Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Γιάσι


Εικόνες βιβλικής καταστροφές στην Πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, η οποία «χτυπήθηκε» από τον κυκλώνα Γιάσι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή σοβαρά τραυματισμένους, γεγονός που ανακουφίζει τις Αρχές. Ανυπολόγιστο το μέγεθος των καταστροφών από τους ισχυρότατους ανέμους. Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί πολλές περιοχές, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν διακοπεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Οι βόρειες πόλεις Ινισφέιλ, Τούλι, Μίσιον Μπιτς και Κάρντγουελ επηρεάστηκαν περισσότερο από το πέρασμα του κυκλώνα.

Η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Άννα Μπλάι τονίζει ότι δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή σοβαρά τραυματισμένους μέχρι στιγμής. «Είμαι ανακουφισμένη», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης η πρωθυπουργός, καθώς δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής οι φόβοι ότι η ένταση του κυκλώνα θα έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν ακόμα και θάνατοι.

Το μέγεθος των καταστροφών, ωστόσο, από τους ισχυρότατους ανέμους ακόμη δεν έχει υπολογιστεί. Πολλές περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν διακοπεί. Τουλάχιστον 180.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Από τους ισχυρούς ανέμους καταστράφηκαν οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους και πολλά δέντρα κόπηκαν.

Οι Αρχές είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις για πιθανές καταστροφές σε πόλεις που βρίσκονται σε μία έκταση μήκους 300 χιλιομέτρων στο βόρειο Κουίνσλαντ, κοντά στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα.

Οι κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Χιλιάδες άτομα έσπευσαν σε ειδικά καταφύγια, τα οποία παραμένουν ακόμη ανοιχτά, ενώ οι υπόλοιποι κρύβονται στα σπίτια τους, στο μπάνιο, πίσω από σωρούς με κουβέρτες και στρώματα.

Την περιοχή εγκατέλειψαν και δεκάδες τουρίστες, οι οποίοι βρίσκονταν στο Κουίνσλαντ για να επισκεφθούν το Κοραλλιογενές Φράγμα.

Τα σπίτια κοντά στις παραλίες έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, οι στέγες τους έχουν σχιστεί, ενώ οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

«Φωτιά» έχουν πάρει και οι συνομιλίες μέσω Διαδικτύου από άτομα που προσπαθούν να βρουν τους συγγενείς τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου