Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

"Έφυγε" ο τελευταίος επιζών του Α' Παγκοσμίου



"Έφυγε" ο τελευταίος επιζών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, Φράνκ Μπάκλες, σε ηλικία 110 χρόνων ο οποίος στα 16 του κατατάχθηκε στο στρατό λέγοντας μάλιστα ψέματα ότι είχε ενηλικιωθεί.

Ο Μπακλες ο οποίος γεννήθηκε στο Μιζούρι υπηρέτησε για την Αγγλία και τη Γαλλία ενώ σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως σε τόσο νεαρή ηλικία κανείς δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Ο άνδρας μάλιστα δεν είχε πολεμήσει καθώς βρισκόταν στη θέση είτε του αποθηκάριου είτε του οδηγού ενώ μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου συνόδευσε τους κρατούμενους πίσω στη Γερμανία. Δύο χρόνια μετά γύρισε στην πατρίδα του ώσπου μετά από λίγους μήνες εργάστηκε στον κλάδο των ναυτικών επιχειρήσεων.

Η ζωή όμως του έπαιξε "περίεργο παιχνίδι" αφού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου συνελήφθη σε ταξίδι του στις Φιλιππίνες από Ιάπωνες και για τρία χρόνια (μέχρι το 1944) είναι αιχμάλωτος πολέμου.

Για τις περιπέτειες του είχε πει χαρακτηριστικά πως αυτές τον έβρισκαν και ποτέ δεν τις κυνηγούσε.

Τέλος, ο τελευταίος επιζών από τον πόλεμο του 1914-1918 Καναδός πέθανε τον περσινό Φεβρουάριο ενώ δεν έχουν μείνει επιζώντες Γάλλοι και Γερμανοί από την ίδια πολεμική συγκρουση.


πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου