Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Panathinaikos - AEK 3-1 (+ videos)



Υποχρεωμένος να νικήσει ήταν ο Παναθηναϊκός. Τελικά οι "πράσινοι" νίκησαν με 3-1 την ΑΕΚ παραμένοντας στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Αποθέωση και MVP o Σισέ που "τελείωσε" το ματς με δικό του γκολ. Κατσουράνης, Βύντρα και Σκόκο οι άλλοι σκόρερ.

Ο Παναθηναϊκός καλύτερος από την ΑΕΚ νίκησε με 3-1 και παρέμεινε στο κυνήγι της κορυφής πηγαίνοντας στο Καραϊσκάκη με το -7.

Ο Σισέ οδήγησε την ομάδα του σε μια ακόμα νίκη και αποθεώθηκε από τον κόσμο που του πέταξε την φανέλα στο φινάλε. Κατσουράνης και Βύντρα οι σκόρερ του "τριφυλλιού" ο Σκόκο είχε μειώσει προσωρινά.

Παρουσία περίπου 35.000 οπαδών τους, οι "πράσινοι" πήραν την νίκη-εκδίκηση από την ΑΕΚ (για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδος), αν και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε πει πως δεν θα ήταν εκδίκηση αλλά υποχρέωση η νίκη επί της "Ενωσης".

Με "ηγετή" και σκόρερ τον Σισέ, οι παίκτες του "τριφυλλιού" έλαβαν το μήνυμα από την εξέδρα για νίκη στο "Καραϊσκάκη" και πλεόν πάει το επόμενο Σάββατο κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και με την διαφορά στο συν επτά για να την μειώσει.

Σε ότι αφορά το ματς, οι γηπεδούχοι παρά τις απουσίες των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Νίνη έπαιξαν με την "φωτιά" αν και θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι. Τελικά, ο Σισέ με γκολ στο 75' έδωσε τέλος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.


Διαιτητής: Βασίλειος Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Σιμάο, Λέτο, Δημούτσος / Μίτσελ, Ντιόπ, Δέλλας


Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Ιωαννίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (77' Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (92' Δημούτσος), Λέτο, Σισέ (87' Πετρόπουλος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μίτσελ (50’ Σκόκο), Μάκος, Ντιόπ (76' Καφές) , Λαγός (67' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος, Μπαχά.


Τα πλάνα των δύο προπονητών

Δύο επιστροφές αλλά και δύο σημαντικές απουσίες είχε σε συνάρτηση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στα πλάνα του. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε και πάλι στο βασικό σχήμα τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Λουκά Βύντρα ωστόσο δεν είχε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα που είχε ίωση αλλά και τον Σωτήρη Νίνη που ένιωσε ενοχλήσεις τελικά στον προσαγωγό.

Ετσι την θέση του Βραζιλιάνου μέσου πήρε ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ και παρτενέρ του ήταν ο Καραγκούνης, αφού ο Κατσουράνης πήγε στην θέση του Νίνη. Λέτο και Χριστοδουλόπουλος στα άκρα είχαν σκοπό να βοηθούν τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Σισέ.

Στην άμυνα μπορεί ο Μπουμσόνγκ να επέστρεψε στην αποστολή αλλά δεν ήταν στην ενδεκάδα με τους Σαριέγκι και Καντέ βασικούς πάλι στο κέντρο με τον Βύντρα να επιστρέφει μετά την αποβολή του και πάλι με την ΑΕΚ στο Κύπελλο και τον Ιωαννίδη στο αριστερό άκρο αντί του τιμωρημένου Σπυρόπουλου.

Στην αντίπερα όχθη και ο Μανόλο Χιμένεθ είχε αλλαγές στα πλάνα του σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον Αρη. Ο Σάχα επέστρεψε και πάλι κάτω από τα γκολπόστ ενώ στην άμυνα την θέση του Ματέος πήρε ο "κολοσσός" Δέλλας, με τον Μανωλά πλάι του. Στα άκρα επέστρεψε ο Καράμπελας και από την άλλη ήταν ο Γιάχιτς.

Στην μεσαία γραμμή Ντιόπ και Μάκος στο κέντρο με τους Λαγό και Μίτσελ στα άκρα. Μπροστά σε παράλληλη θέση ήταν οι Μπαχά και Λυμπερόπουλος.


"Ανοικτό" ματς,"ζεστός" ο ΠΑΟ

Παρά τις απουσίες και τα προβλήματα ο Παναθηναϊκός με την παρότρυνση των οπάδων του μπήκε πιο "ζεστός" στο ματς και είχε από τα πρώτα λεπτά την υπεροχή στο ματς και για τον λόγο αυτό πίεζε την αντίπαλη άμυνα.

Με την συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου, ο Βύντρα πραγματοποίησε την σέντρα και ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά με τον Σάχα όμως να μπλοκάρει εύκολα στην γωνία του. Στο επόμενο λεπτό (11') ο Μίτσελ σούταρε δυνατά και μετά από κόντρα στον Καντέ η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν καλύτεροι στο γήπεδο και προσπαθούσαν κυρίως από τα πλάγια με τους Λέτο και Χριστοδουλόπουλο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Ετσι, στο 17' ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός με διαγώνιο δυνατό σουτ είδε τον συμπατριώτη του πορτιέρο της ΑΕΚ με διπλή προσπάθεια να τον σταματάει.


Ισορροπία... και ευκαιρία "λυτρωτή"

Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν το ματς και να ανεβαίνουν σιγά σιγά στο γήπεδο, κάτι που ζητούσε επίμονα από τα πρώτα λεπτά ο Μανόλο Χιμένεθ που ήταν συνεχώς όρθιος.

Στο 29' ο "λυτρωτής" του επαναληπτικού ματς του Κυπέλλου Ελλάδος, Μίτσελ βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε δυνατά μετά από εξαιρετική ασίστ του Μπαχά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (31'), ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε πλάγια στην περιοχή της ΑΕΚ, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πλάγια και παράλληλα άουτ. Οι γηπεδούχοι που ανέβασαν και πάλι απόδοση έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ ένα λεπτό μετά (32').

Ο Καραγκούνης βρήκε τον Σισέ με εξαιρετική πάσα από το κέντρο, ο Γάλλος κοντρόλαρε σούταρε δυνατά αλλά ο Σάχα απομάκρυνε με τα πόδια, κρατώντας το μηδέν και εκνευρίζοντας τον αντίπαλο του (που χτυπιόνταν κυριολεκτικά και κλώτσησε την μπάλα στις διαφημιστικές πινακίδες, κερδίζοντας την αποθεώση του κοινού).


Κάρτες ο Παμπορίδης και γκολ ο "Κατσούρ"

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στην ευκαιρία του Παναθηναϊκού, στο 35' από στημένη φάση και μετά από κόρνερ του Μίτσελ με τον Λυμπερόπουλο στο πρώτο δοκάρι να πετάγεται αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζόρβα.

Εν συνεχεία ο Παμπορίδης θέλησε να γίνει ο πρωταγωνιστής του ματς που μοίραζε κάρτες εύκολα όταν δεν έπρεπε και εκνεύριζε το κοινό με τις αποφάσεις του (δεν έδινε κάρτες όταν έπρεπε). Ο ρέφερι από το Κιλκίς ωστόσο έχασε την "δόξα"... από έναν παίκτη του Παναθηναϊκού λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο 44' μετά το φάουλ Λέτο προς την περιοχή της ΑΕΚ, ο Μανωλάς απομάκρυνε με κεφαλιά και ο Σαριέγκι από το ημικύκλιο την επανέφερε μέσα καταλήγοντας πλάγια, εκεί που ο Κατσουράνης με προβολή την έστειλε στα δίχτυα του Σάχα, βάζοντας "φωτιά" στις εξέδρες και στέλνοντας στα αποδυτήρια την ομάδα του με σημαντικό προβάδισμα.




Σκέψεις... Σκόκο και 2-0

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς αλλαγές στα πλάνα τους ωστόσο οι δύο τεχνικοί είχαν δείξει τις προθέσεις τους, δίνοντας εντολές για προθέρμανση σε παίκτες «κλειδιά». Από την μια ο Χιμένεθ στους Σκόκο, Μπλάνκο και Καφέ και από την άλλη ο Φερέιρα στους Σεϊταρίδη, Μαυρία και Πετρόπουλο.

Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός της «Ενωσης» φώναξε τρία λεπτά μετά τον Σκόκο να μπει στο γήπεδο (κάτι που έγινε στο 50’ με τον Μίτσελ να αποχωρεί) ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε εμφανιστεί με δεμένο το αριστερό του πόδι στο γόνατο.

Στο 51' ο Σισέ βγήκε στην αντεπίθεση και δεν τον σταματούσε κανείς ενώ ο Καράμπελας δεν τομ μάρκαρε ψηλά, με συνέπεια ο Γάλλος άσος να κερδίσει χώρο και την κατάλληλη στιγμή να βγάζει δεξιά στον επερχόμενο Βύντρα που με δυνατό σουτ νίκησε τον Σάχα κάνοντας το 2-0.




Ευκαιρίες οι "πράσινοι", απάντηση από αλλαγή

Οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στα ύψη μετά το 2-0 πίεζαν περισσότερο για να "τελειώσουν" το ματς. Στο 54' ο Λέτο έκανε την κάθετη πάσα στον Σισέ αλλά το πλασέ του πάνω από τον Σάχα πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (57') ο Λέτο βγήκε σε νέα αντεπίθεση και αντί να πασάρει στον Σισέ προτίμησε να σουτάρει από μακριά αλλά και πάλι ο Σάχα είχε την λύση και μπλόκαρε την μπάλα.

Οι "πράσινοι" πίεζαν και σε μια επίθεση ο Λέτο δέχθηκε το μαρκάρισμα του Μανωλά, ο Παμπορίδης δεν υπέδειξε το φάουλ και η "Ενωση" βγήκε στην αντεπίθεση με τον Σκόκο στο 58' να βγαίνει από πλάγια στην πλάτη της "πράσινης" άμυνας, ο Σαριέγκι να μην τον προλαβαίνει και ο Αργεντίνος με υποδειγματικό πλασέ να μειώνει σε 2-1 και να βάζει την ΑΕΚ και πάλι στο ματς.




Το "τελείωσε" ο "συνήθης ύποπτος"

Μετά το γκολ του Σκόκο, το ματς είχε και πάλι την ροή ενός ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πάνω κάτω σε ένα ανοικτό παιχνίδι. Στο 65' ο Σισέ μετά από μια επέμβαση του Σάχα σε σέντρα του Βύντρα απομάκρυνε και ο Γάλλος με γυριστό σουτ ανάγκασε και πάλι τον πορτιέρο της ΑΕΚ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα (67') ο Καράμπελας έκανε την σέντρα και ο Μπαχά με κεφαλιά σήκωσε τους συμπαίκτες του από τον πάγκο όρθιους αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ. Στο 70' ο Δέλλας θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα, αλλά δικαιολογημένα υποδείχθηκε οφ σάιντ.

Η ΑΕΚ είχε ανεβάσει ρυθμό και έψαχνε την ισοφάριση βλέποντας τον αντίπαλό της να την περιμένει και τον αντίπαλο προπονητή να μην δίνει λύσεις από τον πάγκο στην οπισθοχώρηση της ομάδας του. Στο 74' ο Μπλάνκο μετά από πάσα του Λυμπερόπουλου, σούταρε από πλάγια αλλά η μπάλα σταμάτησε στα πόδια του Ιωαννίδη που δεν κοιτούσε την μπάλα.

Οι "πράσινοι" ευτύχησαν να δώσουν τέλος στο ματς με τον μεγάλο πρωταγωνιστή τους και φέτος, Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος ωστόσο έδωσε τα εύσημα στον Καντέ που από την άμυνα πέρασε την μισή ΑΕΚ του "σέρβιρε" την μπάλα και εκείνος εκτέλεσε όταν έπρεπε κάνοντας στο 75' το 3-1.




Μήνυμα νίκης και με Ολυμπιακό από κόσμο

Στο 79' ο δεύτερος βοηθός του Παμπορίδη, κ. Σωτηρόπουλος σταμάτησε λανθασμένα τον Σκόκο ως οφ σαιντ, κάνοντας τον πάγκο της ΑΕΚ να διαμαρτυρηθεί έντονα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια ακόμα καλή στιγμή στο ματς όταν ο Καράμπελας έκανε την σέντρα και πάλι από αριστερά, ο Μπαχά βγήκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ στο 87' αντικαταστάθηκε και αποθεώθηκε από τους 35.000 φίλους της ομάδας ενώ ο κόσμος ζητούσε και την νίκη στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Στο 89' ο Σεϊταρίδης έκανε την σέντρα και ο Λέτο έπιασε από αριστερά απευθείας το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το εξωτερικό μέρος των διχτύων του Σάχα, στην τελευταία καλή φάση των "πράσινων" στο ματς. Στο 90' ο Τζόρβας απομάκρυνε σουτ του Σκόκο κερδίζοντας και εκείνος το χειροκρότημα.


Glenti Comment: Αυτός ο Παναθηναϊκός αποδεικνύει το μεγάλο έγκλημα που έκανε η διοίκηση του τη φετινή χρονιά. Είναι από τις καλύτερες ομάδες που έχει παρουσιάσει τα τελευταία 10 χρόνια και παρ' όλα αυτά απέχει 7 βαθμούς από την κορυφή. Σήμερα ήταν απολαυστικός.

Την άλλη εβδομάδα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο Καραϊσκάκη, όμως, τον περιμένει ο εξίσου εντυπωσιακός Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε...


πηγή: sport24.gr

4 σχόλια:

  1. και ναι, μπορώ να πω ότι και ο Σεντρίκ Καντέ έχει μπει πλέον στην καρδιά μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανυπαρκτη ΑΕΚ...εκει εκει στη Β ΕΘΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πονάαει νομίζω περισσότερο όσο πιο εκπληκτικά αγωνίζεται ο ΠΑΟ. Χωρίς να μειώνω τον Ολυμπιακό, αυτός ο Παναθηναϊκός επρεπε να ήταν κορυφή ή έστω σε απόσταση αναπνοής.

    Αν μείνει ο Σισέ, θα δούμε πολλά του χρόνου, βασικά όσα έπρεπε να δούμε φέτος αλλά δεν είδαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kala apo tin alli sto 2-1 kai mexri na fame tin antepithesi sas pige ligo na , dn xeerate ti na kanete. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή