Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Καλό μου todarodes sagittatus, τι είσαι ;



ΘΡΑΨΑΛΟ.

Η επιστημονική του ονομασία είναι todarodes sagittatus.

Το θράψαλο είναι παραλλαγή του ????????, αλλά δεν διαθέτει τα χρώματα του.

Οι φτερούγες του είναι μικρότερες, πιο τριγωνικές και βρίσκονται πιο πίσω στο σώμα του σε σχέση με το ???????????. Τα μικρότερα πλοκάμια (οκτώ, όπως και στα ????????) έχουν δύο σειρές απο βεντούζες. Το χρώμα του σώματος είναι ροζ προς μωβ. Τα θράψαλα φτάνουν το μήκος του 1 μέτρου και τα 15 κιλά βάρος.

Για το πολύ νόστιμο κρέας τους γίνονται αντικείμενο εντατικού ψαρέματος, τόσο με τις τράτες όσο και με τη ?????ριέρα, με την οποία ψαρεύουν και τα ???????. Πολλές φορές συγχέουν τα τελευταία με τα θράψαλα.


Στο μαγείρεμα τους έχουν ένα μυστικό στο καθάρισμα. Πρέπει να βγάλουμε την εξωτερική πέτσα και αμέσως μετά την ψιλή εσωτερική, ώστε να μείνει μόνο η σάρκα. Αμέσως μετά ψήνουμε η τηγανίζουμε... και ο Δομήνικος το γεύεται με λαχτάρα σε μικρά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας.


Glenti Comment: Αγαπητέ Δομήνικε δεν μοιάζει με σουπιά και σίγουρα με χταπόδι... Τι είναι;


πηγή πληροφοριών: psarema.info


by Stefanos για... τον Δομήνικο!

4 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχαχαχα... είσαι θεός! άτιμο todarodes sagittatus, μοιάζεις τόσο με χταπόδι, και όμως είσαι καλαμάρι! για να εξηγήσουμε και στη γλεντοπαρέα, το θράψαλο δημιούργησε μεγάλο debate μεταξύ του Στέφανου, του Κωνσταντίνου και εμού. Και η απάντηση παραδέχομαι ότι με αποστόμωσε! χαχαχαχα... περιμένουμε και άλλα θέματα φλαμέν(κ)ε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχαχα..επιτέλους!!είχα μείνει 2 μέρες με την απορία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχ Φοβερη Φωτογραφία!!!!!

    Θεός Στέφανος!!!!

    Στην καρδιά μου θα είναι πάντα χταπόδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή