Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αιματοχυσία στο Κάιρο


Πέντε είναι οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες από τις συγκρούσεις που μαίνονται το τελευταίο 24ωρο στο κέντρο του Καΐρου, μεταξύ αντικαθεστωτικών και υποστηρικτών του Χόσνι Μουμπάρακ. Να τιμωρήσει όσους ευθύνονται για τα βίαια επεισόδια ζήτησε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση η Χίλαρι Κλίντον, έκκληση για αυτοσυγκράτηση απευθύνει η Δύση.

Ο υπουργός Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις στην Πλατεία Ταχρίρ που προκάλεσαν οι επιθέσεις των υποστηρικτών του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

«Τα περισσότερα από τα θύματα επλήγησαν από πέτρες ή από ρόπαλα και σιδηρολοστούς. Σήμερα τα ξημερώματα υπήρξαν πυροβολισμοί. Ο αριθμός των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 836. Ογδόντα έξι νοσηλεύονται και πέντε είναι νεκροί» δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Αχμεντ Σάμιχ Φαρίντ.

Τα αιματηρά επεισόδια ξεκίνησαν την Τετάρτη, όταν φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων αστυνομικοί με πολιτικά, άνοιξαν πυρ εναντίον των Αιγυπτίων που ζητούν την άμεση παραίτηση του προέδρου της χώρας.

Πολλοί από τους υποστηρικτές του Χόσνι Μουμπάρακ εμφανίστηκαν στην πλατεία Ταχρίρ πάνω σε άλογα και καμήλες, κραδαίνοντας ρόπαλα και μαστίγια. Οι συγκρούσεις διήρκεσαν όλη τη νύχτα, ενώ από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο στρατός παρέταξε τεθωρακισμένα κατά μήκος της πλατείας Ταχρίρ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις.


πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου