Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Pομπότ για καλύτερους οδοντιάτρους ! (video)

Οι επισκέψεις μας στον οδοντίατρο για να αποκτήσουμε ένα υγιές χαμόγελο συνοδεύονται τις περισσότερες φορές από έναν ίσως αδικαιολόγητο φόβο. Εφιαλτικές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας. Ο ήχος του τροχού, ο ενδεχόμενος πόνος, η εμπειρία του γιατρού. Βέβαια και οι νέοι γιατροί πρέπει να διακατέχονται από φόβο και άγχος κατά τα πρώτα τους βήματα στην… οδοντοστοιχία των ασθενών τους!

Σίγουρα δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα προθυμοποιούνταν να αποτελέσουν το "θύμα" κατά την εκπαίδευση των νέων οδοντογιατρών! Σε αυτό ήρθε να δώσει τη λύση η Ιαπωνία, κατασκευάζοντας το πρώτο ρομπότ στον κόσμο με πονόδοντο, το οποίο καταφεύγει στον οδοντογιατρό χωρίς φόβο.

Η Χανάκο, το νέο ανθρωποειδές ρομπότ, είναι σε θέση με τις εκφράσεις που παίρνει, να εκφράσει πόνο, να ανοιγοκλείσει τα μάτια, ακόμα και να της τρέξουν τα σάλια, όπως ακριβώς συμβαίνει σε έναν τυπικό ασθενή κάτω από τον τροχό. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να εκδηλώνει μεγάλη δυσαρέσκεια, να κουνά πέρα-δώθε το κεφάλι της και να αναφωνεί "ωχ, πονάει", όταν κάποιος νεαρός ασκούμενος γιατρός της βγάζει άτσαλα κάποιο δόντι.

Ο ρεαλισμός είναι τέτοιος, που το ρομπότ μπορεί να κουνήσει τα βλέφαρά της, το σαγόνι και τη γλώσσα της, ανάλογα με τις εργασίες που εκείνη τη στιγμή εκτελεί ο γιατρός στο στόμα της, ενώ εκκρίνει ακόμα κι ένα υγρό σαν σάλιο.


πηγή: cosmo.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου