Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η FIFA απειλεί τον ΟΦΗ


Η FIFA έστειλε στην Ελλάδα την γενική διευθύντριά της, αρμόδια σε θέματα των ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, προκειμένου να εξετάσει την περίπτωση του ΟΦΗ, που έχει προσφύγει στα δικαστήρια καθώς δεν πήρε άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα. Η Εύα Πασκέ συναντήθηκε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή και ουσιαστικά έστειλε τελεσίγραφο στον ΟΦΗ, πως σε περίπτωση που δεν αποσύρει την προσφυγή του, θα αποβληθεί απ’ όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα! Παρ’ όλα αυτά, ο ΟΦΗ δεν κάνει πίσω.

Κανόνας της FIFA είναι οι Ομοσπονδίες να λειτουργούν αυτοδιοίκητα και η κίνηση του ΟΦΗ να κάνει ασφαλιστικά μέτρα στα πολιτικά δικαστήρια δεν άρεσε καθόλου στην Πασκέ, που προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις.


H ανακοίνωση της ΓΓΑ

«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με την εκπρόσωπο της FIFA, Εύα Πασκιέ, την οποία συνόδευε αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, υπό τον πρόεδρό της Σοφοκλή Πιλάβιο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του.

Ο κ. Πάνος Μπιτσαξής ανέλυσε λεπτομερώς τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες μπορεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται, στην άμεση ή έμμεση κρατική συνδρομή και ενημέρωσε την κυρία Πασκιέ για τη συνεργασία της ΕΠΟ με την Ελληνική Πολιτεία, σε θέματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων. Επίσης ζήτησε από τη FIFA να συνδράμει με τεχνογνωσία στα θέματά αυτά.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επανέλαβε την πάγια θέση ότι η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όριο του οποίου είναι το δημόσιο συμφέρον και στηρίζει κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του».


Μαχλάς: Δεν ιδρώνει το αφτί μας

Παρ’ όλα αυτά, ο ΟΦΗ, όπως δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς στον Sentra 103,3, θα συνεχίσει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει: «Το αφτί μας δεν ιδρώνει από τη στιγμή που έχουμε δίκιο. Σέβομαι τους κανόνες της ΕΠΟ, τους πάντες και τα πάντα. Αυτό που κάνουν είναι ωμός εκβιασμός. Ας μας φωνάξουν οι άνθρωποι της FIFA, να φωνάξουν και την ΕΠΟ, να ανοίξουμε τους φακέλους, να δουν η UEFA και η FIFA με τους δικηγόρους που έχουν ότι έχουμε δίκιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρουμε τα ασφαλιστικά μέτρα, αν δεν δικαιωθούμε», τόνισε o Μαχλάς.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε ότι δεν φοβάται μήπως η ομάδα πέσει στο περιφερειακό πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει αισιοδοξία ότι θα δικαιωθεί. «Για να φωνάζει την UEFA ή την FIFA πάει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι όλα σωστά αυτά που έχουν γίνει από την ΕΠΟ και επικαλείται κάποιον άλλο να έρθει να δώσει τη λύση», είπε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε μηνύσεις:

«Δεν με έχει πάρει τηλέφωνο ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος από την Ομοσπονδία. Αντιθέτως άτομα που δεν έχουν καμία άλλη σχέση με την Ομοσπονδία ασχολούνται με το θέμα και θα τα αναφέρω τα ονόματά τους σε δικογραφία που θα ετοιμάσουμε. Εχουν γίνει πολλά παραπτώματα από πολλούς ανθρώπους και θα υποβάλλουμε μηνύσεις εναντίον των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη που φτάσαμε ως εδώ. Και δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε κανέναν. Δεν μπορεί να μας δικαιώνουν τα δικαστήρια. Δεν έχει ξαναγίνει να δικαιωθεί μια ομάδα στα πολιτικά δικαστήρια. Πάει να πει ότι κάτι στραβό έχει γίνει από την ΕΠΟ ή την επιτροπή που μέσω περιφοράς και συνεδρίασης από τηλεφώνου αποφάσισαν να καταδικάσουν μια ομάδα χωρίς να δουν καν τον φάκελο, ο οποίος έπρεπε να έχει πάει στον κ. Γυφτάκη».



πηγή: enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου