Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κύπρος: Το στοιχημα της προεδρία της Ε.Ε


Για το σχεδιασμό και τις προετοιμασίες αναφορικά με την ανάληψη από την Κύπρο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012, ενημερώθηκε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων από τη Γραμματεία της Κυπριακής Προεδρίας.

Ο επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ, Ανδρέας Μολέσκης, αναφερόμενος στη στελέχωση Υπηρεσιών, καθώς και στην εκπαίδευση αυτών που θα αναλάβουν το δύσκολο αυτό έργο, είπε ότι είχε προγραμματισθεί αρχές του 2011 να προσληφθούν και να στελεχωθούν τα Υπουργεία και η Γραμματεία. "Νομίζω ότι είμαστε στο στάδιο, με την αποδέσμευση των κονδυλίων του Προϋπολογισμού για τη μίσθωση Υπηρεσιών από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα έτσι που να μπορέσουν αυτά τα άτομα να εκπαιδευτούν και να καταρτιστούν και να είναι έτοιμα να αναλάβουν το ρόλο τους", συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Κλεάνθους, είπε ότι "είναι ένα στοίχημα, το οποίο πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε".

Σημείωσε ότι θα διεξαχθούν ενδεχομένως πάνω από 3.000 συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Προεδρίας στην Κύπρο.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Αριστοτέλους, σημείωσε ότι η ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά είναι και μια ευκαιρία για να αναδείξουμε θέματα τα οποία μας απασχολούν ως Κύπρο και επιδιώκουμε να προβληθούν στο εξωτερικό.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρήστος Στυλιανίδης, τόνισε ότι η Κύπρος με την Προεδρία της το 2012 ουσιαστικά θα κριθεί εάν όντως είναι ευρωπαϊκή χώρα και μπορεί να επιτελέσει αυτό το ρόλο που ιστορικά της απεδόθη. "Ως παράταξη υπερτονίζουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στους εντεταλμένους τεχνοκράτες συντονιστές για να πετύχει αυτή η Προεδρία. Δεν χωρεί ούτε σκέψη για αντιπολιτευτικές πρακτικές, ούτε για οτιδήποτε άλλο", πρόσθεσε.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου