακόμα θέλει τρελή δουλειά και λίγο τύχη για να γίνει η υπέρβαση. αλλά ας... μου ξεφύγει μόνο αυτό: λες να υπάρχουν φθηνά εισιτήρια για Κύπρο τον Φεβρουάριο Απολόη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. lew pws NAI iparxoun dominike kai lew episis pws me trelanes twra!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή