Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ελλάδα


Απαγορευτικό απόπλου ισχύει για ορισμένες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το Λαύριο, ενώ από Πειραιά δεν έφυγε το «Blue Star Horizon» για Πάρο-Θήρα-Κάλυμνο-Νίσυρο-Τήλο και Ρόδο.

Το «Blue Star Paros» δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάκωλο.

Επίσης το πλοίο «Διαγόρας» για Κω και Ρόδο δεν πραγματοποίησε δρομολόγιο.

Από τον Αργοσαρωνικό έως την Αίγινα τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ δεν έγιναν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Υδρα-Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

Από τη Σαλαμίνα δεν φεύγουν μόνο τα μικρά σκάφη για Πέραμα.

Στην Αττική, περισσότερες από 40 κλήσεις για απάντληση υδάτων έχει δεχθεί το Πυροσβεστικό Σώμα από πολλές περιοχές στα βόρεια προάστια, στον Πειραιά, το Ρέντη και την Γλυφάδα.

Η βροχόπτωση στο Λεκανοπέδιο έχει δημιουργήσει προβλήματα και στην κίνηση των οχημάτων. Με δυσκολία η κυκλοφορία στην παραλιακή, στο ρεύμα προς Πειραιά, καθώς έχει πλημμυρίσει το οδόστρωμα, λόγω της βροχόπτωσης.

Μετ΄εμποδίων η κίνηση των οχημάτων και στη λεωφόρο Σχιστού και στα δύο ρεύμα, λόγω ατυχήματος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουρλιάς Τολού για τον εντοπισμό ενός 31χρονου που αγνοείται.

Ο αγνοούμενος επέβαινε σε λέμβο και είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα για ψάρεμα στην περιοχή.

Στην περιοχή της Λαμίας τα προβλήματα από την κακοκαιρία αυξάνονται. Ήδη, από Λαμία προς Καρπενήσι, η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αφού το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ σε κάποια τμήματα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από νταλίκες οι οποίες προσπάθησαν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες με συνέπεια να ντεραπάρουν.

Στην περιοχή κινούνται μηχανήματα αποχιονισμού, που θα επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας, η χιονόπτωση είναι ισχυρή στην περιοχή του Μπράλου και η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες. Στην περιοχή του Μπράλου έχουν ντεραπάρει νταλίκες και δυσκολεύουν την κυκλοφορία.

Σε όλο το εθνικό δίκτυο κινούνται εκχιονιστικά μηχανήματα που καθαρίζουν το οδόστρωμα και ρίχνουν αλάτι.

Στις ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας και κυρίως στη δυτική Φθιώτιδα, η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ισχυρή και σε ορισμένες περιπτώσεις το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 70 εκατοστά.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου