Καταρχήν, αν είναι έτσι, τότε να τους βρίζουμε και να τους κριτικάρουμε συστηματικά όλοι για να παίζουν καλά... Στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι έχουμε αντιληφθεί ακόμα ότι η κριτική είναι ένα σημαντικό κομμάτι που βοηθάει στην βελτίωσή μας. Νομίζουμε όλοι ότι μας κριτικάρουν επειδή μας μισούν, επειδή θέλουν το κακό μας, επειδή είναι αχάριστοι κλπ.
Επειδή λοιπόν ο Ρεχάγκελ και η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έκανε το θαύμα το 2004 και πήρε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να την κριτικάρουμε ποτέ ή όταν την κριτικάρουμε "δεν την αγαπάμε" (έφη Τοροσίδης).
Τι θα έπρεπε δηλαδή να πούμε μετά τον αγώνα με τη Ν. Κορέα; Ότι έπαιξε με αστείρευτο πάθος και αγωνιστικότητα; Ότι πίεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό όπως έγινε στον αγώνα με την Νιγηρία; Ότι η χρησιμοποίηση του Χαριστέα ως επιθετικού και του Σεϊταρίδη στην άμυνα ήταν οι πιο πετυχημένες επιλογές του Ρεχάγκελ; Ότι ενώ δεν μπορούσαμε να βγάλουμε μια κάθετη πάσα, η μη χρησιμοποίηση του Νίνη ήταν ό,τι το καλύτερο; Έτσι, είναι σαν να αναγνωρίζουμε ότι η ομάδα δεν έχει δυνατότητες για κάτι καλύτερο οπότε θα πρέπει να μείνουμε στις δάφνες του 2004 μια για πάντα.
Εχτές όμως η Εθνική απέδειξε ότι έχει δυνατότητες, απλά η πολύ κακή αγωνιστική της παρουσία στον πρώτο αγώνα μαζί με τις πολύ κακές επιλογές του Ρεχάγκελ της στέρησαν την δυνατότητα να τις δείξει. Δεν φταίει η ατυχία σε αυτήν την περίπτωση. Φταίει η πολύ κακή παρουσία της ομάδας.
Έτσι, όποιος κριτίκαρε τότε και εκθειάζει τώρα δεν είναι ούτε ανακόλουθος ούτε κακοπροαίρετος. Απλά σχολιάζει αυτά που βλέπει. Και σαφώς κάνει κριτική σε μια πολύ κακή Εθνική (στο ματς με την Κορέα) και εκθειάζει μια πολύ καλή Εθνική (στο ματς με τη Νιγηρία). Ίσα ίσα ο χθεσινός αγώνας μας απέδειξε ότι αν η διαχείριση των παικτών ήταν καλύτερη στο ματς με την Κορέα, η Εθνική αυτή είχε την δυνατότητα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Συμπερασματικά, η κριτική έδειξε ότι μπορεί να φέρει σημαντική βελτίωση. Είμαι σίγουρος ότι αν μετά τον πρώτο αγώνα όλοι έλεγαν "δεν πειράζει", "μια άτυχη στιγμή" κλπ. το αποτέλεσμα χθες θα ήταν το ίδιο ή και χειρότερο. Η μαγκιά είναι να μην είσαι ξεροκέφαλος (και ο Ρεχάγκελ χθες απέδειξε ότι μπορεί και να αφήσει τα κολλήματα του στην άκρη), να δέχεσαι την κριτική και να βελτιώνεσαι βάση αυτής.
by Kostas
συμφωνώ απόλητα με την αξία της κριτικής. είναι έτσι ακριβώς όπως την παρουσιάζεις. το μόνο που κατάλαβα εγώ χθες είναι ότι αυτό που είχε ενοχλήσει δεν είναι η κριτική για τα λάθη στο παιχνίδι αλλά οι φήμες για τσακωμούς ανάμεσα σε παίχτες και προπονητές. το δεύτερο είναι σίγουρα καταδικαστέο.
ΑπάντησηΔιαγραφήσυμφωνώ και γω με αυτα που λες σε γενικές γραμμες...Σίγουρα πάντως υπήρξε και κακοπροαίρετη κριτική και μάλιστα αφοριστική που δεν στάθηκε μόνο στο πρώτο παιχνίδι με την Ν.Κορέα ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν είσαι στην κορυφή κάθε σου λάθος κοστίζει. Δεν είμαστε η Ψωροκώσταινα πλέον. Ας το καταλάβουν οι διεθνείς κι ας ματώσουν για το εθνόσημο. Είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ και ως τέτοιοι πρέπει να διαλύουν κάθε αντίπαλο είτε αυτός είναι Νιγηρία είτε Ν. Κορέα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ας σταματήσουν προπονητής και ορισμένοι ατζέντηδες να χρησιμοποιούν την Εθνική ως μέσο εύρεσης εργασίας. Υπάρχει κι ο ΟΑΕΔ
Γιαννη Π. Ξέρεις καθόλου από μπάλα? ξερεις τι θα ήταν η χώρα σου στο ποδοσφαιρο χωρίς τον Oto? Αλβανια θα ήταν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Kostas σορρυ που θα σε στενοχωρήσω αλλά είσαι εκτός θέματος. Το αρθρο αυτό είναι "δια τον που" γιατί οι διεθνείς και συγκεκριμένα ο Τοροσίδης αναφερόταν σε μεγαλο ποσοστό γυφτοεελληνων (δεν ξέρω αν ανήκεται σε αυτούς, αλλά για να μην καταλαβαίνετε πιό είναι το πρόβλημα μαλλον ανηκετε), οι οποίοι χωρίς να έχουν συναίσθηση και μνήμη του τι είναι η ελλάδα στο ποδοσφαιρο, με την πρώτη ήττα ή αποτυχία βγαζουν "σκατα" απτο στόμα τους για τους παικτες και τον Οτο. Συμπεριφόρα κατίνας δηλαδή, που ξεκατινιάζεται με την πρώτη αφορμή. Και έρχονται και σαν επισφράγισμα της εθνικής μας μαλακίας και τα πρωτοσελιδα στυλ "ΦΥΓΕ ΟΤΟ ΑΠΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", για να παρει την εφημερίδα ο Μήτσος από το κερατσίνι και να χαρεί, να το παίξει προπονητάρας με τους άλλους Μήτσους και να βγάλει όλη την κακια του.
Οπότε είναι άκυρο συνολικά το αρθράκι σου φίλε, μιας και ο Τοροσίδης δεν αναφερόταν στην κριτική, ούτε στις υποδείξεις των υπολοιπων ελληνων, αλλα στην κατινιά την κακία και την βλαχοπονηριά που βγάλατε πολλοί από εσάς, όπως και σε άλλες περιπτώσεις
Αγαπητέ skatoarouri. Πιστεύω ότι το σχόλιό σου καθώς και η γλώσσα που χρησιμοποιείς δείχνει το επίπεδό σου καθώς και το επίπεδο της σκέψης σου. Δεν λέει κανείς ότι η Ελλάδα χωρίς τον Ότο δεν θα ήταν Αλβανία ποδοσφαιρικά. Αλλά όπως και να το κάνουμε ο Γερμανός έχει τα κολλήματά του τα οποία τώρα τελευταία και ο ίδιος κατάλαβε ότι έκαναν κακό στην ομάδα και τα άλλαξε. Από το 2004, ξέρεις, έχουν περάσει 6 χρόνια... Οπότε το ματς με την Ν. Κορέα δεν ήταν η πρώτη ήττα και η πρώτη αποτυχία (είχαν προηγηθεί τα προκριματικά του μουντιάλ του 2006, το Ευρωπαϊκό του 2008, τα 3 τελευταία φιλικά πριν το μουντιάλ (η μνήμη πολλές φορές είναι μικρή). Η ομάδα έχει την δυνατότητα να προχωρήσει και το απέδειξε στον αγώνα με την Νιγηρία. Αυτό όμως είναι το επίπεδο πολλών Ελλήνων σαν και εσένα: θεωρούν ότι η κριτική είναι κακία, κατινιά και βλαχοπονηριά. Δεν λέω ότι δεν υπήρχαν και τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η κριτική των περισσότερων αφορούσε εξόφθαλμα πράγματα τα οποία ο ίδιος ο Ρεχάγκελ είδε και διόρθωσε. Η αγιοποίηση, ξέρεις, είναι το ίδιο άσχημη με την καταρράκωση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΚΑΤΟΑΡΟΥΡΙ μην προσπαθεις τόσο πολύ να μην σε παίρνουν οι άλλοι στα σοβαρά ... τίποτα στην ζωη δεν είναι τυχαίο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΡΑΘΕΣΗ: "Από το 2004, ξέρεις, έχουν περάσει 6 χρόνια... Οπότε το ματς με την Ν. Κορέα δεν ήταν η πρώτη ήττα και η πρώτη αποτυχία (είχαν προηγηθεί τα προκριματικά του μουντιάλ του 2006, το Ευρωπαϊκό του 2008, τα 3 τελευταία φιλικά πριν το μουντιάλ (η μνήμη πολλές φορές είναι μικρή)."
ΑπάντησηΔιαγραφήKώστα από το 2004 όντως έχουν περάσει 6 χρόνια, αλλά, στο διάστημα που ακολούθησε ξανα πηρες μια πρόκριση για Euro και άλλη μια για Μουντιάλ, ενώ το ποσοστό νικών της εθνικής ήταν περίπου 80%!....δεδομένα ασύλληπτα για τη "μικρή μας Αλβανία" και δεδομένα τα οποία προφανώς όλοι εσείς που κάνετε αυτές τις σοβαρές αναλύσεις (ή συμφωνείται με αυτές) αποτιμάτε με λάθος τρόπο. Επομενως το επιχειρημα σου αυτό , ότι πέρασαν 6 χρόνια μάλλον πέφτει στο κενό. Χόρτασες νίκες γενικά όλα αυτά τα χρόνια που δεν θα ξαναδείς σε τόσο υψηλό ποσοστό.
Η κριτική δεν είναι κακή. Κριτίκαρε όσο θέλεις τον Οττο. Ο αμυαλος, αυθαδης και αχάριστος τρόπος κριτικής είναι όμως αυτό που πηράζει και που μας χαρακτηρίζει αρνητικά σαν εθνος. Μιλιά δεν έχει βγάλει τόσα χρόνια ο Οττο, τα ανέχθηκε όλα στοϊκα, ούτε καν αυτό δεν εκτιμάτε ...τι να πει κανεις