Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου 2009


Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, Ανδρέας Δημητρίου, θα απονείμει απόψε, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2009, όπως ανακοινώθηκε από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

* Στην αποψινή τελετή το βραβείο για την κατηγορία «Ποίηση» θα απονεμηθεί στο Γιώργο Καλοζώη για το βιβλίο «Η κλίση του ρήματος» (εκδόσεις Φαρφουλάς).

* Στην κατηγορία «Μυθιστόρημα» το βραβείο θα απονεμηθεί στον Τεύκρο Μιχαηλίδη για το βιβλίο «Αχμές, ο γιος του φεγγαριού» (εκδόσεις Πόλις).

* Στην κατηγορία «Δοκίμιο / Μελέτη» το βραβείο θα παραλάβει ο Κωνσταντίνος Γιαγκουλλής για το βιβλίο «Θησαυρός κυπριακής διαλέκτου: Ερμηνευτικό, ετυμολογικό, φρασεολογικό και ονοματολογικό λεξικό της μεσαιωνικής και νεότερης κυπριακής διαλέκτου» (εκδόσεις Theopress).

* Για την κατηγορία «Χρονικό / Μαρτυρία» το βραβείο θα απονεμηθεί στην Καλλιόπη Πρωτοπαπά για το βιβλίο «Τα έθιμα της γέννησης στην παραδοσιακή κοινωνία της Κύπρου» (έκδοση Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών).

* Το «Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Λογοτέχνη» θα απονεμηθεί στον Παναγιώτη Νικολαΐδη για το βιβλίο «Σαν ίαμβος καθρέφτης» (εκδόσεις Πλανόδιον). Βραβείο «Παιδικής Λογοτεχνίας» θα απονεμηθεί εξίσου στη Στέλλα Σπύρου για το βιβλίο «Ενα δύο τρία για μικρούς το ένα και για μεγάλους» και στην Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου για το βιβλίο «Ο πρωταθλητής» (έκδοση Πάργα).

* Στην κατηγορία «Νεανική Λογοτεχνία» το βραβείο θα παραλάβει η Αννα Κουππάνου για το βιβλίο «Οι Αργοναύτες του χρόνου» (εκδόσεις Κέδρος), και τέλος, στην κατηγορία «Εικονογράφηση» το βραβείο θα απονεμηθεί στη Σάντρα Ελευθερίου για την εικονογράφηση του έργου της Ελλης Παιονίδου «Τα ίσια και τα στραβά» (εκδόσεις Επιφανίου).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Παιδείας θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ ο Θανάσης Βαλτινός, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, θα προβεί σε ανάγνωση σκεπτικών βράβευσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ανάγνωση σκεπτικών βράβευσης θα γίνει επίσης από τους Μένη Κανατσούλη, Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Παιδικής / Νεανικής Λογοτεχνίας και Γενεθλή Γενεθλίου, Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Εικονογράφησης.

Θα ακολουθήσουν αντιφωνήσεις από τους βραβευθέντες και δεξίωση.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου