Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αυστρία: Πρώτη στις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά


Πρώτο κόμμα βγαίνει το ακροδεξιό και εθνικιστικό κόμμα των Ελευθέρων σε δημοσκοπήσεις της Αυστρίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Η δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, κάνει λόγο για σαφές προβάδισμα του ακροδεξιού κόμματος του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε που αγγίζει το ποσοστό του 29%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στη δεύτερη θέση βρίσκεται το κυβερνών κόμμα, το Σοσιαλδημοκρατικό του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, με ποσοστό 28%, ενώ το συγκυβερνών συντηρητικό Λαϊκό κόμμα συγκέντρωσε το ποσοστό του 23%.

Σημειώνουμε ότι στο σύνολο των 183 εδρών της αυστριακής βουλής οι Σοσιαλδημοκράτες διαθέτουν σήμερα 57 έδρες, το Λαϊκό Κόμμα 51 και οι Ελεύθεροι 34 έδρες.

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Μπάχμαγιερ, υπεύθυνο της δημοσκόπησης, η σημαντική σε σχέση με το παρελθόν, αύξηση του ποσοστού του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, οφείλεται αφενός στην έντονη κριτική του κατά της αυστριακής βοήθειας προς την Ελλάδα και αφετέρου στο γεγονός ότι τελευταία, με επιφυλακτικότερες εμφανίσεις του και ανάλογη ήπια φρασεολογία, επιδιώκει πλέον προφίλ ηγετικής προσωπικότητας.


Glenti Comment: Η γενέτειρα του Χίτλερ. Τυχαίο; Δεν νομίζω!


πηγή: enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου