Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

O Λούκας Γιώρκας στην Eurovision ! (videos)



Η αντίστροφη μετρηση για την επιλογή της ελληνικης συμμετοχής που θα μας εκπροσωπήσει στην διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision στη Γερμανία και συγκεκιρμένα στο Ντίσελντορφ, ξεκίνησε...

Έναρξη ελληνικού τελικού της Eurovision

Οκτώ μαυροφορεμένοι τυμπανιστές κάνουν εντυπωσιακή εισαγωγή. Προβάλλεται το ιστορικό σήμα του διαγωνισμού. Η Λένα Αρώνη καλωσορίζει το κοινό από το στούντιο της Λεωφόρου Κατεχάκη.

22:08 Στο στούντιο βρίσκεται μόνο η παρουσιάστρια και η επιτροπή. Παρουσίαση επιτροπής. Πρόεδρος Μαρίνα Λαχανά και μέλη η ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα, ο αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός, ο στιχουργός Γ. Παριανός και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μιχάλης Τσαουσόπουλος.



Η επιτροπή καλύπτει όλη την γκάμα του καλλιτεχνικού χώρου. Μαύρο το στούντιο, μαύρο το ρούχο της παρουσιάστριας, μαύρο και το φόντο πίσω από την επιτροπή.



22:13 Remix των έξι τραγουδιών. Στην σκηνή και οι έξι υποψήφιοι ερμηνεύουν τα ρεφρέν των κομματιών τους με την συονδεία μόλις ενός μουσικού οργάνου. Τουμπερλέκι και μόνο μαζί με την φωνή τους.



22:16 Η Λένα Αρώνη προλογίζει την μουσική αναδρομή που πρόκειται να γίνει τα επόμενα λεπτά στην Eurovision. Μιλά για την γκρίνια και απόρριψη που είχε υποστεί ο διαγωνισμός όλα αυτά τα χρόνια στην χώρα μας και την ανάγκη να επιστρέψει ο διαγωνισμός στις πραγματικές του διαστάσεις. Σήμερα βέβαια τα λένε αυτά. Ολα τα προηγούμενα χρόνια, η συζήτηση για τον διαγωνισμό που γινόταν τον Μάϊο, ξεκινούσε έναν χρόνο πριν...

22:21 Σύνδεση με διπλανό στούντιο που βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και ένα τρίτο χώρο με τους συγγενείς των υποψηφίων. Στο Green room βρίσκεται ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, ο οποίος σκάει μύτη με... πράσινο παπιγιόν και αναφέρεται στην ιστορία του όρου Green Room. Η ανάλυσή του μας αφήνει... αφώνου και αλάλου γωνία. Δίνονται οδηγίες για τον τρόπο της ψηφοφορίας που θα διαρκέσει 20 λεπτά.

22:28 Αναδρομή στην περυσινή Eurovision. Γερμανίδα νικήτρια. Επιτέλους λίγο χρώμα, λίγη μουσική. Η πραγματική Eurovision δεν έχει περιττά στοιχεία, είπε η Λένα Αρωνη. Hello... Μήπως να ανατρέξουμε σε εμφανίσεις-υπερπαραγωγές τύπου Σάκη, Ελενας, απόλυτης Ελληνίδας τραγουδίστριας; Οχι πως δεν μας άρεσαν, κάθε άλλο, αλλά όχι ότι τώρα θυμηθήκαμε ότι η Eurovision είναι... απλή και ταπεινή...

22:30 Εμφάνιση καλλιτέχνη Απόλλων Ρέτσου. Ο... ποιητής ερμηνεύει το κομμάτι P.I.G.S. Δίπλα από το... γουρουνάκι και την συνοδό του, βρίσκονται οι τρεις μουσικοί με: ένα βιολί, μια κιθάρα και ένα βιολοντσέλο. Χωρίς σχόλιο η εικαστική παρέμβαση του έντεχνου με το γουρούνι.

22:34 Ο Απόλλων Ρέτσος δηλώνει: Μην με ρωτάτε εάν ονειρεύομαι ως καλλιτεχνης. Δεν ονειρεύομαι. Σωστά...μην το παρακάνουμε κιόλας και βγει έστω και μία αχνή νότα αισιοδοξίας από την βραδιά...

22:38 Οι ευχές των ξένων καλλιτεχνών για τον ελληνικό τελικό ΚΑΙ η ευχή του Σάκη να κερδίσει το καλύτερο τραγούδι. Ελα να έρθουμε λίγο σε μία ισορροπία...Σάκηηηη....



22:44 Οσοι ανοίξατε τώρα τους δέκτες σας, είστε πολύ τυχεροί. Χάσατε ένα από τα πιο άχρωμα και βαρετά ημίωρα σε έναρξη ελληνικού τελικού Eurovision. Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεκινά το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς με τα Κόκκινα Χαλιά και το Come with me.



22:49 The time is now από την Βαλάντω Τρύφωνος που εμφανίζεται με φόρεμα αρχαιοελληνικού στιλ με τεράστια ουρά και χρυσό βραχιόλι στο δεξί της χέρι. Εξαιρετική ερμηνεία που συνοδεύεται από δύο ακόμη κορίτσια στα φωνητικά. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ερμηνεύτρια συμμετέχει σε τελικό Eurovision. Η πρώτη ήταν πριν από 5 χρόνια, όπου συμμετείχε στον τελικό της επιλογής του κυπριακού τραγουδιού.



22:55 Τριημιτόνιο και Χαμογέλα. Το γκρουπ τραγουδά ενώ πίσω τους τρία κορίτσια από την εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής που τους συνόδευσαν με κορίνες και κορδέλες στο κομμάτι τους. Η κίτρινη μπαλίτσα με το χαρακτηριστικό προσωπάκι, που υπήρχε και στα όργανα του γκρουπ έδωσε την τελική πινελιά της παιδικότητας που ήθελαν να βγάλουν.



22:58 Η Κατερίνα Παπουτσάκη... ε συγγνώμη η Αντιγόνη Ψυχράμη ερμηνεύει το Its all Greek to me. Ιδια η Κατερίνα, με σούπερ σέξι εμφάνιση, μαύρες ψηλές μπότες και μαύρο κοντό φόρεμα. Για το τραγούδι δεν ξέρουμε, το χορευτικό πάντως άφησε τους πάντες με το στόμα ανοικτό. Κατά την διάρκεια του κομματιού, η Αντιγόνη έκανε μέχρι και σπαγγάτ!



23:03 Λούκας Γιώρκας. Watch my dance. Tην έχει η ψυχή μου την φωτιά τραγουδούσε ο Λούκας, με την φωτιά να υπάρχει μέχρι και στο σκηνικό πίσω από τον Λούκας. Πολύ καλός, πολύ σοβαρός, πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που έκανε. Και χόρεψε και το ζεϊμπέκικο που του δίδαξε ο Δημήτρης Μητροπάνος.



23:06 Νίκη Πόντε. Εμφανίζεται για το I dont wanna dance alone με ίδιου σχεδιασμού ρούχο με αυτό που φορούσε η Αντιγόνη Ψυχράμη. Η μόνη διαφορά της εμφάνισης της μιας από την άλλη ήταν ότι η πρώτη φορούσε μπότες και η δεύτερη... μποτάκια. Σούπερ σέξι και αυτή. Είναι που η τελετή θα ήταν σεμνή και ταπεινή...



23:18 Αναλυτικότερες οδηγίες για την τηλεψηφοφορία από την παρουσιάστρια που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άλλαξε ρούχο και από μαύρο, έβαλε λίγο χρώμα. Ευτυχώς αυτή τη φορά βρίσκεται στο άκρως αντίθετο άκρο, το λευκό.

23:23 Εναρξη ψηφοφορίας.

23:30 Το τραγούδι της Κύπρου για την φετινή Eurovision. Σαν άγγελος μ'αγάπησα από τον Χρήστο Μυλόρδο που βρίσκεται στο στούντιο και δίνει τις ευχές του προς τους υποψηφίους.

23:38 Δεύτερος καλεσμένος ο υποψήφιος της Μάλτας στην φετινή Eurovision Glem Vella που ερμήνευσε το κομμάτι της χώρας του με τίτλο Wild Life.

23:40 Η λίστα των προσκεκλημένων ολοκληρώνεται με την εκπρόσωπο της Βουλγαρίας Polly Genova να ερμηνεύει το Na Inat που θα τραγουδήσει φέτος στο Ντίσελντορφ.

23:46 Λήξη ψηφοφορίας. Η Λένα Αρώνη μιλά για το τέλος της ψηφοφορίας δευτερόλεπτα πριν αυτή τελειώσει. Ισα που την πρόλαβε δηλαδή πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

23:53 Ο κύριος με τα ξεπλυμένα ρούχα που κάθεται στο παγκάκι και τραγουδά το Secret combination, το my number one, το shake it και άλλα κομμάτια που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στην Eurovision είναι ο Ντέιβιντ Λιντς. Η λεπτομέρεια με τα μουσικά όργανα σε σχήμα φρούτων (μπανάνας, μήλου και αχλαδιού) να σημειωθεί παρακαλώ.



00:00 Σύνδεση με τον χώρο όπου οι υποψήφιοι περιμένουν τα αποτελέσματα. Απομένουν μόλις λίγα λεπτά για την ανακοίνωση του νικητή.



00:10 Η ανακοίνωση του νικητή του ελληνικού τελικού. Το εισιτήριο για το Ντίσελντορφ παίρνει ο Λούκας Γιώρκας.



00:12 Ολοκλήρωση του προγράμματος. Ευτυχώς Παναγία μου. Μπράβο στον Λούκας. Μπράβο και στην ΕΡΤ που το έληξε στις 00:13.




Glenti Comment: Μπράβο στον Λούκα! Νομίζω ότι το ελληνικό κοινό έκανε τη σωστή επιλογή, καθότι έστειλε το τραγούδι που έχει σε μεγαλύτερο βαθμό τη διαφορετικότητα, και επίσης έχει και το ελληνικό στοιχείο σε μουσική και γλώσσα, και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό. Δεν θα κερδίσει αλλά δεν μας πειράζει. Θα έχουμε μία πολύ ωραία παρουσία. Πολύ καλή πορεία, και άξια, θα κάνει και το τραγούδι της Πόντε...


πηγή: cosmo.gr

3 σχόλια:

  1. πολύ ωραία η παρουσία του Λούκα και της Νίκης, και τα κόκκινα χαλιά με τη βαλάντω δεν ήταν άσχημοι. στην ελλάδα θα κάνουν εξαιρετική πορεία τα τραγούδια και Λούκα και Νίκη και μακάρι να τα πάει καλά ο Λούκας και στα τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι και χεστήκαμε τώρα για την θέση ...στείλαμε κατι διαφορετικό με εντονη ελληνικότητα και αυτό εμένα μου αρκεί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. diaforetiko sgr!!!makari na skisei..alla kai an den skisei,den egine tpt..ena panugiraki einai..

    protimousa tis nikis..alla exete ena point,oti tou louka einai diaforetiko kai sgr pio elliniko..

    ΑπάντησηΔιαγραφή