Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Ψωμιάδης: 1 χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή


Το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Κατά τον ισχύοντα νόμο ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα έως ότου αποφανθεί αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος. Ο Π.Ψωμιάδης κατηγορείτο για την υπόθεση της κατ’ ουσίαν απάλειψης προστίμου που είχε επιβληθεί σε επιχειρηματία, o οποίος είχε συλληφθεί κατ’ επανάληψη να νοθεύει καύσιμα. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα αλλά και οι βουλευτές του κόμματος δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις ή σχόλια για την δικαστική αυτή απόφαση.

Σύμφωνα με τον νόμο, έως ότου παραλάβει την απόφαση ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, από το δικαστήριο, τον θέτει σε προσωρινή αργία. Μέχρι να βγει η οριστική παύση ή αργία του Περιφερειάρχη από τον υπουργό Εσωτερικών, τον κύριο Ραγκούση, θα τον αντικαθιστά ο αναπληρωτής του, που στην περίπτωση αυτή έχει οριστεί από τον ίδιο, ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.

Μετά την οριστική παύση του Περιφερειάρχη, την αργία των έξι μηνών ή του ενός έτους, ανάλογα με την απόφαση Ραγκούση, θα γίνει ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων και θα εκλεγεί ο νέος Περιφερειάρχης.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου