Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

H Amazon λάνσαρε το Cloud Player


H Amazon έγινε την Τρίτη η πρώτη μεγάλη διαδικτυακή εταιρεία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τη μουσική τους online και να την ακούν από τον υπολογιστή ή το κινητό τους.

Το Cloud Player της Amazon, προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στην αμερικανική αγορά, βασίζεται στη λογική του λεγόμενου «υπολογιστικού νέφους» (cloud computing): διαδικτυακές υπηρεσίες που αντικαθιστούν το συμβατικό λογισμικό και τον αποθηκευτικό χώρο στους υπολογιστές των χρηστών.

Η νέα υπηρεσία θα παρέχει αρχικό αποθηκευτικό χώρο 5 Gigabyte, ο οποίος θα επεκτείνεται στα 20 Gigabyte με την αγορά οποιουδήποτε μουσικού άλμπουμ, ανακοίνωσε η Amazon.

Ανάλογες υπηρεσίες μουσικής που βασίζονται στο νέφος διατίθενται ήδη από εταιρείες όπως η AudioBox και η mSpot. Η Amazon, όμως, η είναι ο πρώτος μεγάλος παίκτης που επενδύει σε αυτή τη νέα αγορά.

Αντίστοιχες υπηρεσίες φέρονται ωστόσο να ετοιμάζουν η Google και η Apple (η οποία εξαγόρασε πέρυσι την υπηρεσία online μουσικής Lala).

Σύμφωνα με το Reuters, το Cloud Player της Amazon θα υποστηρίζει όλες τις συσκευές Windows, Android και Apple.

Σύμφωνα όμως με το BBC, η υπηρεσία δεν υποστηρίζει συσκευές με το λογισμικό iOS της Apple.

Ασαφές παραμένει επίσης με ποιες δισκογραφικές εταιρείες θα συνεργάζεται το Cloud Player. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Amazon δεν έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τη βιομηχανία μουσικής.

Η Sony Music Entertainment, πάντως, δεν αντέδρασε θετικά στα σχέδια της Amazon: «Είμαστε απογοητευμένοι για το γεγονός ότι η υπηρεσία αποθήκευσης που προτείνει η Amazon δεν έχει την άδεια της Sony» σχολίασε εκπρόσωπος του ιαπωνικού ομίλου.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου