Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Βγαίνει πάλι από το συρτάρι το Ελληνικό


Η αξιοποίηση του χώρου του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχε και ο Ισπανός αρχιτέκτονας, Τζόζεπ Αθεμπίγιο. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η πρόταση δεν είναι δεσμευτική και γνωστοποίησαν ότι θα αναζητηθούν και άλλοι, πέρα του Κατάρ, υποψήφιοι επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ισπανός αρχιτέκτονας προτείνει να καλυφθεί με πράσινο όλος ο χώρος που καταλαμβάνουν οι διάδρομοι του παλαιού αεροδρομίου. Όπως ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την ικανοποίηση τριών κριτηρίων - "βασικών πολιτικών επιλογών": Το Ελληνικό να σηματοδοτεί τη νέα εικόνα της Αθήνας, να συμβάλει στην ανάπτυξη και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και να υπηρετεί τους στόχους της πράσινης ανάπτυξης.

Εκτός από τους χώρους πρασίνου, συζητείται η κατασκευή πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, τεχνολογικών κέντρων, δικτύων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, αλλά και κατοικιών, ξενοδοχείων και μαρίνας στην παραλία του Αγίου Κοσμά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιλογή είναι όλα τα κτήρια να κατασκευαστούν με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, ενώ είναι πιθανό να διατηρηθούν και ορισμένα από τα κτήρια του παλιού αεροδρομίου.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας για τη διαχείριση της έκτασης. Η επένδυση θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία του fast track.

Ο ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, θα συζητήσει για το Ελληνικό με το Κατάρ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Εμιράτο, στις 22 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές, οι προτάσεις της κυβέρνησης θα παρουσιαστούν και σε άλλους υποψήφιους επενδυτές για να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα για το Δημόσιο λύση.



πηγή: enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου