Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

"Θα απογραφούν. Kάποιοι (;)" by Yanka


Ήρθε ο καιρός παιδιά ν' ανασκουμπωθούμε και μάλιστα στα καλά του καθουμένου. Τα θυμάστε τα καλά καθούμενα; (Λέμε τώρα και καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα). Πάνε αυτά, ξε-χάσ-τε τα... Διότι για τις επόμενες 2 εβδομάδες (10/5 - 24/5) σου λέει θα απογραφούμε...


Γέροι, νέοι, γατιά, σκυλιά, καναρίνια, παπαγάλοι, λουτροκαμπινέδες, άνεργοι, άεργοι (καλά τέτοιους δεν έχουμε πλέον πολλούς), σαλονοτραπεζαρίες, Γαύροι, Βάζελοι, Χανούμισσες, Χαλούμια, Γριές κλπ... Γενικώς όλοι και όλα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής :

''Η συμμετοχή στη Γενική Απογραφή είναι υποχρεωτική και για το λόγο αυτό εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.''

Κοντολογίς δεν την γλιτώνεις. Θα απογραφείς θέλεις δεν θέλεις, διότι, είναι (λέει) υποχρεωτικό. Θα μου πεις σκασίλα μου. Θα πάω στο χωριό μου και θα κρύβομαι 20 μέρες, έτσι και αλλιώς κάτι η αποξένωση, κάτι η ανεργία, σε κανέναν δεν θα λείψω και κανείς δεν θα με αναζητήσει. Αμ, δε. Τι λες χρυσέ μου; Τυπικά, λένε οτι έχει οριστεί και χρηματικό πρόστιμο, για όσους αρνούνται πεισματικά να απογραφούν. Ακούγεται οτι η κυβέρνηση σχεδίαζε την εκτέλεση όσων αρνούνται (έτσι θα πετύχαινε αποτελέσματα pantene (2 σε 1), και τιμωρία των ανυπάκουων και περικοπή των κοινωνικών παροχών, διότι τι να το κάνει το ΙΚΑ ο μακαρίτης. Αν ρωτάς εμένα βέβαια, και ζωντανός που είσαι τι να σου κάνει το ΙΚΑ, το πολύ πολύ να σε πεθάνει...

Αφήνω όμως τα μακάβρια, γιατί το ζήτημα της απογραφής έχει ζουμί και ξεσήκωσε ακόμα και την εθνική μας Ξανθιά (aka Ελένη Μενεγάκη) η οποία κατακεραύνωσε το πάνελ τις με 2.000 ερωτήσεις, όταν έμαθε τι περίπου περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο. Σοκαρισμλενη μάλιστα είπε:

Τι; Οι υπάλληλοι της στατιστικής υπηρεσίας θα ρωτάνε για τον δεσμό μας… Θα δηλώνεις και τον δεσμό; Αποκλείεται, δεν το έχεις καταλάβει καλά (λέει στον πανελίστα). Είναι δυνατόν να δηλώνεις την σχέση σου, εάν δεν είναι γάμος; Και γιατί να το κάνεις αυτό; Θα μου κάνουν το προφίλ μου δηλαδή; Γιατί απ' ό,τι βλέπω εδώ θέλουμε χρόνο. Θα φάμε μαζί… θα τα πούμε… στρώστε τραπέζι, μας έρχονται!

Βέβαια, έγω, δε λέω, υπερβολική η κ. Ελένη άλλα απ' την άλλη και το : ''η απογραφή θα διαρκέσει 20-25 λεπτά'' δεν το πολυπιστεύω... προβλέπεται... ατελείωτη !!! Πάντως καλού κακού ρίξτε στο τσουκάλι ακόμα 2-3 μερίδες (μην μας πουν και γύφτους) γιατί κάτι μου λέει οτι θα έρθουν ή την ώρα του μεσημεριανού φαγητού ή (ακόμα καλύτερα) όταν θα 'χεις αρχίσει να τον γλυκοπαίρνεις και να γλαρώνεις.

