Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Γλέντι Vs Δημόσια Υπηρεσία (quotes)



Το σημερινό quote έρχεται από έναν άνθρωπο του οποίου οι δημιουργίες στιγμάτισαν την παιδική μας ηλικία και πιθανώς θα στιγματίσουν την παιδική ηλικία και των παιδιών μας. Πρόκειται για τον Walt Disney, ο οποίος είχε πει το εξής:

"I love Mickey Mouse more than any woman I have ever known." Walt Disney

Πριν αρχίσετε να διαβάζετε το άρθρο πατήστε να παίζει και το παρακάτω τραγούδι...



Πρόκειται για ένα απόφθεγμα το οποίο τονίζει το θέμα της αγάπης του δημιουργού για το δημιούργημα του. Και η αλήθεια είναι ότι όταν δημιουργείς κάτι με μεγάλο ενθουσιασμό τότε αυτή η σχέση είναι ...ερωτική ! Χαίρεσαι, λυπάσαι, θυμώνεις, γελάς, συγκινείσαι, κουράζεσαι, ξεκουράζεσαι... Το δημιούργημα περιλαμβάνει κυρίως στη σχέση του με τον δημιουργό τη λέξη πάθος. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη σχέση που να δημιουργεί μία πιο πετυχημένη μεταφορά της ερωτικής σχέσης άνδρα και γυναίκας...

Πόσο αγάπησε ο Disney τον Mickey; Πόσο αγάπησε ο Einstein τη θεωρία της σχετικότητας; Πόσο αγάπησε ο Ελ. Βενιζέλος την Ελλάδα της εποχής του; Πόσο αγαπάει ο Obradovic τον Παναθηναϊκό; Πόσο αγάπησε ο Γκράχαμ Μπελ το τηλέφωνο; Πόσο αγάπησε το Α.Μ.Α.Ν ο Αντώνης Κανάκης; Πόσο αγάπησε τον Guido ο Benigni; Πόσο αγάπησε το Bohemian Rhapsody ο Freddie; Στα παραπάνω ερωτήματα η απάντηση είναι κοινή και αυτονόητη...

Γλέντι



Το Γλέντι είναι μία δημιουργία του Alejandro. Και μέσα σε αυτό είμαστε μία παρέα παιδιών. Όσες φορές λέω το όνομα της κοπέλας μου μέσα σε μια μέρα, άλλες τόσες λέω το όνομα του blog μας. Χαίρομαι, λυπάμαι, γελάω, στεναχωριέμαι. Το Γλέντι γεννά όλα αυτά τα συναισθήματα επειδή είναι το δικό μας blog. Επείδη είναι ένα δικό μας δημιούργημα μέσα στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε συνεχώς καινούρια πράγματα.

Δημόσια Υπηρεσία


Η μη-εθελούσια εργασία μέσα σε μία δημόσια υπηρεσία είναι το παράδειγμα το οποίο βρίσκεται στο ακριβώς αντίθετο άκρο. Όταν νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο απόλυτα αντι-δημιουργικό μέρος. Όταν νιώθεις ότι η λέξη που κυριαρχεί δεν είναι το πάθος αλλά η διεκπαιρέωση. Ο δημιουργός με το δημιούργημα έχουν ερωτική σχέση, ενώ ο δημάσιος υπάλληλος με τη δημόσια υπηρεσία έχουν τη σχέση ενός μη ερωτεύμενου ζευγαριού που παραμένει μαζί από συνήθεια ή από ανάγκη.

Τέλος, μπορούμε να πούμε ότι εμείς οι συντάκτες του Γλεντιού διατηρούμε μία άκρως πετυχημένη ερωτική σχέση με το Γλέντι μας... Και επειδή είμαστε ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, χαιρόμαστε να βλέπουμε ανθρώπους κάθε μέρα να συμμετάσχουν ενεργά ή παθητικά σε αυτό το ερωτικό παιχνίδι!

by Dominic

5 σχόλια:

  1. agapame to glenti mas, kai o siggrafeas tou sigekrimenou ar8rou mas ekane na to agapame pio poli akoma !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. polu wraio dom...!
    p.s egw prepei na zilepsw twra??? e??! hehehe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. polu wraio!! eidika sto meros pou sxoliazeis ti sxesi dimiourgou-dimiourgimatos! einai profanes oti agapate toso to glenti, gia auto allwste einai toso epitiximeno!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. dom = theos !!!
    (tha ithela vevaia kai "poso agapaei o kokkalis ton olympiako??" o-o-o )

    xaxaxa plaka kanw....

    "4"

    ΑπάντησηΔιαγραφή