Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

AEK - Panathinaikos 2-3 (+ videos)



Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει την πρόκριση με 3-1 αλλά η παιδική έξοδος του Καρνέζη στο 98' στην απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ από το κέντρο διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έστειλε την Ένωση στην επόμενη φάση. Ντού από τους οπαδούς στο 3-1 και πανηγύρια στο 3-2!

Μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού, πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης η ΑΕΚ που με το γκολ του Μίτσελ στο +8 των καθυστερήσεων, πέτυχε το 3-2 και κατάφερε να λυγίσει το "τριφύλλι".

Το λάθος του Καρνέζη στο φινάλε, ουσιαστικά έκαμψε την προσπάθεια των φιλοξενούμενων που με γκολ των Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Βύντρα είχαν την πρόκριση στα χέρια τους. Τελικά, όμως οι γηπεδούχοι με την στήριξη των οπαδών τους και με την τύχη στο πλευρό τους κατάφεραν και προκρίθηκαν για τον ημιτελικό κόντρα στον έτερο "Δικέφαλο του Βορρά".

Κίτρινες: Ντιόπ, Γιάχιτς / Λέτο, Βύντρα (2), Σπυρόπουλος

Κόκκινες: Βύντρα

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Καφές (53' Μπαχά), Γιάχιτς, Μάκος (79' Μίτσελ), Καράμπελας, Λαγός (72' Μπλάνκο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (89' Πλεσί), Χριστοδουλόπουλος, Νίνης (79' Σιμάο), Λέτο, Σισέ.


Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Μανόλο Χιμένεθ σε ότι αφορά τις αρχικές του επιλογές είχε δύο αλλαγές στις επιλογές του σε σχέση με το ματς του πρώτου αγώνα ενώ το σύστημα των "κιτρινόμαυρων" ήταν 4-2-3-1 με τους Σάχα κάτω από τα γκολπόστ και στην αμυντική γραμμή τους Νασούτι, Καράμπελα και Γιάχιτς να πλαισιώνονται από τον Μανωλά αντί του Δέλλα.

Στην μεσαία γραμμή, τα αμυντικά χαφ αποτελούνταν από τους Καφέ και Ντιόπ που είχαν μπροστά τους τους Μάκο, Λαγό και Σκόκο με τον Λυμπερόπουλο μοναδικό "κυνηγό".

Οπως και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θα έχει έτσι και αλλιώς στα πλάνα τους τους τραυματία Μπουμσόνγκ και τον άρρωστο (με ίωση) Τζόρβα. Παράλληλα εκτός αποστολής έμεινε και ο Σεϊταρίδης που αγωνίστηκε στην πρώτη αναμέτρηση.

Ετσι, στην άμυνα ο Βύντρα επέστρεψε με τον Σπυρόπουλο αριστερά και τους Καντέ, Σαριέγκι στο κέντρο να πλαισιώνουν την τετράδα της άμυνας. Στις θέσεις των αμυντικών χαφ, επέστρεψε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που είχε παρτενέρ τον Κατσουράνη.

Μπροστά τους ήταν ο Νίνης ως επιτελικός χαφ με τονΧριστοδουλόπουλο στο αριστερό άκρο, στο δεξί ο Λέτο και στην κορυφή της επίθεσης και πάλι μόνος του ο Τζιμπρίλ Σισέ.


Ευκαιρία ο Σισέ... γκολ ο Λαγός

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το ματς από τις δύο ομάδες, αφού από το σκορ του πρώτου ματς, ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να βγει από την αρχή στην επίθεση για να ψάξει ένα γρήγορο γκολ.

Στο 3' ο Σισέ βγήκε στα πλάγια και αφού ξεπέρασε τον Μανωλά και σούταρε από διαγώνια θέση ωστόσο η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα (7') όταν ο Λυμπερόπουλος με εξαιρετική κίνηση απέφυγε τον Σαριέγκι σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Καρνέζη.

Ο πρωταγωνιστής του πρώτου αγώνα και σκόρερ των δύο γκολ, έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Λαγό στο 12'΄που βγήκε σε θέση βολής απέναντι στον Καρνέζη και με δυνατό σουτ τον νίκησε βάζοντας νωρίς "φωτιά" στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να παίρνει το προβάδισμα με 1-0.




Πρώτο γκολ κόντρα σε ΑΕΚ

Το γκολ αυτό της "Ενωσης" ανέβασε άμεσα την ψυχολογία των γηπεδούχων που για περίπου δέκα λεπτά είχαν την ισορροπία στο παιχνίδι και γυρνούσαν συνεχώς την μπάλα με πάσες σε κάθε σημείο του γηπέδου.

Στο διάστημα αυτό Βύντρα και Ντιόπ διαδέχθηκαν στις κάρτες τον Λέτο (είχε δεχθεί από το 11') μετά από μαρκαρίσματα σε Λυμπερόπουλο και Λέτο, αντίστοιχα. Τα νεύρα ήταν τεντωμένα και ο διαιτητής Παππάς προσπαθούσε να διατηρήσει το ματς σε χαμηλούς τόνους κάνοντας συστάσεις εκατέρωθεν.

Οι φιλοξενούμενοι στο 21' κέρδισαν κόρνερ και μετά από κομπίνα στην εκτέλεση του Λέτο, ο Καντέ στο πρώτο δοκάρι γύρισε με κεφαλιά προς τα πίσω την μπάλα και ο Σισέ μόνος στην μικρή περιοχή σκόραρε με νέα κεφαλιά δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.




Πίεση των φιλοξενούμενων

Το κλίμα άλλαξε άρδην και η καλή ψυχολογία επανήλθε στους παίκτες του Φερέιρα με την εξέδρα ωστόσο να δίνει παρότρυνση στους "κιτρινόμαυρους". Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 24' όταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρήκε με κάθετη πάσα τον Λέτο αλλά το δυνατό σουτ του πέρασε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (28') και πάλι οι "πράσινοι" έχασαν μια καλή ευκαιρία όταν ο Σισέ βγήκε στο αριστερό άκρο έκανε την σέντρα και ο Λέτο δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να περνάει παράλληλα από την εστία της "Ενωσης".


Γκολ...αποδυτήρια και ένταση

Στο διάστημα 33'-38' ο Βύντρα σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Ανδρέα Παππά αλλά δεν την αντίκρισε με τον Μανόλο Χιμένεθ και τον πάγκο της ΑΕΚ να είναι έξαλλος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν αναλάβει τα ηνία του ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας και στο 40' απείλησαν και πάλι. Ο Νίνης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Σισέ που πλάσαρε αμέσως με το αριστερό και ο Σάχα απομάκρυνε σωτήρια και εν συνεχεία ο Καράμπελας έδιωξε πριν ο Λέτο πλασάρει σε κενή εστία.

Τελικά το πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν τον σκοπό τους και να σ' ένα ακόμα γκολ. Μετά από κόντρες έξω από την περιοχή ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" που κατέληξε στο "γάμα" του Σάχα, δίνοντας προβάδισμα στο σκορ στο "τριφύλλι" με την λήξη του ημιχρόνου.

Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από ανθρώπους της διοίκησης του Παναθηναϊκού με συνέπεια μερίδα φίλων της ΑΕΚ να ξεσπάσουν εναντίον τους στην ανάπαυλα.




Πιεστικοί οι "πράσινοι" στο ξεκίνημα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές και με την εικόνα των "πράσινων" να είναι ίδια με την λήξη του πρώτου μέρους. Στο 50' ο σκόρερ του 2-1, Ζιλμπέρτο Σίλβα προσπάθησε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο να "χτυπήσει" και πάλι αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 55' με τον Λυμπερόπουλο να σουτάρει σε επίθεση της ΑΕΚ ο Σαριέγκι να κάνει την προβολή και η μπάλα να περνάει κόρνερ, στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο επόμενο λεπτό (56') ο Λέτο έκανε την σέντρα ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά και ο Σάχα εντυπωσιακά με το ένα χέρι απομάκρυνε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Νίνης με σουτ έξω από την περιοχή απείλησε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.


Σε ριπλέι το πρώτο γκολ...

Η πολιορκία των "πράσινων" ολοκληρώθηκε και πάλι με μια καλή ευκαιρία όταν ο Χριστοδουλόπουλος στο 62' με σουτ διαγώνια είδε τον Αργεντίνο πορτιέρο να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Λέτο ανέλαβε να το εκτελέσει στο 63' και ο Σαριέγκι στο πρώτο δοκάρι γύρισε την μπάλα. Με "ψαράκι" κεφαλιά ο Βύντρα νίκησε τον Σάχα και έγραψε το 3-1 για τον Παναθηναϊκό, γκολ που πανηγύρισε έξαλλα ο πάγκος των φιλοξενούμενων.




Διακοπή, αποβολή και αλλαγές στην σκακιέρα

Το γκολ των "πράσινων" προκάλεσε την οργή μικρής μερίδας φίλων της "Ενωσης" που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσαν την 3λεπτη διακοπή του ματς. Αγωνιστικά, οι δύο τεχνικοί είχαν ξεκινήσει τις αλλαγές από τον πάγκο με τον Χιμένεθ να βάζει τον Μπαχά νωρίτερα και τον Μπλάνκο λίγο αργότερα.

Στο 69' ο Λαγός έκανε από αριστερά την σέντρα και ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά είδε την μπάλα να περνάει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα αφού ο Βύντρα τελικά αποβλήθηκε στο 73' λόγω καθυστέρησης σε ένα πλάγιο άουτ.

Αμέσως ο Φερέιρα έριξε στην θέση του τον Μαρίνο και απέσυρε τον Χριστοδουλόπουλο. Στο 75' μάλιστα οι παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού έφτασαν κοντά σε ένα ακόμα γκολ, όταν ο Λέτο βρήκε τον Σισέ εκείνος μπήκε στην περιοχή σούταρε αλλά ο Σάχα και πάλι απέκρουσε.


Ροντέο στο φινάλε

Το ματς είχε πάρει μια "άγρια" ομορφιά στα τελευταία δέκα λεπτά, όταν οι γηπεδούχοι πίεζαν με σέντρες και όλους τους παίκτες να είναι εντός περιοχής. Μανωλάς με κεφαλιά, Ντιόπ με σουτ και Λυμπερόπουλος με κεφαλιά δεν μπόρεσαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ των γηπεδούχων.

Στην αντίπερα όχθη ο Σισέ έβγαινε σε αντεπιθέσεις (87', 90') αλλά δεν ευστοχούσε από διαγώνιες θέσεις.

Η πίεση ήταν μεγάλη ειδικά στα επτά λεπτά καθυστέρησης που είχε δείξει ο Ανδρέας Παππάς στο ματς με τους φίλους της ΑΕΚ μέχρι το φινάλε να στηρίζουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών τους.

Στο 94' ο Λέτο έχασε σπουδαία ευκαιρία μετά την πάσα του Σισέ και με τον Σάχα να εκμεταλλεύεται το λάθος κοντρόλ του συμπατριώτη του και στην αντεπίθεση ο Μπαχά με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή είδε την μπάλα (όπως και ο Καρνέζης) να περνάει δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων.


"Χρυσό" γκολ... τραγικό λάθος

Τελικά στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίτσελ ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ από το ύψος του κέντρου και ενώ και ο Σάχα πήγαινε στο αντίπαλο τέρμα. Ο νεοαποκτηθείς άσος της "Ενωσης" σούταρε δυνατά, ο Καρνέζης δεν υπόλογισε σωστά στην έξοδό του και τελικά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.



Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς και τους παίκτες της ΑΕΚ, την ώρα που οι "πράσινοι" μάταια διαμαρτύρονταν για τον χρόνο που είχε δοθεί το φάουλ.

Με την σέντρα έληξε το ματς και τα πανηγύρια των φίλων της ΑΕΚ διαδέχθηκαν επεισόδια και πάλι από μερίδα οπαδών που ήταν εντός αγωνιστικού χώρου, εναντίων των ΜΑΤ.


Glenti Comment: Απίστευτος προημιτελικός. Μπράβο και στις δύο ομάδες...


πηγή: sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου