Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Παρολίγον σύγκρουση στον αέρα για την ΟμπάμαΘύμα αεροπορικού δυστυχήματος κινδύνευσε να πέσει η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, καθώς ο κυβερνήτης του αεροπλάνου που τη μετέφερε αναγκάστηκε να καθυστερήσει την προσγείωσή του, εξαιτίας κινδύνου εναέριας σύγκρουσης με μεταφορικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας εναέριων μεταφορών, το αεριωθούμενο τύπου τζετ, με το οποίο επέστρεφε στο Λευκό Οίκο η πρώτη κυρία, βρέθηκε σε πολύ μικρή απόσταση λίγο πριν την άφιξη στον προορισμό του από άλλο αεροπλάνο, που προπορευόταν λίγα μίλια και αναγκάστηκε να καθυστερήσει την προσγείωσή του σε στρατιωτική αεροπορική βάση στα περίχωρα της Ουάσινγκτον.

Το στέλεχος της Δημόσιας Υπηρεσίας Εναέριων Μεταφορών των ΗΠΑ, ανέφερε ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τη Μισέλ Ομπάμα, πλησίαζε την αεροπορική στρατιωτική βάση Άντριους, τη Μ. Δευτέρα (18/04), όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τον πύργο ελέγχου ενημέρωσαν τον πιλότο, ότι θα έπρεπε να αναβάλει τους ελιγμούς προσέγγισης και να παραχωρήσει προτεραιότητα προσγείωσης σε προπορευόμενο μεταφορικό αεροπλάνο.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος της πρώτης κυρίας προσγειώθηκε με ασφάλεια.


πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου