Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Στις κάλπες οι Ιρλανδοί


Άνοιξαν οι κάλπες στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, όπου περίπου 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στη Βουλή.

Συνολικά υπάρχουν 566 υποψήφιοι σε 43 εκλογικές περιφέρειες για 165 θέσεις στο ιρλανδικό κοινοβούλιο (Κάτω Βουλή). Αυτές είναι οι πρώτες εκλογές στη χώρα από τότε που η χώρα προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και έλαβε σχέδιο διάσωσης, ύψους 85 δισ. ευρώ.

Οι δημοσκοπήσεις στη χώρα δείχνουν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι επιθυμούν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, κάτι που έχουν δεσμευθεί να κάνουν όλα τα κόμματα. Η ανεργία στην Ιρλανδία ανέρχεται σήμερα στο 13,4%, δηλαδή 450.000 άνθρωποι είναι άνεργοι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιρλανδίας, 233 ανεξάρτητοι έχουν θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, σχεδόν διπλάσιοι από τους 108 του 2008. Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν την πτώση του Φιάνα Φέιλ από την εξουσία, ύστερα από 14 χρόνια, “χρεώνοντάς” του την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9.00π.μ. (ώρα Ελλάδος) και οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν μέχρι τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος).πηγή: enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου