Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Έξι υποψήφιοι για το βραβείο "ΔΕΣΤΕ"


Εξι νέοι καλλιτέχνες μπαίνουν στην αρένα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής, μέσω της υποψηφιότητάς τους για το 7ο Βραβείο «ΔΕΣΤΕ», το οποίο θα απονεμηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Η Επιτροπή Επιλογής επέλεξε από 29 προτεινόμενους καλλιτέχνες τους έξι υποψηφίους:

Τον Γιάννη Βαρελά για την ιδιότυπη χρήση του ζωγραφικού μέσου και των κολάζ με υπόβαθρο τη θεωρία των αρχετύπων και των συμβόλων με αναφορές στο ατομικό και συλλογικό ασυνείδητο.

Την Αναστασία Δούκα για τον τρόπο που χρησιμοποιεί και αντιπαραθέτει υλικά που συνθέτουν συστήματα/αντικείμενα και διερευνούν την αναπαράσταση της γνώσης.

Την Ειρήνη Μίγα για τη δημιουργία φανταστικών κόσμων, λεπτεπίλεπτα σχεδιασμένων, που ισορροπούν ανάμεσα στην παιδικότητα και το γκροτέσκο.

Την Αλεξάνδρα Μπαχζετση για τον αναπροσδιορισμό της χρήσης του σώματος και της έννοιας της ταυτότητας στη χορογραφημένη παράσταση και την εικαστική περφόρμανς.

Τον Ευτύχη Πατσουράκη για τη συστηματική και πρωτότυπη διερεύνηση εννοιών όπως του αρχείου, της μνήμης και του ίχνους.

Τον Θεόδωρο Σταματογιάννη για τη γλυπτική εξερεύνηση της αρχιτεκτονικής ως στοιχείου που επαναπροσδιορίζει τις ανθρώπινες σχέσεις και τους κανόνες που τις διαμορφώνουν.

Η ανακοίνωση του νικητή

»Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου από επιτροπή που αποτελείται από τους Δάκη Ιωάννου (πρόεδρο του ΔΕΣΤΕ), Madeleine Grynszstejn (διευθύντρια του μουσείου σύγχρονης τέχνης του Σικάγο), Kasper Koenig (διευθυντή του μουσείου Ludwig Koln), Τζέσικα Μόργκαν (επιμελήτρια στην Tate), Σάρα Θόρντον (δημοσιογράφο) και Andro Wekua (εικαστικό).


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου