Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ατσάλινος φράχτης στη Φουκουσίμα


Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταϊτσί, Tepco, ξεκίνησε την Παρασκευή την κατασκευή ενός σιδερένιου τοίχου και ενός φράχτη στην προσπάθεια να εμποδίσει περαιτέρω διαρροή ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τα μέλη των ειδικών συνεργείων έχουν εντολή να τοποθετήσουν επτά ατσάλινα φύλλα και έναν τοίχο 120 μέτρων περιμετρικά του, μήκους 20 εκατοστών, ρήγματος στον τσιμεντένιο αγωγό του πυρηνικού αντιδραστήρα Νο2, το οποίο είχε σφραγιστεί με επιτυχία την Τετάρτη.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν ότι η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα συνδράμει σημαντικά στη μείωση των ποσοτήτων ραδιενέργειας που ενδεχομένως να εκλυθούν μελλοντικά από κάποιο άλλο σημείο του αγωγού.

Η τελευταία μέτρηση στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τους τέσσερις πρώτους αντιδραστήρες του πυρηνικού αντιδραστήρα, έδειξε ότι τα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου ήταν 63.000 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Στο μεταξύ, ο επίσημος απολογισμός των ιαπωνικών Αρχών για τον ισχυρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε την επαρχία Μιγιάγκι την περασμένη Πέμπτη, κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 141 τραυματίες, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 66 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Σεντάι, την πλέον πληγείσα περιοχή από τον σεισμό-«γίγαντα» των 9 Ρίχτερ της 11ης Μαρτίου και333 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο. Η πρωτεύουσα μάλιστα «ταρακουνήθηκε» για περίπου ένα λεπτό.


Πάνω από 27.000 οι νεκροί και οι αγνοούμενοι της 11ης Μαρτίου

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, 12.787 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους από το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε, ενώ σχεδόν ένα μήνα μετά εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 14.991 ανθρώπων.

Στον νέο απολογισμό περιλαμβάνονται και οι νεκροί του μετασεισμού της Πέμπτης.

Στην επαρχία Μιγιάγκι έχουν χάσει τη ζωή τους 7.818 άνθρωποι, 3.728 είναι οι νεκροί στην περιφέρεια της Ιουάτε και 1.179 στη Φουκουσίμα.

Περίπου το 83% των πτωμάτων έχουν αναγνωριστεί και παραδίδονται στους συγγενείς τους.

Αναμένεται πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, αφού στις παράλιες περιοχές που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι, οι Αρχές δε μπορούν να υπολογίσουν τον αριθμό των απωλειών.

Άλλωστε, στη ζώνη απαγόρευσης των 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας δεν επιτρέπουν να γίνουν έρευνες.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου