Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

"Love is a losing game Amy" by Dominic



Καιρό είχα να νιώσω έτσι. Από τον θάνατο του Heath Ledger στις 22 Ιανουαρίου του 2008 πιθανώς. Αλλά τώρα είναι διαφορετικά.



Η Amy έφυγε από τη ζωή. Η τραγουδίστρια του Back to Black ολοκλήρωσε την αυτοκαταστροφή της σε μία χρονική περίοδο που μπορώ να την κοιτάξω στα μάτια, μέσα από τα βίντεο της, και να δω πιο καθαρά από ποτέ τι ένιωθε.

Διαβάζετε αυτό το κείμενο και ακούτε το ίδιο κομμάτι που ακούω και εγώ τη στιγμή που το γράφω. Love Is a Losing Game...

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έγραψαν στο διαδίκτυο ότι καλά να πάθει η μαλακισμένη η ναρκομανής. Αν μπορούσαν πολλοί θα της πέταγαν τις πέτρες για να την σκοτώσουν οι ίδιοι γιατί το στυλ της δεν ήταν καθωσπρέπει.

Αυτά τα μάτια όμως εγώ μπορώ να τα διαβάσω. Μπορώ να τα νιώσω. Μπορώ να δω τον πόνο τους.

Ο κόσμος δεν είναι για τους εύθραυστους, δεν είναι για τους πολύ ευαίσθητους, δεν είναι για τους αδύναμους. Αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να τους σώσει μόνο ένας πολύ καλός φίλος, ένας πολύ καλός σύντροφος, ένας άνθρωπος που θα κρατήσει το χέρι τους και θα αποτρέψει την ελεύθερη πτώση.

Τι είδα, λοιπόν, στα μάτια της Amy; Και το είδα σε όλα τα βίντεο. Σε αυτά που χαμογελάει, σε αυτά που δακρύζει, σε αυτά που τραυλίζει από την πολύ μαστούρα. Είδα μάτια παιδικά. Και ερωτευμένα. Και προδομένα από τον έρωτα. One I wish I never played, oh what a mess we made, and now the final frame, love is a losing game.

Πιστεύω ότι η Amy Winehouse είναι η αντίστοιχη απώλεια στην μουσική, όπως αυτή του Heath Ledger στον κινηματογράφο. Το ταλέντο της δηλαδή ήταν τόσο συγκλονιστικό, σε βαθμό που θα στοιχημάτιζα τα πάντα ότι θα άφηνε εποχή στη μουσική αν έμενε ζωντανή.

Μια φωνή τόσο ξεχωριστή. Τόσο ευαίσθητη. Τόσο εξωπραγματική για την ηλικία της. Μια φωνή που μιλάει στη ψυχή μου και νομίζω ότι το κακό ήταν ότι μίλαγε κατ' ευθείαν και στη ψυχή της Amy.

I told you I was trouble... You know that I'm no good... We only said good-bye with words... I died a hundred times... You go back to her... And I go back to black...

And now the final frame... Love is a losing game... Τα δάκρυα σου θα στεγνώσουν τώρα ευτυχώς Amy. Μακάρι να είχε βρεθεί εκείνο το χέρι που χρειαζόσουν γλυκό και εύθραυστο κορίτσι...


by Dominic

4 σχόλια:

  1. ωραίο, ευαίσθητο κείμενο Δομήνικε ! Ένα μουσικό παράδειγμα προς μίμηση, ένας τρόπος ζωής προς αποφυγή. Νομίζω ότι όσο ευαίσθητη κι αν ήταν, η ίδια επέλεξε την αυτοκαταστροφή σας τρόπο διαφυγής...κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταπληκτικό Δομηνικε και πολύ συγκινητικό... κοριτσάκι ήταν μην το ξεχνάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανατριχιασα... sleep well Amy baby. ας ηρεμησει επιτελους αυτη η τοση ευθραστη ψυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή