Επιστήμονες βρίσκονται κοντά στη δημιουργία ποικιλίας υποαλλεργικού φυστικιού, που θα θέσει τέλος στο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει ο διάσημος καρπός.
Όσοι έχουν αλλεργία στα φυστίκια, εκτός από τη δυσκολία στην αναπνοή που τους προκαλεί η κατανάλωση, μπορούν να πάθουν αναφυλακτικό σοκ, που δυνητικά είναι απειλή για τη ζωή.
Αναμιγνύοντας διάφορες ποικιλίες, η ομάδα των αμερικανών επιστημόνων προσπαθεί να αφαιρέσει ή να μειώσει δραματικά την ποσότητα της πρωτεΐνης που πυροδοτεί την αλλεργία.
Μάλιστα, οι ειδικοί διευκρινίζουν πως δεν πρόκειται για γενετικά τροποποιημένους καρπούς, αλλά για κλασική μέθοδο διασταύρωσης.
Η νέα ποικιλία αναπτύσσεται από τμήμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ και βρίσκεται ακόμη σε αρκετά πρώιμο στάδιο.
Εάν συνεχίσουν οι διασταυρώσεις με το ρυθμό που προχώρησαν έως σήμερα, τότε σύντομα θα μπορούν τα υποαλλεργικά φυστίκια να είναι διαθέσιμα στα καταστήματα.
Τα αποτελέσματα των μελετών παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κλινικής Ανοσολογίας που έγινε στο Λονδίνο.
Glenti Comment: Ήρθε η ώρα που θα τρώω φυστίκια! Ε, μα όλοι γύρω μου να τρώνε με το ποτό τους κι εγώ όχι ;! Φτάνει πια! χεχεχε
πηγή: tanea.gr
as dokimasun ke thalassina ke avga an ginetai gia kapius kapius!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι γενικά όλες τις τροφές! για να μπορεί να φάει η συντάκτρια μας!
ΑπάντησηΔιαγραφή