Από περιέργεια το έψαξα το θέμα και υπάρχει site απογραφής, το οποίο, και καλά, λύνει όποιες πιθανόν ερωτήσεις έχει ο λαός. Είναι το http://www.apografi2011.gr.

Οι γλώσσες επιλογής του ιστιότοπου είναι, εκτός των Ελληνικών και των Γαλλικών (;), τα Κινέζικα, τα Αλβανικά, τα Ρώσικα, τα Ρουμάνικα, τα Αφγανικά και τα Πακιστανικά, που, όπως και να το κάνεις, είναι πιό χρήσιμα απ' τα Γαλλικά... έλεος δηλαδή. Όλοι οι τελευταίοι, όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ μα ποτέ να απογραφούν, διοτι πιθανολογώ οτι θα φοβούνται οι άνθρωποι πως μετά απ' τους απογραφείς θα έρθει και το "Αλλοδαπών" να τους μαζέψει. Το λοιπόν, διάφορα ερωτήματα ανακύπτουν σχετικά με την απογραφή. Σε αυτά υποτίθεται οτι απαντάει και το ενημερωτικό ηλεκτρονικό φυλλάδιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ιδού οι απαντήσεις που δίνει η στήλη σε κάποιες απο τις πιό κοινές ερωτήσεις:
  • Τι πρέπει να κάνω για την απογραφή; (Tον σταυρό σου και υπομονή, διότι, κατά τα φαινόμενα δεν θα την γλιτώσεις)
  • Τί γίνεται αν λείπουμε την ώρα που θα μας χτυπήσει το κουδούνι ο Απογραφέας; (Βρε και στου Βοδιού το κέρατο να πας να κρυφτείς, ο απογραφέας θα σε ξετρυπώσει, θα σου αφήσει απειλή-ειδοποίηση και... ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ)
  • Αν δεν έχω χαρτιά νόμιμης παραμονής στη Xώρα; (Τότε είναι που αποκλείεται να απελαθείς αγαπητέ)
  • Τί θα μας ρωτήσουν; (Αυτή είναι η αγαπημένη μου btw. Γιατί, πραγματικά, είναι απίστευτα αυτά που ρωτάνε. Απ' το πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι το σπίτι, μέχρι ποιός κοιμήθηκε εχθές μαζί με την οικογένεια, και που ήσουν την 18η του Μάρτη, καλά έχει να κατέβει καραμπίνα απ' το πατάρι... που θα πάει σύννεφο)
Αυτά τα ολίγα για την απογραφή. Ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι αυτή η Ευρωπαϊκής έμπνευσης κίνηση. Οι πληροφορίες που ζητούν είναι ύποπτες και η διαχείρισή τους μάλλον ανεξέλεγκτη. Θα δούμε... και τελικά θα απογραφούμε.


Υ.Γ1: Άραγες τα ζόμπυ απογράφονται;
Υ.Γ2:Η στήλη προβλέπει οτι τα μικρότερα ποσοστά απογραφής θα τα έχουν (με φθίνουσα ταξινόμηση)
  1. Ηλικιωμένοι/συνταξιούχοι (γιατί θα φοβούνται ότι οι απογραφείς δεν είναι στην πραγματικότητα απογραφεις, αλλά σχιζοφρενείς δολοφόνοι ή αλλοδαποί ληστές, ή (και) ο Παπακωνσταντίνου μεταμφιεσμένος για να περικόψει τα 280 ευρώ της σύνταξης και να τα κάνει 80 ευρώ.
  2. Αλλοδαποί (όλων) των εθνικοτήτων για τους λόγους που προαναφέραμε.
  3. Φοιτητές, γιατί θα κοιμούνται.

by Yanka

3 σχόλια:

  1. hahahahaha katapliktiko... to "glentises" to thema...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με το μοναδικό σου στυλ το κείμενο αυτό Yanka! μου θύμισες κάτι υπέροχα σατιρικά βιντεάκια που είχε κάνει σε προηγούμενη απογραφή το Α.Μ.Α.Ν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή