Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Εκτέλεση για εκδικητή της 11ης Σεπτεμβρίου


Με θανατηφόρο ένεση εκτελέστηκε στις φυλακές Χάντσβιλ του Τέξας ο 41χρονος Μαρκ Στρόμαν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τις δολοφονίες δύο ανθρώπων, στα τέλη του 2001, που θεωρούσε ότι ήταν Άραβες. Με αυτό τον τρόπο ο Στρόμαν ήθελε να εκδικηθεί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

"Παρόλο που βρίσκομαι σε αυτό το φορείο, δευτερόλεπτα πριν το θάνατό μου, νιώθω απόλυτη γαλήνη. Ο Θεός ας ευλογεί την Αμερική, ας τους ευλογεί όλους. Ας τελειώνουμε..." ήταν τα τελευταία λόγια του Στρόμαν.

Ο ίδιος είχε ομολογήσει ότι κίνητρό του ήταν η οργή που ένιωθε μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα και πως ήθελε να εκδικηθεί τους μουσουλμάνους για το θάνατο της αδελφής του, που εργαζόταν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ο 41χρονος εκτελέστηκε παρά την προσφυγή των δικηγόρων του, την τελευταία στιγμή, στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και παρά τις αιτήσεις για την απονομή χάριτος, την οποία στήριξε το τρίτο θύμα του, που πυροβολήθηκε αλλά επέζησε.

Η εκτέλεση του Στρόμαν "δεν είναι η λύση" δήλωσε στο BBC ο Ραΐς Μπουιγιάν, ο οποίος βίωσε με τον χειρότερο τρόπο το μίσος του Στρόμαν για τους Άραβες

"Η εκτέλεσή του δεν θα εξαλείψει τα εγκλήματα μίσους. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι χάσουμε άλλη μία ανθρώπινη ζωή" υποστήριξε ο Μπουιγιάν. Να σημειωθεί πως η εκτέλεση του Στρόμαν ήταν η 11η στην πολιτεία του Τέξας από τις αρχές του 2011.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου