Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Οι φοβεροί Trocks σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη


Ίντριγκες και ζήλιες, αθέμιτος ανταγωνισμός, τραυματισμοί τυχαίοι ή εσκεμμένοι. Στα άδυτα του «σοβαρού κλασικού μπαλέτου» με τρόπο άκρως χιουμοριστικό ταξιδεύουν το κοινό οι Trocks όπως εν συντομία ονομάζεται η πολυσυζητημένη ομάδα Les Ballets Trockadero de Monte Carlo. Το συγκρότημα έρχεται στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις στο ΜΜΑ (10,11 Μαΐου) και μία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (14 Μαΐου).

Το συγκρότημα, που έχει πραγματοποιήσει πάμπολλες περιοδείες σε ολόκληρο τον κόσμο αποσπώντας εντυπωσιακές κριτικές, υπόσχεται ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα.

Οι Trocks αποτελούνται αποκλειστικά από άνδρες οι οποίοι ερμηνεύουν και τους γυναικείους ρόλους στα γνωστά μπαλέτα του κλασικού ρεπερτορίου (Λίμνη των Κύκνων, Ωραία Κοιμωμένη, Δον Κιχώτης κ.ά) που παρουσιάζουν.

Οι χορευτές, κλασικοί σολίστες στην πλειοψηφία τους με θητεία στα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου, χρησιμοποιούν ως εργαλείο το ανδρικό σώμα που υποκρίνεται επί σκηνής το θηλυκό alter ego του.

Οι Trocks εστιάζουν σε μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες τις οποίες αναδεικνύουν με κομψό χιούμορ, ταλέντο, ευρηματικότητα και αίσθηση ανατροπής. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν, δεν παρωδούν τον κλασικό χορό παρά μόνο τη ψεύτικη σοβαροφάνεια η οποία, όπως αποδεικνύεται, κατά βάθος είναι αστεία και κρύβει μεγάλα περιθώρια σαρκασμού.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1974 και στην πορεία μερικοί από τους σημαντικότερους χορογράφους της έχουν εμπιστευτεί τις δημιουργίες τους. Στην «αλυσίδα» των συνεργασιών τους περιλαμβάνονται θρύλοι όπως ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και η Μάγια Πλισέτσκαγια, ενώ ώς σήμερα μετρούν περισσότερους από 30.000.000 θεατές σε περισσότερες από 600 πόλεις παγκοσμίως.

Τιμές εισιτήριων: Από 20 έως και 70 ευρώ.

Προπώληση εισιτήριων Αθήνας: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Ομήρου 8. Τηλ. 210-7282333

Προπώληση εισιτήριων Θεσσαλονίκης: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής & στην Πλατεία Αριστοτέλους


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου