Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κωνσταντόπουλος, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟ !



Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι η επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη για την προεδρία του Παναθηναϊκού. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού είναι προσωπική επιλογή του Τζίγγερ και η απόφασή του αναμένεται να επικυρωθεί στο Δ.Σ.

Ο Κωνσταντόπουλος δεν έχει εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού και όπως διαρρέεται, θα στηριχτεί με κάποιο πρόσωπο που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με τα αποδυτήρια της ομάδας.

Ο 68χρονος δικηγόρος έχει αποσυρθεί από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι είναι το πρόσωπο κοινής αποδοχής που κρατούσε κρυφό όλο αυτό τον καιρό ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Eίναι προσωπικός φίλος της οικογενείας όπως και του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ βρίσκεται ελάχιστος κόσμος. Οι περισσότεροι είναι... γνωστοί αφού δίνουν το παρών σε κάθε ανάλογο γεγονός. Στο άκουσμα του ονόματος του Νίκου Κωνσταντόπουλου υπήρξε παγωμάρα και αμηχανία ενώ κάποιοι χαμογέλασαν ειρωνικά.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, μαζί με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, προκειμένου να τον παρουσιάσει και επίσημα στο ΔΣ.

Το προφίλ του Νίκου Κωνσταντοπούλου

Γεννημένος το 1942 στα Κρέστενα της Ηλείας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δραστηριότητα ως νεαρός δικηγόρος. Η Χούντα των συνταγματαρχών τον συνέλαβε το 1970 και τον καταδίκασε σε οκταετή κάθειρξη.

Αποφυλακίστηκε στη Μεταπολίτευση του 1974 και πρωτοστάτησε στο αντιμοναρχικό κίνημα, ενώ παράλληλα στρατεύτηκε πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν ιδρυτικό στέλεχος. Μετά από διαφωνία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, αποχώρησε το 1975, συνεχίζοντας όμως την πολιτική πορεία του σε μικρούς αριστερούς συσχετισμούς. To 1989 εκλέχθηκε βουλευτής με το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου και ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Τζανετάκη. Επίσης ήταν κατήγορος στη "δίκη του αιώνα", όπως ονομάστηκε, αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Το 1993 ο Συνασπισμός (χωρίς το ΚΚΕ πια) απέτυχε να μπει στη Βουλή στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος διαδέχθηκε τη Μαρία Δαμανάκη στην προεδρία του κόμματος. Το 1996 ο Συνασπισμός επέστρεψε στο κοινοβούλιο και ο Κωνσταντόπουλος διατηρήθηκε στη θέση του προέδρου μέχρι το 2004.

Μετά το συνέδριο του 2004 τον διαδέχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επέστρεψε στη δικηγορία. Το όνομά του ακούστηκε έντονα για την προεδρία της Δημοκρατίας τόσο το 2005, όσο και το 2010. Τελικά και τις δύο φορές προτιμήθηκε ο Κάρολος Παπούλιας.

Αυτόν τον καιρό ασκεί καθήκοντα πολιτικής αγωγής στη δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα, εκπροσωπώντας την οικογένεια του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος διατηρεί φιλικές σχέσεις, τόσο με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όσο και μ' αυτή των αδελφών Γιαννακόπουλου.


Glenti Comment: Μάλιστα.... Παναθηναικός της Αριστεράς και της Προόδου... Όλα τα έχουμε δει πλέον...


πηγή: sport24.gr

5 σχόλια: