Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Olympiakos - Siena 65-82



Σκιά του εαυτού του ο Ολυμπιακός έχασε από τη Σιένα με 65-82 μέσα στο ΣΕΦ και τώρα θέλει μία νίκη στην Ιταλία για να επιστρέψει η σειρά στον Πειραιά.

Τελικά, η Σιένα φαίνεται πως το χει κάνει σύστημα να κερδίζει μία φορά στην Ελλάδα σε σειρά πλέι οφ. Αυτό έκανε πριν από δύο χρόνια με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, το ίδιο έπραξε και την Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ.

Έχοντας ξεπεράσει το στραπάτσο της περασμένης Τρίτης, οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι στο παρκέ να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούσαν και τα κατάφεραν.

Παίζοντας σκληρή άμυνα στα 3/4 του γηπέδου οι Ιταλοί έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα και με τον Ράκοβιτς να εξελίσσεται σε δήμιο του Ολυμπιακού έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη κάνοντας το 1-1.

Πλέον, την Τρίτη 29 Μαρτίου και την Πέμπτη 31 Μαρτίου η σειρά των πλέι οφ μεταφέρεται στην Ιταλία. Πλέον, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κάνει τουλάχιστον ένα "διπλό" για να επιστρέψει στη συνέχεια η σειρά στο ΣΕΦ.

Το ποσοστό του Ολυμπιακού στα τρίποντα θύμισε εκείνο της Σιένα πριν από δύο ημέρες. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς σούταραν με 22%, ενώ η Σιένα είχε 6/11 σουτ και ποσοστό της τάξης του 55%. Τα 13 επιθετικά ριμπάουντ των Ιταλών ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα. Στους 19 πόντους ο Χέρστον, στους 14 ο Ράκοβιτς και στους 12 ο εκπληκτικός Ράκοβιτς.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο οποίος μπορεί το "διπλό" στη Σιένα εφόσον παρουσιαστεί αντάξιος των δυνατοτήτων του ξεχώρισε ο Μαυροκεφαλίδης με 16 πόντους, ενώ στους 12 έμεινε ο Σπανούλης.


Ο αγώνας

Με τους Σπανούλη, Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη, Παπανικολάου και Γκόρντον ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το ματς, ενώ ο Πιανιτζάνι παρέταξε τους Ζήση, Καραρέτο, Χέρστον, Λαβρίνοβιτς και Μος. Ο Σπανούλης στο 2.30'' ισοφάρισε σε 2-2 όμως οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην έχουν την ίδια ενέργεια με το πρώτο παιχνίδι. Η Σιένα έπαιξε πολύ καλή άμυνα (και σε δυο τρεις περιπτώσεις ζώνη) εγκλωβίζοντας τον Ολυμπιακό ο οποίος έκανε με μεγάλη ευκολία το λάθος.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-11 στο 8΄όμως στη συνέχεια η Σιένα έτρέξε ένα 9-0 και ξέφυγε στο σκορ με τον Καουκένας να γράφει το 12-20 του α' δεκαλέπτου. Η ομάδα του Ίβκοβιτς είχε 3/5 δίποντα έναντι 8/16 των Ιταλών οι οποίοι έκαναν πολλές επιθέσεις, καθώς τα 9 λάθη των γηπεδούχων τους το επέτρεπε αυτό.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έδειχναν να παίζουν χωρίς άγχος και με άμυνα στα 3/4 του γηπέδου έκλεβαν πολλές μπάλες. Δύο φορές βρέθηκαν να προηγούνται με νταμπλ σκορ (12-24 και 15-30), προβληματίζοντας τον κόσμο του Ολυμπιακού και φυσικά τον Ίβκοβιτς που σε κάθε τάιμ άουτ ζητούσε αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό.

Στο 18' ο Καουκένας έγραψε το 23-38, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν σε εκείνο το σημείο να φανούν ψύχραιμοι και με τους Σπανούλη, Παπαλουκά μείωσαν, πριν ο Παπανικολάου με λέι απ στην εκπνοή γράψει το 31-39, ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους 8-1. Το μόνο κακό ήταν ότι ο Σπανούλης στο 1.07'' πριν το τέλος χρεώθηκε με 3ο φάουλ και κάθισε στον πάγκο για να προφυλαχθεί.


Είχε τον έλεγχο η Σιένα

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο παρκέ και μείωσε αρχικά σε 35-39, υποχρεώνοντας τον Πιανιτζάνι να καλέσει σε τάιμ άουτ στο 1.30'' μετά την έναρξη της γ' περιόδου. Στο 23΄ο Μπουρούσης με πέντε δικούς του πόντους έκανε το 40-44, όμως ούτε και τότε κατάφερε η ομάδα του να προσπεράσει στο σκορ.

Οι Ιταλοί ήταν ψύχραιμοι και τελικά πότε με τον Καραρέτο και πότε με το Ζήση πήραν λύσεις στην επίθεση. Στο 26' ο Σπανούλης πέρασε και πάλι στο παρκέ ωστόσο δεν μάρκαρε με όλο του το πάθος από τη στιγμή που είχε 3 φάουλ. Έτσι ο Ζήσης βρήκε την ευκαιρία και έγραψε το 47-56.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ και με τα επιθετικά του Ράκοβιτς κατάφεραν να ανανεώσουν τις επιθέσεις τους σε πολλές περιπτώσεις. Τελικά ο Χέρστον βγήκε μόνος του έξω από τα 6.75μ. ο Νεστέροβιτς άργησε να πάει πάνω του και τελικά έγραψε το 51-61 του 30ου λεπτού. Η ομάδα του Πιανιτζάνι έδειχνε μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που διασύρθηκε στο α' ματς.

Στο κρίσιμο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έδειξε να βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα που χρειαζόταν μειώνοντας σε 54-61 με το Νεστέροβιτς. Ωστόσο, η αντίδρασή του δεν είχε συνέχεια. Με έμμεσο τρίποντο του Καουκένας, η διαφορά ανέβηκε στο +13 (58-71) στο 35’.

Τα λάθη και οι κακές επιλογές του Ολυμπιακού έδωσαν την ευκαιρία στη Σιένα να ξεφύγει ακόμα περισσότερο. Στο 38’ ανέβηκε στο +17 (60-77) με καλάθια των Ράκοβιτς και Γιάριτς. Από εκεί και πέρα το ματς δεν γύρναγε και στο τέλος έμεινε το χειροκρότημα του κόσμου του Ολυμπιακού.


Τα δεκάλεπτα: 12-20, 31-39, 51-61, 65-82.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5(1), Νεστέροβιτς 10, Σπανούλης 12, Μπουρούσης 7(1), Μαβροκεφαλίδης 16, Παπανικολάου 5(1), Έρτσεγκ 9(1), Γκόρντον 1

Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Ζήσης 9(1), Χάιρστον 19(1), Καραρέτο 6, Ράκοβιτς 12, Λαβρινόβιτς 8(1), Καουκένας 14(1), Μιχελόρι, Γιάριτς 7, Στόουνροοκ 7(2)


Glenti Comment: Η σωστή διαχείριση ενός διασυρμού και η λάθος διαχείριση ενός θριάμβου. Και τώρα ο Ολυμπιακός, που παραμένει φαβορί, θέλει ένα διπλό σε μία από τις καλύτερες έδρες της Ευρώπης...


πηγή: sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου