Για τη νέα του ταινία La Piel Que Habito (Το Σώμα στο οποίο κατοικώ), η οποία απέσπασε ιδιαιτέρως θετικά σχόλια, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών ο Πέδρο Αλμοδόβαρ. Ο Ισπανός σκηνοθέτης που συνεργάζεται ξανά με τον Αντόνιο Μπαντέρας δήλωσε ότι βρίσκει παραλληλισμούς με την ιστορία του δρ. Φρανκενστάιν, τους Τιτάνες και τον Προμηθέα.
Μπορεί η είδηση της ημέρας να είναι η αποβολή του Λαρς Φον Τρίερ από το Φεστιβάλ Καννών, ωστόσο, η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ συγκέντρωσε κυρίως θετικά σχόλια στη δημοσιογραφική προβολή της.
Στην ταινία ο Αντόνιο Μπαντέρας υποδύεται έναν διεστραμμένο πλαστικό χειρούργο που κρατά φυλακισμένο τον βιαστή της κόρης του, μεταμορφώνοντάς τον σε γυναίκα.
«Πολλοί λένε ότι η ταινία μου έχει παραλληλισμούς με την ιστορία του δρ. Φρανκεσντάιν και ενδεχομένως αυτό να ισχύει, αν και στο μυαλό μου είχα περισσότερο τους Τιτάνες και τον Προμηθέα» είπε ο σκηνοθέτης.
«Οι Τιτάνες έκλεβαν φως για να το δώσουν στους ανθρώπους. Ο Προμηθέας είναι ο δημιουργός. Στην ταινία μου ο Αντόνιο Μπαντέρας είναι και τα δυο. Αλλά την ίδια ώρα, το αλυσοδεμένο θύμα του στην ιστορία είναι επίσης ένας Προμηθέας» τόνισε ο σκηνοθέτης.
Ο Ισπανός δημιουργός πρόσθεσε ότι για το La Piel Que Habito εμπνεύστηκε από τον Φριτς Λανγκ.
«Ήθελα να είναι μια οικογένεια βαρβάρων, που δεν ανατράφηκαν σύμφωνα με την ιουδαιο-χριστιανική κουλτούρα, όπως εγώ. Έχουν όλοι κάτι τρομερά βίαιο και ένα είδος τρέλας μέσα τους» δήλωσε ο σκηνοθέτης για τους χαρακτήρες της ταινίας του.
«Είναι μια ιστορία για το πώς μπορεί κανείς να επιβιώσει κάτω από ακραίες συνθήκες. Ουσιαστικά, αυτή είναι και η ιστορία της ανθρωπότητας» είπε.
«Συναντιέμαι με τον Πέδρο ξανά μετά από 20 χρόνια. Σε αυτή την ταινία δούλεψα την εσωτερικότητα και τη φειδώ του ήρωα, όπως μου ζήτησε. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που με έφερε σε εδάφη νέα και άγνωστα για μένα» είπε ο ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας.
«Το να συνεργάζομαι ξανά με τον Πέδρο ήταν σαν να επέστρεφα στις ρίζες μου. Υπήρξε υπεύθυνος για την καλλιτεχνική μου εκπαίδευση» πρόσθεσε.
Η ταινία άρεσε σε γενικές γραμμές, με τον κριτικό της εφημερίδας The Guardian να την χαρακτηρίζει «ένα ικανοποιητικό γοτθικό μελόδραμα, με "ίχνη" από τα Μάτια Χωρίς Πρόσωπο (σ.σ. ταινία του Ζορζ Φρανζί)».
πηγή: news.in.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου