Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Εγώ και o καινούριος μου φίλος... Το iPad !


Πολλές καλησπέρες,

Πριν από λίγες μέρες, το iPad, το τελευταίο δημιούργημα της apple κυκλοφόρησε στην Αγγλία. Για όσους δεν γνωρίζουν, η συσκευή αυτή θυμίζει ένα μεγάλο iPhone με την μόνη διαφορά ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλέφωνο (ακόμα καν να μπορούσε όμως δεν θα ήταν και πολύ εύχρηστο και μάλλον αρκετά γελοίο).

Το βράδυ πριν κυκλοφορήσει, δεκάδες ανυπόμονοι γκαντζετάκιδες είχαν κυριολεκτικά στήσει σκηνές έξω από το κεντρικό μαγαζί της apple στην regent street έτσι ώστε να προλάβουν να προμηθευτούν την συσκευή με το που θα άνοιγε το κατάστημα τις πόρτες του το επόμενο πρωί – μια τρέλα δηλαδή!

Εγώ, ως φτωχός φοιτητής που δεν έχει καν λεφτά να αγοράσει την σκηνή της αναμονής, αποφάσισα να πεταχτώ την επόμενη στη regent street για να αγγίξω την μαγική (όπως την αποκαλεί η apple) συσκευή και να δω αν τελικά αξίζει όλο αυτό το νταβαντούρι. Πρέπει να ομολογήσω ότι αξίζει.

Καταρχάς, με το που ακούμπησα το iPad το ερωτεύτηκα. Όλα ήταν ιδανικά - το μέγεθος, το βάρος η οθόνη αφής. Αμέσως άρχισα να χαζεύω τα δεκάδες απίστευτα applications, και να σερφάρω στο internet. Το internet browsing σε υπολογιστή με οθόνη αφής είναι πραγματικά μαγικό. Η αίσθηση που έχεις όταν ρολάρεις τα δάχτυλα σου για να κατεβεί η σελίδα ή όταν με μια τσιμπιά μεγεθύνεται η οθόνη, είναι τόσο πιο κοντά στην ανθρώπινη κίνηση που ρίχνει σκόνη στο παλιό-κακό ποντικάκι.

Θα την αγόραζα όμως την συσκευή; Μάλλον όχι. Με ενοχλεί που δεν αντικαθιστά τον κανονικό υπολογιστή αλλά ούτε και το κινητό τηλέφωνο. Ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να έχει μια αληθινά φοβερή browsing εμπειρία, να ακούει μουσική και να παίζει και κανένα παιχνίδι. Αυτά όμως τα κάνει και το iPhone καλά ακόμα και αν η οθόνη είναι κάπως μικρότερη.

Τελοσπάντων, όπως και να έχει αξίζει να πάτε να το χαζέψετε όταν με το καλό φτάσει στην Ελλάδα και να μου πείτε τι πιστεύετε.


by John



3 σχόλια:

  1. ama to eroteftikes tha sto paro dwro john!!

    p.s to xan feri kero tora sto plaisio gia na to vlepeis.. odos feneti na ine kati sti mesia apo p.c kai mobile!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pragmati, t xan ferei st plaisio( opou to paspatepsa kai egw, san gatzetakias p eimai hohoho) de leei omws k polla pragmata, polu megalo g kinito, aneparkes g lap top.Ase p kata tin gnwmi m, oles oi suskeves m o8oni afis, einai mallon katadikasmenes, ektos k an, tis xeirizesai me gadia kai tis metafereis se veloute tsada me metaxwti ependusi.Episis exw na dilwsw, oti pouli8ikan kapoia kommatia stn Ellada, mesw gnwstou site dimoprasiwn( ellinikou me dunatotita on line bidding) omws akoma, den exoun anarti8ei kai t reviews apo tus pleon monimous xristes.Padws kai h timi t, einai elafrws apagoreftiki....So sad, i love apple products...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαίνεται πολύω ωραίο, αλλά αυτό που μετράει πάντα είναι το value for money...

    ΑπάντησηΔιαγραφή