Κυριακή 15 Μαΐου 2011

"Γιατί την πληρώνει πάντα ο μαλάκας ;" by Kostas


Σε αυτήν την κοινωνία υπάρχουν πολλά προβλήματα, πολλές δυσκολίες, πολλές συγκρούσεις. Όλες όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την πληρώνει πάντα ο μαλάκας, αυτός που δεν φταίει σε τίποτα, ο πιο άσχετος.

Παράδειγμα 1: Την προηγούμενη Τρίτη κάποιοι εγκληματίες (πολύ πιθανώς μετανάστες) μαχαίρωσαν και σκότωσαν για να ληστέψουν έναν 44χρονο ο οποίος πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο για να πάει στο νοσοκομείο τη γυναίκα του για να γεννήσει. Πολύ τραγικό το γεγονός... Μήπως συλλάβανε τους θύτες; Μήπως λάβανε μέτρα για τον περιορισμό της εγκληματικότητας; Φυσικά και όχι. Ποιος την πλήρωσε; Ο μαλάκας ο μετανάστης ο οποίος τυχαίνει να μένει στην περιοχή, ο οποίος τυχαίνει να περνάει από τον συγκεκριμένο δρόμο. Μας νοιάζει εάν ο μετανάστης είναι νόμιμος ή παράνομος; Μας νοιάζει εάν είναι οικογενειάρχης και παλεύει με την δουλειά του να επιβιώσει; Μας νοιάζει εάν φοβάται και αυτός για επιθέσεις; Φυσικά και όχι! Ψυχικά διαταραγμένοι νεοναζί κυκλοφορούν κρατώντας φονικά εργαλεία και επιτίθενται σε όποιον μετανάστη βρουν, απλά επειδή είναι μετανάστης. Συνολική ευθύνη. Φταίνε όλοι επειδή ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Ο ναζισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Παράδειγμα 2: Χθες ορισμένοι φανατικοί επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα των εξαρχείων πυρπολώντας μοτοσυκλέτες και αστυνομικά οχήματα. Ποιος την πλήρωσε; Η αστυνομία, το σύστημα, οι πολιτικοί; Όχι! Την πλήρωσε ο μαλάκας ο εργαζόμενος στην λαϊκή αγορά που βγάζει με κόπο το ψωμί του κάθε μέρα.

Παράδειγμα 3: Οι τράπεζες κάνουν ρυψοκίνδυνες επενδύσεις και χάνουν λεφτά. Τα κράτη προσπαθούν να σώσουν τις τράπεζες και χρεώνονται (το παράδειγμα της Ιρλανδίας κυρίως αλλά και της Ελλάδας εν μέρει). Εναλλακτικά: Τα κράτη μοιράζον τεράστια ποσά σε μίζες, σε διαφθορά και σε ημέτερους. Το κράτος πλέον δεν έχει άλλα λεφτά και χρεοκοπεί (Ελλάδα). Ποιος την πληρώνει; Μα φυσικά ο μαλάκας ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος ο οποιοσδήποτε παίρνει έναν μικρό μισθό ο οποίος μειώνεται ολοένα και περισσότερο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Πόσο μαλάκας είναι πλέον αυτός ο μαλάκας για να αντέξει να την πληρώνει πάντα αυτός; Εάν ξεσηκωθούν οι μετανάστες, οι εργαζόμενοι, όλοι αυτοί που την πληρώνουν θα έχουν άδικό; Το θύμα εύκολα γίνεται θύτης όταν φτάσει στα όριά του. Και τότε ποιος θα την πληρώσει;


by Kostas

1 σχόλιο:

  1. εξαιρετικό κείμενο Κώστα. αν δεν καταλάβουμε όλοι εμείς οι διαφορετικού τύπου μαλάκες, ποιοί είναι οι πραγματικοί θύτες, και δεν ενωθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση, πάντα μαλάκες θα είμαστε και πάντα εμείς θα την πληρώνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή