Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ανεξάρτητοι φοιτητές για ανοιχτό πανεπιστήμιο

Συνάντηση ανεξάρτητων φοιτητών Παντείου
για ανοιχτό πανεπιστήμιο.



Την Δευτέρα παρευρεθήκαμε στην γενική συνέλευση του Παντείου για να ψηφίσουμε για το αν θα παραμείνει ή όχι ανοιχτή η σχολή.

Μια τέτοια δυνατότητα δεν μας δόθηκε, καθώς κληθήκαμε να επιλέξουμε από 3 πανομοιότυπα πλαίσια, όλα υπέρ της κατάληψης. Συγκεκριμένα όλη η ενέργεια των φοιτητικών παρατάξεων αναλώθηκε στο ποιος θα κλείσει την σχολή και όχι σε επί της ουσίας αντικειμενική επισκόπηση του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, η κυρίαρχη δύναμη ΔΑΠ δεν κατέθεσε καν πλαίσιο προς ψήφιση ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των υποστηρικτών της δεν κατέβηκαν ούτε στην συνέλευση. Ίσως αγωνίζονται από την Μύκονο (!). Υποστηρίζει ότι μας εκπροσωπεί ενώ στην πραγματικότητα όταν οι περιστάσεις το ''απαιτούν'' είναι απούσα. Στεκόμαστε επιφυλακτικοί για τις επόμενες κινήσεις της.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, θεωρούμε ότι οι κομματικές παρατάξεις που επί μακρόν παίρνουν αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς, εκπροσωπούν μόνο τα δικά τους μικροκομματικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του συνόλου των φοιτητών.

Έτσι πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μια πλήρως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από τα κόμματα κίνηση, σκοπεύοντας να δώσει μια εναλλακτική επιλογή στους φοιτητές που αυτή την στιγμή είναι απούσα: ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνούμε 100% με τον νέο νόμο - πλαίσιο). Οι πολλαπλές επιλογές καθιστούν πιο δημοκρατική την διαδικασία της συνέλευσης.

Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω θεωρούμε σημαντικό εάν συμφωνείτε με τον σκοπό μας, να παρευρεθείτε την Πέμπτη 1/9/2011 και ώρα 5:30 στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα για να οργανώσουμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ κίνηση μας και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τον νέο νόμο - πλαίσιο, πράγμα που στην συνέλευση τουλάχιστον δεν έγινε με αντικειμενικό τρόπο. Πιστεύουμε ότι με αυτή μας την κίνηση προσφέρουμε ένα βήμα στον ανεξάρτητο φοιτητή. Εάν συμφωνείτε με τις βασικές αρχές του κειμένου μας, περιμένουμε την ανταπόκρισή σας και την διάδοσή του.

Υ.Γ: Ο στόχος αυτής της κίνησης είναι να δώσει στον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ φοιτητή το δικαίωμα να επιλέξει. (Κάτι το οποίο στερείται προς στιγμήν...)

Αλέξανδρος Διαμαντής - Μπαλάσκας
Δανάη Κουτρέτση
Μιχάλης Σχοινοπλοκάκης

1 σχόλιο:

  1. μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον μας; θα φανεί από την ανταπόκριση και από την αντιμετώπιση της κίνησης. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ιδέα. υπάρχουν άνθρωποι με ελεύθερα και καθαρά μυαλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή