Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

PAOK - Olympiakos 1-0 (+ video)



Ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο και το έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με γκολ του Σαλπιγγίδη πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στην άδεια Τούμπα. Ο Δικέφαλος περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟ-ΑΕΚ.

Έστω και χωρίς κόσμο στην Τούμπα, η θέληση, το πάθος και η δίψα των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν μεγαλύτερη στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό και έτσι η νίκη και η πρόκριση ήρθε για τους παίκτες του Μάκη Χάβου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος σ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν η μοναδική ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες, έπαιξε φανταστική άμυνα και στο τέλος καπάρωσε δίκαια ένα από τα 4 εισιτήρια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εξαιρετικό στήσιμο και κοουτσάρισμα από τον Μάκη Χάβο, που είχε πλάνο και οι παίκτες του το τήρησαν κατά γράμμα. Ποιο ήταν αυτό; Καταρχήν η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα, χωρίς μάλιστα να δεχτεί ούτε μια ευκαιρία (δεν το έχει κάνει ποτέ ξανά φέτος ο Ολυμπιακός) και στην συνέχεια ένα γκολ που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση. Έτσι και έγινε!

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με τον Δικέφαλο να έχει ευκαιρίες και τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή, ενώ στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις και οι Πειραιώτες απλά παρακολουθούσαν ανίκανοι να αντιδράσουν και να απειλήσουν. Το γκολ του Σαλπιγγίδη ήρθε φυσιολογικά και το 1-0 διατηρήθηκε χαλαρά από τους παίκτες του Μάκη Χάβου.



Από την άλλη πλευρά, οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατέβηκαν ποτέ στην Τούμπα, ήταν σκιά του εαυτούς τους, για πρώτη φορά δεν δημιούργησαν ούτε μια καλή ευκαιρία σε 90 λεπτά (!), τα λόγια περί θέλησης και αποφασιστικότητας έμειναν λόγια και έτσι ο αποκλεισμός ήταν κάτι αναμενόμενο.

Λανθασμένες οι επιλογές του Ερνέστο Βαλβέρδε, που προσπάθησε να βελτιώσει την ομάδα του, αλλά τα έκανε χειρότερα. Ο Ζαϊρί ήταν περισσότερο απογοητευτικός και από το... φάντασμα του Ρόμενταλ, ο Φετφατζίδης που πέρασε στην θέση του Τζιμπούρ αλλά δεν καταλάβαμε ότι έπαιζε, ενώ και ο Πάντελιτς που αντικατέστησε τον Φουστέρ, ήταν γι' ακόμη μια φορά ντεφορμέ. Τραγική εμφάνιση και από τον Μιραλάς, που πήρε χαζή κόκκινη κάρτα στο 87' για σπρώξιμο στον Ίβιτς. Ίσως ο Βαλβέρδε θα έπρεπε να τον είχε κάνει αλλαγή νωρίτερα.

Κρίμα και άδικο που η Τούμπα ήταν άδεια και οι παίκτες του Δικεφάλου δεν πανηγύρισαν μαζί με τους φιλάθλους τους μια μεγάλη και παλικαρίσια πρόκριση. Ακόμη πιο κρίμα βέβαια, που κάποιοι ανεγκέφαλοι πέταξαν γυάλινο μπουκάλι στον Μιραλάς την ώρα που προσπαθούσε να μπει στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Φυσικά και δεν έλειψαν και τα λάθη από τον διαιτητή και τους βοηθούς τους, αλλά και κάποια νεύρα και επεισόδια ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Ιδιαίτερα μετά το τέλος της αναμέτρησης, τα νεύρα ανάμεσα σε Μουσλίμοβιτς και Αβραάμ Παπαδόπουλο λίγο έλειψε να προκαλέσει... πόλεμο.


Glenti Comment: Άξια στην επόμενη φάση η ομάδα του ΠΑΟΚ. Ήταν πιο αποφασισμένη, το ήθελε περισσότερο και το πήρε. Και χωρίς κόσμο.


πηγή: sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου