Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πανελλήνιες 2011 - Αααααχχχ !!! (grand finale)



Και κάποια στιγμή φτάνει η μεγάλη μέρα...

Το πρωί ξυπνάς νωρίς (το ρήμα "ξυπνάς" βέβαια δεν είναι ακριβές εδώ, γιατί παρόλο που οι γονείς σου έχουν με εξαιρετικό σθένος επιμείνει να πέσεις το προηγούμενο βράδυ στο κρεβάτι από τις 20:30 (!!!) είναι αμφίβολο το αν θα έχεις κοιμηθεί πάνω από τρεις ώρες. Μπορεί να μην έχεις κοιμηθεί και καθόλου) και κάνεις ένα από τα εξής δύο ή και το δύο:

1. Όπως ο πρωταγωνιστής σε πολλές ταινίες, την κρίσιμη μέρα ουρλιάζεις "ΑΑΑΑΑΑ !!! ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ !!!".

2. Βρίζεις για την μέρα που ξημέρωσε.

Καθώς πλένεσαι κάνεις νοερά επανάληψη σε όλη την θεωρία του μαθήματος που δίνεις. Στην συνέχεια προσπαθείς να καταπιείς δύο τρεις μπουκιές από το πρωινό πέντε αστέρων, "Μεγάλης Βρετανίας", που σου έχει ετοιμάσει η μητέρα σου (γάλα, δημητριακά, χυμός, φρυγανιές με βούτυρο, μέλι, μαρμελάδες 7 ειδών, μερέντα, τηγανίτες, κρουασάν κλπ.) παρόλο που το στομάχι σου είναι βαρύ λες και έχεις φάει 13 σουβλάκια χθες βράδυ αντί για την "υγιεινή, θρεπτική και ελαφριά σαλατούλα" της μαμάς.

Ντύνεσαι και από μέσα σου προσεύχεσαι να μην πέσει η απόδειξη του Fermat (η οποία και τελικά έπεσε !!!). Παίρνεις την τσάντα σου και ετοιμάζεσαι να φύγεις, οι γονείς σου ενώ προσπαθούν να μην σε αγχώσουν (περισσότερο), σε γεμίζουν γούρια και συμβουλές ("να διαβάσεις καλά τα θέματα δυο φορές, να μην αγχώνεσαι, να λύσεις πρώτα αυτά που ξέρεις, να κοιτάς το ρολόι σου, να ξανακοιτάξεις την κόλλα σου...") και σε αποχαιρετούν λες και πας να πολεμήσεις στο ελληνοαλβανικό μέτωπο του '40. Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι μέχρι να επιστρέψεις θα αγωνιούν το ίδιο αν όχι περισσότερο με εσένα και θα ακούνε ό,τι σχετικό με τα θέματα στο ράδιο.

Η τσάντα του μέσου υποψηφίου καθώς παίρνει τα βουνά - συγνώμη τα σχολεία - περιέχει τα εξής:

1. Σημειώσεις από το μάθημα που δίνεις (πώς θα κάνετε επανάληψη πριν μπείτε ;;;)

2. Επτά μπλε στυλό και δύο μαύρα, όλα καινούργια !!!

3. Δύο μολύβια, ένα μηχανικό και ένα κανονικό.

4. Τέσσερα κουτιά μύτες για το μηχανικό (!!!;;;).

5. Ένα σετ γεωμετρικών οργάνων και διαβήτη ανεξαρτήτως του μαθήματος.

6. Δύο σοκολάτες (μία μαύρη και μία γάλακτος για την απαραίτητη ενέργεια), ένα κουτάκι τσίχλες, ένα πακετάκι κρακεράκια, ένα μπουκάλι νερό, ένα κουτάκι χυμό....

7. Ένα μίνι εικόνισμα της Παναγιάς της Πανελλήνιοεξετασιάζουσας.

8. Κινητό με βγαλμένη μπαταρία για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χτυπήσει.

9. Το βραχιολάκι για καλύτερη ισορροπία / ευλυγισία / συγκέντρωση (δεν πιστεύω να το ξεχάσατε ;;;).

10. Την ταυτότητα του υποψηφίου(με μια απαίσια φωτογραφία όπως συμβαίνει συνήθως).

Όταν φτάνεις στο σχολείο σου ή στο εξεταστικό σου κέντρο και βλέπεις τους συμμαθητές σου οι οποίοι είναι εξίσου αγχωμένοι με εσένα χαλαρώνεις λίγο και αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα με την αστεία τους πλευρά. Γελάτε, κάνετε μαζί επανάληψη, λέτε καμιά βλακεία, βάζετε στοιχήματα για το θέμα που θα πέσει... Η προσευχή που θα ακολουθήσει (αν θα ακολουθήσει) θα είναι η πιο σοβαρή που θα έχει γίνει ποτέ στα μαθητικά σας χρόνια καθώς όλοι προσεύχονται για εύκολα θέματα, καλούς βαθμούς και... αν υπάρχουν όντως εξωγήινοι που να θέλουν να κατακτήσουν την Γη να κάνουν κάτι ΤΩΡΑ !!! Μπαίνετε στις αίθουσες, σας δίνουν τα θέματα και... ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ !!!

Θα ήθελα εδώ να αναφέρω όλα τα ευτράπελα και όλα τα τραγικά που συνέβησαν φέτος:

1. Θέματα δύσκολα (όχι παλούκια) αλλά πολλά. Απλά ΠΟΛΛΑ.

2. Τα θέματα των μαθηματικών γενικής τα οποία αργούσαν... πολύ... Οταν επιτέλους εδέησαν να μας τα δώσουν, δεν πέρασαν δύο λεπτά (ούτε τις εκφωνήσεις δεν διάβασα): "κάτω τα μολύβια! Δώστε πίσω τα θέματα !!!". Jesus, ήρθαν οι αδελφοί Ντάλτον να κλέψουν τα θέματα ;;; Για να μην πω ότι μετά έκαναν 3 τέταρτα να μας τα δώσουν... Και εγώ να τσαντίζομαι... και να κάνουμε στην τάξη επανάληψη βιοχημεία για να περάσει η ώρα...

3. Παιδιά στις τουαλέτες να κλαίνε, να κάνουν εμετό, μια κοπέλα που λιποθύμησε, παιδιά που δεν έπιναν νερό για να μην χρειαστεί να πάνε τουαλέτα και χάσουν χρόνο...

4. Το "τέλος του κόσμου" που προέβλεψε ένας Αμερικάνος... Καλά δεν γινόταν να γίνει πριν να γράψουμε μαθηματικά κατεύθυνσης !!!;;;

5. Η απόδειξη του Fermat που τελικά έπεσε...

6. Τα μέτρα που πάρθηκαν μετά την μίνι διαρροή θεμάτων στην φυσική... Για να πας στη τουαλέτα πρέπει να υπογράφεις σε έναν κατάλογο με το όνομά σου που θα γράφει την ώρα που πήγε και την ώρα που γύρισε !!! Και το καλύτερο... όση ώρα θα είσαι στην τουαλέτα η πόρτα θα πρέπει να παραμένει ανοιχτή !!!;;; Περιττό να πω ότι έτσι μειώθηκαν δραστικά οι ήδη μειωμένες επισκέψεις των μαθητών στην τουαλέτα.

7. Τα θέματα της φυσικής κατεύθυνσης που μας έκαναν να κλάψουμε... (κυριολεκτικά).

8.Το δούλεμα που φάγαμε από τους συμμαθητές μας όσοι δίναμε οικονομικά και χειρότερα από εμάς όσοι δίνανε σχέδιο.

9. Το θέμα στην έκθεση (αν δεν επαινέσει και η Διαμαντοπούλου τον εαυτό της για το διαδικτυακό φροντιστήριο δεν γίνεται... Ο παπάς πρώτα τα γένια του βλογάει...)

10. Και το εκπληκτικό αποτέλεσμα: 75% των υποψηφίων κάτω από τη βάση !!!

Το πιο ωραίο κομμάτι πάντως της διαδικασίας είναι πάντως το τέλος. Πάντα όταν τελειώνεις με ένα μάθημα, όταν βγαίνεις οπό την αίθουσα αισθάνεσαι ελεύθερος, άδειος λες και σου έφυγε ένα βάρος, είτε έχεις γράψει καλά είτε χάλια είναι σαν να πετάς, περπατάς ανάλαφρος, θες να φωνάξεις, να τραγουδήσεις, να χορέψεις στον δρόμο... Είναι μια πρωτόγνωρα λυτρωτική αίσθηση... Το δύσκολο τελείωσε και ήταν (παραδεχτείτε το!) πολύ καλύτερο από όσο το περιμένατε... Σε τελική ανάλυση καλά περάσαμε... Το καλοκαίρι που χαμογελάει μπροστά, μας κλείνει το μάτι συνωμοτικά... Τώρα είμαστε ελεύθεροι να πάμε να τρομοκρατήσουμε τους μικρότερους για το τι αυτοί θα περάσουν όταν θα δίνουν πανελλήνιες !!!

Διαβάστε εδώ το 1ο μέρος: Πανελλήνιες 2011 - Αααααχχχ !!! (the beginning).


by Angie

1 σχόλιο:

  1. "Όπως ο πρωταγωνιστής σε πολλές ταινίες, την κρίσιμη μέρα ουρλιάζεις "ΑΑΑΑΑΑ !!! ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ !!!""

    "Ένα σετ γεωμετρικών οργάνων και διαβήτη ανεξαρτήτως του μαθήματος."

    "αν υπάρχουν όντως εξωγήινοι που να θέλουν να κατακτήσουν την Γη να κάνουν κάτι ΤΩΡΑ !!!"

    απολαύστικο Angie! οι πανελλήνιες είναι μία έντονη εμπειρία και στο χέρι μας είναι να την κάνουμε διασκεδαστική! αυτή είναι η δική μου συμβουλή προς τους νεότερους. και όταν έρθει μία κοπέλα ονόματι Angie και σας τρομοκρατήσει, μην την πιστέψετε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή