Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Γλύτωσε κλήση μέσω Smart Phone


Στις άπειρες χρήσεις των Smart Phone, προστέθηκε ακόμα μία. Ένας νεαρός στις ΗΠΑ κατάφερε να σβήσει κλήση της τροχαιας χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό του.

Πρόκειται για τον Sahas Katta, ο οποίος μέσω της τεχνολογίας απέδειξε στο δικαστήριο, ότι ο αστυνομικός που τον έγραψε, έκανε λάθος.

Ο νεαρός είχε κατεβάσει για το καινούργιο του κινητό, την εφαρμογή "My Tracks by Google". Η συγκεκριμένη υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν τις κινήσεις τους και να δημιουργούν αρχείο με δεδομένα σχετικά με την ταχύτητά τους κάθε στιγμή, όπου και αν κινούνται και όποιο μέσο και αν χρησιμοποιούν.

Ο Katta οδηγούσε, έχοντας μαζί του κινητό του οδηγούσε αμέριμνος, όταν ένας αστυνομικός τον σταμάτησε και του έκοψε κλήση για υπερβολική ταχύτητα. Το όριο ήταν 25 μίλια την ώρα και σύμφωνα με τον αστυνομικό ο νεαρός πήγαινε με 40.


Ο "παραβάτης" πανικοβλήθηκε και χωρίς να διαμαρτυρηθεί, πήρε την κλήση και γύρισε στο σπίτι. Εκεί, άρχισε να μελετά τα στοιχεία της εφαρμογής και διαπίστωσε ότι τη στιγμή που τον σταμάτησε η τροχαία, έτρεχε με μόλις 26 μίλια.

Όταν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο της πόλης Yolo (Καλιφόρνια), ο Katta πήγε με αυτοπεποίθηση και έχοντας το κινητό του μαζί με όλα τα στοιχεία.

Όπως περιγράφει στο μπλογκ του ήταν απόλυτα ήρεμος, ωστόσο ανησυχούσε, διότι πριν από αυτόν όλοι έφευγαν με πρόστιμα στην πλάτη.

Όταν έφτασε η στιγμή της απολογίας, είπε στον δικαστή ότι δεν έτρεχε και του παρουσίασε λεπτομερή στοιχεία για τις κινήσεις του και την ταχύτητα του οχήματός του. Αποδείχθηκε ότι το ραντάρ του περιπολικού δεν είχε καταγράψει με ακρίβεια την ταχύτητα σε σύγκριση με το κινητό.


Ο δικαστής ρώτησε πώς και είχε τόσο λεπτομερή στοιχεία και ο νεαρός παρουσίασε τα δεδομένα από το Smart Phone, τα οποία τα είχε εκτυπώσει!

Ο δικαστής εξετάζοντας τα στοιχεία, δέχθηκε ότι ο αστυνομικός είχε κάνει λάθος και αθώωσε τον νεαρό, σβήνοντας την κλήση.

Πάντως για την τιμή των όπλων, τόνισε ότι το λάθος του οργάνου της τάξης οφειλόταν στο ότι ο αστυνομικός παραπλανήθηκε από την τεχνολογία, καθώς το ραντάρ του περιπολικού δεν ήταν τόσο ακριβές, όσο η εφαρμογή!


πηγή: news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου