Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ποτάμια οργής, θάλασσα λαού


Πλημμυρισμένη από πολίτες είναι η Πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι της Αθήνας. Η προσέλευση του κόσμου, που διαμαρτύρεται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προωθείται, ήταν μαζική από το πρωί. Με τους συγκεντρωμένους στην πλατεία, ενώθηκαν και οι πολυπληθείς πορείες των συνδικάτων που έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη γενική απεργία. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, καθώς νωρίτερα μπροστά από τη Βουλή σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια μεταξύ ταραχοποιών και διαδηλωτών που επιχείρησαν να τους απωθήσουν αλλά και με τις «δρακόντειες» δυνάμεις της αστυνομίας, που απάντησαν με ρίψη αρκετών χημικών.

Ένταση προκλήθηκε και νωρίτερα, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ περνούσαν μπροστά από τους διαδηλωτές προκειμένου να πάρουν θέσεις μπροστά από τον χώρο του Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια έστησαν ένα σιδερένιο φράχτη μπροστά από τη Βουλή απαγορεύοντας την κίνηση των διαδηλωτών στη Βασ. Σοφίας. Κλειστοί είναι και οι γύρω δρόμοι. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη στη Βασιλίσσης Σοφίας στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, ενώ πετούσαν μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι, προκειμένου να τους απομακρύνουν έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Η Πλατεία Συντάγματος έχει ξεχειλίσει από κόσμο καθώς όσοι μετείχαν στις πορείες της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, ενώθηκαν με το πλήθος κόσμου που έφτασε στην πλατεία μέσω των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Οι πορείες είχαν προγραμματισθεί για τις 11 στο κέντρο της Αθήνας, με τη ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ να έχουν το ραντεβού τους στο Πεδίον του Άρεως, το ΠΑΜΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα στην Ομόνοια και το Δικτύο Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Μουσείο.

Από νωρίς το πρωί οι «Αγανακτισμένοι», προσπαθούσαν να περικυκλώσουν τη κοινοβούλιο όπως είχαν προγραμματίσει προκειμένου να εμποδίσουν τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο που αρχίζει σήμερα στην αρμόδια οικονομική επιτροπή της Βουλής. Το συγκεντρωμένο πλήθος τραγουδούσε το «πότε θα Κάνει ξαστεριά» και φώναζε συνθήματα όπως «Από που θα φύγετε έτσι και ψηφίσετε».

Σημειώνεται ότι ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό δεν λειτουργεί ενώ όσοι επιθυμούν να μεταβούν στο κέντρο μπορούν έκτος από το Σύνταγμα να χρησιμοποιήσουν τους σταθμούς Ακρόπολη, Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι και, λίγο πιο μακριά, Μέγαρο Μουσικής.



πηγή: enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου