Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Νίκησε τον Φέντερερ ο Παγδατής !



Ο Μάρκος Παγδατής σημείωσε την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του επί του Ρότζερ Φέντερερ στον 4ο γύρο του αμερικάνικου τουρνουά Indian Wells. Ο Κύπριος τενίστας επικράτησε 2-1 (5-7, 7-5, 7-6) του Ελβετού και κάτοχο δεκαέξι τροπαίων γκραν σλαμ.

"Eίναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου. Αυτό τα λέει όλα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Έχασα πολλά ματς απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Φέντερερ και είναι ανακούφιση για μένα να κερδίζω ένα τέτοιο ματς μετά από δύο χρόνια έχοντας περάσει πολύ δύσκολες στιγμές. Είναι μεγάλη στιγμή για εμένα", ήταν τα λόγια του Κύπριου τενίστα μετά την περήφανη νίκη επί του Ελβετού.

Η νίκη παίρνει μεγαλύτερη διάσταση καθώς ο Παγδατής έσπασε το "match point" του Ελβετού, κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Ράφαελ Ναδάλ το 2006 στο τουρνουά της Ρώμης.

"Ήταν ένα δύσκολο ματς. Έκανα λάθος επιλογές σε λάθος στιγμή. Έπαιξα πολύ παθητικά. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να δουλέψεις και η βελτίωση έρχεται με τους αγώνες. Η σεζόν είναι μεγάλη και δεν χρειάζεται να πανικοβάλομαι", τόνισε ο Ελβετός μετά τον αποκλεισμό του, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν το τουρνουά αντιμετώπιζε πρόβλημα λοίμωξης στα πνευμόνια.

Ήταν το πρώτο τουρνουά του Ελβετού ύστερα από τον θρίαμβο τον περασμένο Γενάρη στο Αυστραλιανό Όπεν.

Οι δύο αθλητές είχαν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν, με τον Φέντερερ να μετρά ισάριθμες νίκες, σημαντικότερη εκ των οποίων αυτή στον τελικό του Αυστραλιανού Open το 2006 με 3-1 σετ.

Επόμενος αντίπαλος του Παγδατή είναι ο Ισπανός Τόμι Ρομπρέδο (Νο23 στην παγκόσμια κατάταξη).

Ο θρίαμβος του Παγδατή !




3 σχόλια:

  1. Ο Μάρκος είναι μέσα στους 5 καλύτερους παίχτες στον κόσμο. Και αν δεν έχει τόσο συχνούς τραυματισμούς αυτό θα φανεί. Μπράβο ρε Μάρκο !

    Υ.Γ: Με απόδοση 6.00 πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. bravo marko! bravo dom! egw dn to pistepsa na s pw tin alithia...vasismenos stin proistoiria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (epifwnima xaras oxi ponou)

    ΑπάντησηΔιαγραφή