Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Αρνητικοί οι μετανάστες στη μετακίνησή τους

Να παραμείνουν στο κτίριο της Νομικής αποφάσισαν οι μετανάστες, κατά τη συνέλευσή τους, που έληξε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, «αποφάσισαν να μη μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο, που τους προτάθηκε, δεν πληροί τις προδιαγραφές (ασφαλείας), που είχαν συμφωνηθεί».

Στο κείμενό τους, όπως αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα indymedia, αναφέρουν τους τρεις λόγους άρνησης:

Στον προτεινόμενο χώρο μπορουν να είναι μέσα μόνο οι απεργοί και όχι οι αλληλέγγυοι.
Ο χώρος αυτός θα φρουρείται από την αστυνομία, γεγονός το οποίο όχι μόνο δε θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει και εντάσεις.
Η προτεινόμενη λύση είναι μόνο προσωρινή και δεν δίνει μόνιμη λύση.
Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνέλευση των φορέων που συμπαρίστανται στους μετανάστες προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Πάντως, στο χώρο της Νομικής έχουν ήδη φτάσει τα πρώτα πούλμαν.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είχε ερωτηθεί για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που δεν έχει υπήρχε λύση έως τη λήξη της διορίας.

«Κατάλυση του ασύλου δεν πρόκειται να γίνει. Οι νόμοι είναι νόμοι και εννοείται ότι θα εφαρμοστούν.»

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το πώς θα υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης, «είναι θέμα που αντιμετωπίζουμε ανάλογα με τις εξελίξεις».

Από το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Ο ΛΑΟΣ επικοινώνησε με όλα τα μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία πολυτελείας των Αθηνών, προκειμένου να διατεθούν 270 σουίτες για τους προσωρινούς 'ενοίκους' της Νομικής Σχολής. Δυστυχώς, ελεύθερες είναι μόλις 21. Παρακαλούμε τους υψηλούς προσκεκλημένους του ΣΥΡΙΖΑ να καταδεχτούν απλά δωμάτια με πρωινό και καθημερινή πλήρη εξυπηρέτηση.»


πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου