Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Barcelona - Panathinaikos 71-75 (+ video)



Ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη μέσα στην Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα με 71-75, "έσπασε" την έδρα των Καταλανών και γυρίζει στην Αθήνα με το παλικαρίσιο διπλό!

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και παρότι οι Ισπανοί προηγήθηκαν ακόμα και με 16 πόντους (28-12), δεν κατέρρευσαν, έμειναν προσηλωμένοι και έκαναν την ολική επαναφορά.

Ο Παναθηναϊκός "φώναξε" με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο πρώτο παιχνίδι ότι οι Καταλανοί θα έπρεπε να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο για να φτάσουν σε δεύτερη νίκη.

Οι "πράσινοι" δεν υπέκυψαν στις άγριες διαθέσεις των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ στα πρώτα λεπτά, άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και με έναν εξαιρετικό - ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο - Ρομέιν Σάτο κατάφεραν να βάλουν στις βαλίτσες τους το τεράστιο "διπλό". Εξαιρετικός και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ ώριμο παιχνίδι επάνω στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο...


Ο αγώνας

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησε να "τρέξει" στον αιφνιδιασμό. Κάτι που τελικά κατάφερε κυρίως με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και αποσπάστηκε με 9-3, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε σημειώσει μόνο ένα έμμεσο τρίποντο με τον Νικ Καλάθη (2-3).

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλησαν να μειώσουν και με τον Ντρου Νίκολας πλησίασαν στους πέντε (13-8), προτού ο Βάσκεζ με τέσσερις διαδοχικούς πόντους - το δεύτερο καλάθι μάλιστα στην εκπνοή της περιόδου - της δώσει και πάλι προβάδισμα 7 πόντων, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο 17-10.

Κάπου εκεί, οι Καταλανοί έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά... Ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον ρυθμό του ματς. Χάρη στον Λάκοβιτς, ύστερα από αιφνιδιασμό κατάφεραν να φτάσουν σε... double score την διαφορά (24-12), ενώ ο Ν'Ντόνγκ πέτυχε το 26-12 για τους γηπεδούχους.

Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να κοντρολάρουν το παιχνίδι, αλλά η Μπαρτσελόνα και πάλι με τον Ν'Ντονγκ ξέφυγε με 16 πόντους (28-12) για να δώσει... μικρή ανάσα με τρίποντο ο Ρομέιν Σάτο, 5 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (28-15).

Ο Νίκολας ήταν και πάλι εκείνος που κράτησε το "τριφύλλι" σχετικά κοντά στο σκορ και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός πλησίασε 36-28 με τρίποντο του Αμερικανού, όμως η Μπαρτσελόνα με 2/2 βολές του Χουάν Κάρλος Ναβάρο βρέθηκε και πάλι στο +10 (38-28), λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο.


Έφερε τα πάνω - κάτω!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί ανανέωναν επιθέσεις, αλλά δεν μπορούσαν σημειώσουν καλάθι! Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και τελικά κατάφερε να επωφεληθεί από την αστοχία της Μπαρτσελόνα και να μειώσει σε 46-39 με 1/2 βολές από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με τον αρχηγό του "τριφυλλιού" να κάνει με τρίποντο το 46-42!

Στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα ήθελε, αλλά δεν μπορούσε... Ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη (2/2 βολές) μειώνει σε 57-53 και ο Ρομέιν Σάτο με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου πετυχαίνει τρίποντο φέρνει το παιχνίδι στον πόντο εν μέσω εντάσεων, καθώς οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν περίμεναν την αντίδραση του "τριφυλλιού"!

Στην τέταρτη περίοδο οι "πράσινοι" με καλάθι του Φώτση πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (57-58) μετά το αρχικό 2-3 του Νικ Καλάθη. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειχναν να ελέγχουν το ματς και έχουν πιο καθαρό μυαλό από τους Καταλανούς.

Η λάθος επαναφορά του Ρούμπιο έφερε τη μπάλα στα χέρια του Σάτο, ο οποίος με τρίποντο δίνει προβάδισμα 4 πόντων στον Παναθηναϊκό (57-61), 8 λεπτά πριν το τέλος.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μάλιστα, με τον Μάικ Μπατίστ ξέφυγαν με 62-68. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τρίποντο του Χουάν Κάρλος Ναβάρο από τα 8 μέτρα μείωσαν σε 67-72, 1.30'' πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο χρόνος περνούσε και οι πρωταθλητές Ελλάδας διατηρούσαν το προβάδισμα (68-72) με τον χρόνο να κυλάει υπέρ τους...

Στα τελευταία 18,2 δευτερόλεπτα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα πάει στη γραμμή των βολών, θα ευστοχήσει σε 1/2 θα κάνει το 71-73, αμέσως μετά ο Γιάκα Λάκοβιτς θα είναι άστοχος σε σουτ τριών πόντων και με τη λήξη ο Μάικ Μπατίστ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, καθώς με κάρφωμα διαμόρφωσε το τελικό 71-75!


Τα δεκάλεπτα: 17-10, 38-28, 57-56, 71-75.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάντα, Ρούμπιο 6, Λάκοβιτς 5(1), Ναβάρο 19(3), Πέροβιτς 2, Βάσκεζ 11, Ινγκλς, Ν'Ντονγκ 10, Μόρις, Λόρμπεκ 7(1), Άντερσον 11(2), Γκριμάου.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 1, Περπέρογλου, Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Σάτο 18(4), Νίκολας 10(1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντιδης 17(3), Βουγιούκας, Καλάθης 8(1), Καϊμακόγλου.




Glenti Comment: Μερικά πράγματα είναι θέμα DNA... Ένα τεράστιο διπλό. Μία ομάδα με καρδιά και άρνηση στην ήττα. Το φαβορί παραμένει η Μπαρτσελόνα σε μία συγκλονιστική σειρά που την παρακολουθώ με κομμένη την ανάσα. Ο Ομπράντοβιτς κερδίζει 2-0 τον Πασκουάλ. Αλλά η σειρά είναι 1-1. Πιθανότερο ενδεχόμενο το 5ο ματς θεωρώ. Μακάρι να μπορέσει ο ΠΑΟ να τελειώσει τη σειρά στο ΟΑΚΑ. Η καλύτερη ομάδα των 00's είναι ΕΔΩ!

Υ.Γ: Καλώς ήρθες Νικ!


πηγή: sport24.gr

1 σχόλιο:

  1. και το στρατόπεδο σε έκταση! πάμε ρε Πανάθα! πόσο πόρωση !!! 1-1 τα ματς. πρώτα η Τρίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή