Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Porto - Braga 1-0 (+ video)



Με γκολ του Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία η Πόρτο νίκησε με 1-0 την Μπράγκα στον τελικό του Δουβλίνου και κατέκτησε το Europa League για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά από αυτήν με Μουρίνιο το 2003.

Ο Φαλκάο πέτυχε το μοναδικό γκολ του τελικού στο 44' με κεφαλιά από ύψος του πέναλτι έπειτα από σέντρα του Φρέντι Γκουαρίν.



Αυτό ήταν το 17ο γκολ του στράικερ των "δράκων" στην φετινή διοργάνωση, έτσι ανέβασε την επίδοσή του που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού (και ως UEFA Cup παλαιότερα), με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν να είναι δεύτερος με 15 την περίοδο 1995-1996 με την Μπάγερν.

Η Πόρτο είχε κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά το 2003 με τον Ζοζέ Μουρίνιο και ο Αντρέ Βίλας-Μπόας θέλει πλέον να την οδηγήσει την επόμενη χρονιά στην κατάκτηση του Champions League, όπως δηλαδή είχε κάνει και ο "Μου".

Η Μπράγκα είχε στο ματς δύο καλές ευκαιρίες με Κουστόντιο και Μοσορό στις αρχές κάθε ημιχρόνου, όπως συνήθως είχε καλή αμυντική λειτουργία και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο της να κάνει... παιχνίδι, αλλά μία φάση αρκούσε στον Φαλκάο για να "εκτελέσει" και να χαρίσει το τρόπαιο στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας.


πηγή: sport24.gr

1 σχόλιο:

  1. κυπελλούχος Ευρώπης και με συμμετοχή στον τελικό, λοιπόν, ο Φερνάντο Μπελούτσι! well done...

    ΑπάντησηΔιαγραφή