Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Όσιος ο Ιωάννης Παύλος ο Β'


Πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοί, ηγέτες 16 χωρών και μέλη 87 επίσημων αποστολών παρακολούθησαν την τελετή οσιοποίησης του πολωνικής καταγωγής Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, έξι χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος χοροστάτησε της τελετής, ανακήρυξε τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β' όσιο, λέγοντας πως από εδώ και στο εξής η μνήμη του θα τιμάται στις 22 Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή που χειροτονήθηκε Πάπας το 1978.

Το πλήθος στο άκουσμα αυτών των λέξεων και στη εμφάνιση μιας τεράστιας φωτογραφίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ να χαμογελά, άρχισε να ζητωκραυγάζει και να χειροκροτεί, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέσπασαν σε κλάματα.

Μεταξύ όσων έσπευσαν να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τελετή ήταν και η Γαλλίδα καλόγρια Μαρί Σιμόν Πιέρ, που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θεωρεί ότι θεραπεύτηκε από τη νόσο του Πάρκινσον, χάρη σε θαυματουργή παρέμβαση του Πολωνού ποντίφικα.

Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου παρευρέθηκαν μέλη συνολικά 87 επίσημων αποστολών, ανάμεσά τους ηγέτες 16 χωρών για να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τελετή της οσιοποίησης.

Η πλατεία του Αγίου Πέτρου μετατράπηκε σε μία γιγαντιαία τηλεοπτική οθόνη που παρουσιάζει την ιστορία της ζωής του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', ενώ δεσπόζει και μία τεράστια φωτογραφία του.

Οι επίσημες προετοιμασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ο ανοίχτηκε ο τύμβος του Ιωάννη Παύλου, για να μεταφερθεί το σφραγισμένο φέρετρο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου από σήμερα Κυριακή τίθεται σε προσκύνημα.

Το μάρμαρο που σφράγιζε τον τύμβο θα σταλεί στην Κρακοβία για να τοποθετηθεί σε εκκλησία που θα αφιερωθεί στον -Πολωνό- όσιο.

Τη νύχτα του Σαββάτου έγινε ολονύχτια προσευχή στο αρχαίο Ρωμαϊκό στάδιο του Τσίρκο Μάσσιμο της Ρώμης, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 150.000 πιστών.

Από το Σάββατο απαγορεύεται η πρόσβαση στα αυτοκίνητα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό, ενώ σήμερα, Κυριακή απαγορεύονται οι πτήσεις σε όλο τον εναέριο χώρο της Ρώμης.

Ο δρόμος για την οσιοποίηση άνοιξε με την απόδοση ενός θαύματος στον Ιωάννη Παύλο Β', αλλά για να γίνει άγιος θα πρέπει να αναγνωριστεί και δεύτερο θαύμα. Κανονικά, πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 50 χρόνια από το θάνατο κάποιου για να αγιοποιηθεί από την Καθολική Εκκλησία, αλλά για τον Ιωάννη Παύλο Β' οι διαδικασίες προχωρούν αρκετά γρήγορα.

Το θαύμα που έχει αποδοθεί στον προηγούμενο Ποντίφικα αφορά τη θεραπεία της Γαλλίδας καλόγριας Μαρί Σιμόν Πιερ, η οποία έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.

Η καλόγρια προσευχήθηκε στη μνήμη του Πάπα Ιωάννη Παύλου (ο οποίος επίσης έπασχε από Πάρκινσον) δύο μήνες μετά το θάνατό του, και όπως δηλώνει ξαναγεννήθηκε, θεραπεύτηκε από τη νόσο και μπόρεσε ξανά περπατήσει, να γράψει και να οδηγήσει.


Glenti Comment: "Το πλήθος στο άκουσμα αυτών των λέξεων και στη εμφάνιση μιας τεράστιας φωτογραφίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ να χαμογελά, άρχισε να ζητωκραυγάζει και να χειροκροτεί, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέσπασαν σε κλάματα". Ο Σάκης Ρουβάς της εκκλησίας!


πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου