Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Παγδατής - "Καθάρισε" σε 62 λεπτά


Την πρόκρισή του στον γ΄ γύρο του τουρνουά «Κρέμλιν Καπ» της Μόσχας εξασφάλισε χθες το απόγευμα ο Μάρκος Παγδατής, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-3) του Ιταλού Ποτίτο Σταράτσε (Νο55 στον κόσμο). Ο Κύπριος πρωταθλητής χρειάστηκε μόλις 62 λεπτά για να κερδίσει τη συμμετοχή του, για 10η φορά τη φετινή χρονιά, σε προημιτελική φάση ενός τουρνουά που λαμβάνει μέρος. Από τη μια το γρήγορο τερέν του Κλειστού Ολυμπιακού Σταδίου της Μόσχας, από την άλλη τα καλά σερβίς και τα δυνατά χτυπήματα των δύο αθλητών, ήταν αιτίες για να μην υπάρξουν πολλά ράλι στο παιχνίδι, με συνέπεια να τελειώνουν νωρίς τα γκέιμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 9 γκέιμ του αγώνα, οι δύο τενίστες φαινόντουσαν ανήμποροι να φτάσουν έστω και σε ένα μπρέικ-πόιντ, με τον Σταράτσε να κερδίζει μόλις 5 πόντους στο σερβίς του Παγδατή και τον Παγδατή μόλις 4 στο σερβίς του Σταράτσε! Όμως, στο καθοριστικό 10ο γκέιμ, ο πρωταθλητής μας έπαιξε πολύ συγκεντρωμένα από τη βασική γραμμή, έγινε επιθετικός όταν έπρεπε και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Ιταλού, κερδίζοντας το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Παγδατής μπήκε με τον αέρα του «αφεντικού» στο παιχνίδι και νωρίς-νωρίς, μόλις στο 2ο γκέιμ, ξανάσπασε το σερβίς του Σταράτσε και έτσι από εκεί και πέρα πήρε άνετα όλα τα γκέιμ, για να φτάσει στο τελικό 6-3. Μοναδική φορά που ο Σταράτσε είχε την ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του Παγδάτη ήταν στο 9ο γκέιμ, δηλαδή όταν ο Κύπριος πρωταθλητής σέρβιρε για να κερδίσει τον αγώνα. Όμως, ο Παγδατής ξαναβρήκε τη συγκέντρωσή του και με καλό σερβίς τελείωσε το παιχνίδι. Μπορεί ο Κύπριος τενίστας, που είναι το Νο4 του ταμπλό, να μη σέρβιρε επιτυχώς με την πρώτη, όμως είχε καλά χτυπήματα και στο δεύτερο σερβίς του, με αποτέλεσμα να χάσει μόλις 12 από τους συνολικά 53 πόντους που σέρβιρε!

* Σε ό,τι αφορά τα στατιστικά, ο Παγδατής είχε 11 άσους, 3 διπλά σφάλματα, 47% επιτυχία στο 1ο σερβίς του (25/53), 88% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς του (22/25), 68% στο 2ο (19/28), 2/2 μπρέικ πόιντς, 15 αβίαστα λάθη και συνολικά 59 κερδισμένους πόντους. Ο Σταράτσε κατέγραψε 4 άσους, 1 διπλό σφάλμα, 76% επιτυχία στο 1ο σερβίς του (37/49), 73% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς του (27/37), 33% στο 2ο (4/12), 0/1 μπρέικ πόιντ, 23 αβίαστα λάθη και συνολικά 43 κερδισμένους πόντους.

Ικανοποιημένος...

Την ικανοποίησή του για το ότι ήταν νικηφόρος ο πρώτος αγώνας του στη Μόσχα εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Μάρκος Παγδατής. «Είμαι χαρούμενος από την υποστήριξη του κόσμου στο παιχνίδι μου και ικανοποιημένος για το ότι βρήκα τις λύσεις να κερδίσω και να προχωρήσω στο τουρνουά. Ακόμα δεν κατάφερα να δω κάποια αξιοθέατα της Μόσχας, αφού είμαι συγκεντρωμένος στο τουρνουά», ανέφερε ο πρωταθλητής μας.

Η σημερινή ημέρα δεν περιλαμβάνει αγωνιστική δράση για τον Παγδατή, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί, αλλά και να προετοιμαστεί καλύτερα για τον επόμενο αγώνα του. Ο αντίπαλός του στα προημιτελικά θα αναδειχθεί από το σημερινό ουκρανικό «εμφύλιο» μεταξύ του Σέργκι Σταχόβσκι (Νο35 στον κόσμο και Νο7 στο ταμπλό) και του Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ (Νο56). «Δεν έχω κάποια επιλογή για τον αντίπαλό μου, καθώς και οι δύο είναι πολύ καλοί τενίστες και διανύουν περίοδο φορμαρίσματος. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να κάνω το δικό μου παιχνίδι και να βρω τις λύσεις να κερδίσω», ανέφερε σχετικά ο Παγδατής.

* Να σημειώσουμε ότι ο κάτοχος του τίτλου Μιχαΐλ Γιούζνι αποσύρθηκε από το τουρνουά εξαιτίας ίωσης. Θα ήταν πιθανός αντίπαλος του Παγδατή στα ημιτελικά.


πηγή: sigmalive.com

1 σχόλιο: