Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ολυμπιακός Vs Apple (quotes)



Ένας από τους καλύτερους προπονητές αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι ο Jose Mourinho. Μία από τις πιο αντιπαθητικές ομάδες κατ’ εμέ ήταν η Inter. Ήταν μία ομάδα τόσο loser που σου έβγαζε μία αντιπάθεια. Και σε αυτήν την ομάδα πήγε ο μεγαλύτερος winner προπονητής που υπάρχει. Και όσοι είδατε τον αγώνα Inter – Milan μπορείτε να καταλάβετε πόσο μεγάλη μεταμόρφωση μπορεί να κάνει σε μία ομάδα ένας τεράστιος προπονητής.

"And I think because of the passion of every English player and every English supporter, and every English journalist for the game, most of the game is played with passion, love for football and instinct, but in football you also have to think." Jose Mourinho

Πριν αρχίσετε να διαβάζετε το άρθρο πατήστε να παίζει και το παρακάτω τραγούδι...



Ο λόγος που τα έχει καταφέρει τόσο καλά ο Mourinho είναι γιατί όπως φαίνεται από το quote του, γνωρίζει τα συστατικά της επιτυχίας. Και γνωρίζει, όπως χρειάζεται σε ένα καλό φαγητό, ποιά είναι η κατάλληλη ποσότητα για κάθε συστατικό.

Ολυμπιακός


Στο φετινό ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό όλα τα συστατικά δεν υπάρχουν και όσα υπάρχουν δεν είναι στη σωστή ποσότητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού που πάει στο γήπεδο. Όταν έχεις πετύχει τόσα πολλά τα τελευταία 15 χρόνια είναι λογικό και επόμενο το πρώτο αρνητικό σύμπτωμα να είναι η αλαζονεία. Η αλαζονεία των φιλάθλων του Ολυμπιακού είναι ότι αυτοί είναι πάνω από όλα. Ότι αυτοί αποφασίζουν ποιος προπονητής μένει και ποιος φεύγει, ότι αυτοί αποφασίζουν ποιοι παίκτες κάνουν και ποιοι όχι. Αποτέλεσμα; Το – 8 αυτή τη στιγμή από τον Παναθηναϊκό. Γιατί ένα πρωτάθλημα δεν το παίρνει μόνο ο κόσμος. Το πρωτάθλημα το παίρνει και ένας προπονητής που τον αφήνουν να δουλέψει γιατί αυτή είναι η δουλειά του και τη ξέρει καλύτερα από όλους. Το πρωτάθλημα το παίρνει η καρδιά αλλα το παίρνει και η τακτική. Ο κόσμος έδιωξε τον Κετσπάγια, ο κόσμος έδιωξε και τον Ζίκο, ο κόσμος έχασε το derby με την ΑΕΚ γιατί την υποτίμησε. Και φυσικά ο κύριος λόγος της αλαζονείας του κόσμου του Ολυμπιακού οφείλεται στη θεοποίηση τους από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Αν το πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα το πάρει το ταλέντο των παικτών του σε συνδυασμό με μία ενδεχόμενη αυτοκτονία του Παναθηναϊκού. Το θεωρώ πλέον σχεδόν απίθανο.

Apple


Η εταιρεία Apple βγήκε η καλύτερη επιχείρηση για το 2009. Ένας από τους λόγους που το κατάφερε αυτό είναι γιατί έχει οργάνωση. Μια ποδοσφαίρικη ομάδα, όσον αφορά την οργάνωση, πρέπει να λειτουργεί όπως μία επιχείρηση. Με ξεκάθαρους ρόλους, και να κρίνεται μετά από ένα προκαθορισμένο διάστημα. Φαντάζεστε να μαζεύοταν κόσμος και να έδιωχνε τον πρόεδρο της Apple; Ή ο κόσμος να αποφάσιζε ότι πλέον είναι περισσότερο της μόδας το αχλάδι από το μήλο, και να ζητούσε να αλλάξει το σήμα και το όνομα;

Τέλος, πρέπει να πούμε ότι μία ποδοσφαιρική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από μία επιχείρηση. Και ο κόσμος πρέπει να έχει δύναμη. Αλλά δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Απλώς γιατί δεν έχει τη τεχνογνωσία να παίρνει σωστές αποφάσεις. Ο διοικητικός ρόλος των φιλάθλων πρέπει να είναι και αυτός ξεκάθαρος και να καθορίζεται μέσα από προκαθορισμένες διαδικασίες. Πάντως, αν ξεκινούσε με το ίδιο budget Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε ο ΠΑΟΚ. Και ο λόγος που θα γινόταν αυτό, βρίσκεται στο quote του συμπαθέστατου Jose…

by Dominic

12 σχόλια:

  1. Μπραβο. Επιτελους ενα αρθρο που ουτε οι συντακτες του contra θα το σκεφτοτουσαν.

    Ο Ολυμπιακος εχει μια περιεργη αλαζονεια. Νομιζει οτι ειναι ο καλυτερος απ'ολους, οτι ειναι ο καλυτερος σε ολα. Δε γινεται μετα απο μια ηττα να φευγει ενας προπονητης "επειδη ετσι ηθελε ο κοσμος" [Κετσπαγια]. Ο καλος προπονητης και δη η ομαδα, αναγνωριζει τα λαθη και μαθαινει απ'αυτα. Και ο καλος προεδρος κοιταει το καλο της ομαδας, ασχετα με το τι λεει ο κοσμος. Τωρα αν εφερε τον Ζικο επειδη το απαιτησε ο κοσμος [ο ιδιος ο Κοκκαλης ειπε οτι ηταν λαθος του που τον εφερε], ειναι μεγαλη κωμωδια. Καμια φορα δεν αρκει το μεγαλο ονομα.
    Δεν ξερω αν θυμαστε αλλα εγω θυμαμαι την περιφημη δηλωση του Γεωργατου οταν πηρε το πρωταθλημα ο ΠΑΟ πριν καποια χρονια "ειμαι σκασμενος που πηρε πρωταθλημα ο ΠΑΟ". Δηλαδη τι εγινε? Να μην παρει πρωταθλημα ο ΠΑΟ γιατι το λεει ο Ολυμπιακος?

    ΥΓ: Δεν ξερω αν αληθευει αλλα μηπως παιζει ρολο το "Στοιχημα"? Ο ξαδερφος μου, ειχε πει πριν 3,4 χρονια "οταν μπει ο Ολυμπιακος στο Στοιχημα το 2010, θα χανει, θα δεις"... Μηπως γιναμε Championato με τα σκανδαλα και δεν το καταλαβαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. simfwnw apolita!! ax auti i alazoneia !

    vevaiws tha borusame na pume oti kai o panathinaikos sto basket an xasei to prwtathlima, paroti to pernei 10 xronia ...tha stenaxwrethei. Apo tin alli to provlima me ton proponiti to exei lisei pro pollou...alla ton zelimir ton afisane na dulepsei, dn egine xafnika omadara o panathinaikos.

    ps2.diplo gia na dwsoume tin koupa stin ''apple''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι οντως τον αφησανε τον ανθρωπο να δουλεψει! Γι'αυτο εφτασε εδω που ειναι τωρα. Αλλα ο ΠΑΟ αν χασει πρωταθλημα απ΄τον ΟΣΦΠ [για μπασκετ μιλαμε], δε θα βγει να σιχτιριζει Ολυμπιακους οπως εκανε ο Γεωργατος. Απλα θα μαθει απ'τα λαθη του και θα γινει καλυτερος. Τετοιες λεπτομεριες κανουν τις ομαδες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι επισης, οχι δεν θα κανω την χαρη στην Apple να παρω καποιο προιον της... [ασχετα αν γλυκοκοιταζω το macbook air!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η διαφορά του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού και του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν έγγυται στον κόσμο. ο κόσμος είναι εξίσου αλαζόνας. η διαφορά έγγυται στη διοίκηση. που άφησε έναν άνθρωπο να δείξει τις δυνατότητες του, τον στήριξε απόλυτα και φυσικά επείδη αποδείχτηκε το τεράστιο ταλέντο του, όλοι στον Παναθηναϊκό τον σέβονται. Και νομίζω ότι αν ο Παναθηναϊκός χάσει πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό φέτος, κάνεις δεν θα απαξιώσει αυτόν τον προπονητή και την ομάδα που έχει φτιάξει, και στον ίδιο άνθρωπο με την ίδια αμείωτη αγάπη θα εμπιστευθούν το μέλλον της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπασκετικός Παναθηναϊκός διοίκηση Παύλος και Θανάσσης Γιαννακόπουλος πήραν την ομάδα το 1987 και το 2000 ήρθε ο ομπράντοβιτς. γιατί μέχρι τότε δεν βρήκαν προπονητή? 13 χρόνια? το 96 δεν πήρε ευρωπαϊκό ο πάο? πότε έφυγε ο προπονητής. απλά τους έκατσε ο ομπράντοβιτς και ο ανύπαρκτος ολυμπιακός,ποιος ο λόγος να τον διώξουν έπειτα, αφού τα έπαιρνε όλα. Δεν επενέβησαν στο έργο του? τουλάχιστον 6 παίχτες ήρθαν που ο ομπράντοβιτς δεν ήθελε..πάνω κάτω ένας κάθε χρόνο. Ότι ο παναθηναϊκός διαθέτει τον καλύτερο προπονητή της ευρώπης δε σημαίνει ότι πρέπει να δίνεις πίστωση χρόνου σε όλους τους προπονητές. Ας μην είχε πάρει κούπα ο ομπράντοβιτς και θα λέγαμε για πότε θα είχε φύγει. Τώρα είναι ο ζωντανός θρύλος. Αν για δέκα χρόνια δεν πάρει κούπα με τις κλωτσιές θα τον διώξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν συγκρίνουμε μια εταιρεία με μια ομάδα τότε έχουμε χάσει την ουσία. εγώ δε το βλέπω έτσι και αν το έβλεπα δε θα την αγαπούσα. Επίσης εγώ πληρώνω και έχω την απαίτηση να βλέπω την ομάδα μου να κάνει τις σωστές κινήσεις. Και βέβαια όταν ο λαός απαιτεί κάτι σε μεγάλο ποσοστό έχει δίκιο. Τι να κάνω την νίκη ή το κύπελλο αν οι παίχτες μου δεν καταλαβαίνουν την κάυλα του ολυμπιακού. Αν δεν θέλουν να μπουν στο καραϊσκάκη όλη την εβδομάδα να γαμήσουν. Ο κετσπάγια πέραν του ότι είναι αντίπαλος έδειξε και πόσο τον ένοιαζαν τα λεφτά με την στάση του μετά την απόλυση του.
    ΟΣΦΠ( ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
    αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. και αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει εκλεγμένη διοίκηση.
    Ο κόσμος του ολυμπιακού που όπως συμφωνείτε όλοι κάνει κουμάντο και είναι ο υπαίτιος για την φετινή αποτυχία θα πρέπει να του καταλογίσετε και τα 13 από τα 14 τελευταία πρωταθλήματα τα 5 ντάμπλ και τις 11 προκρίσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Δεν γίνεται να του καταλογίζουμε τα άσχημα και όχι τα θετικά. Και αν είναι να χάσουμε ένα και να πάρουμε άλλα 5 δεν πιστεύω ότι είναι αποτυχία. Κάποια στιγμή λογικό είναι να χάσεις και να πεσεις από την κορυφή. Πέραν τούτου όταν ο κόσμος έκραζε και δεν γούσταρε τις επιλογές του προέδρου είχε αυτό ακριβώς στο μυαλό του. Και γιατί έκανε λάθος? Επαληθεύτηκε έστω και λίγο ότι ο Κετσπάγια έκανε κάτι σωστό? Η χειρότερη προετοιμασία εδώ και χρόνια (μιλάνε και οι τραυματισμοί από μόνοι τους), το χειρότερο ρόστερ της δεκαετίας με κενά ακόμα και σε θέσεις εντεκάδας, το ξεπούλημα βασικών παιχτών.
    Που σε όλα αυτά έκανε λάθος ο κόσμος? για αυτό δεν τρελαίνεται όλος ο κόσμος του θρύλου εδώ και 6 μήνες σε όλα τα ραδιόφωνα και αθλητικές εκπομπές? το ότι αυτό μεταφέρεται στο καραϊσκάκη είναι γεγονός. Αν ξενερώσεις τον κόσμο σου λογικό είναι και να έρθουν οι γκέλες στο ισχυρό σου σημείο, την έδρα σου.
    Η αλαζονεία είναι όντως στοιχείο των οπαδών του ολυμπιακού αλλά ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει? όταν εδώ και 15 χρόνια κάνεις καθημερινή πλάκα, λογικό είναι να θεωρείς ότι είσαι καλύτερος. Και γιατί δεν είσαι? Βέβαια στην μπάλα αν δεν παίξεις θα χάσεις όπως και έγινε. Αλλά δε καταλάβα ο κόσμος πρέπει να μην είναι αλαζόνας ή ο παίχτης που πληρώνεται για να κερδίζει? τότε ποιος κάνει κουμαντό?
    ο κόσμος πρέπει να μην είναι αλαζόνας να πληρώνει για να βλέπει πρώην αντιπάλους να φοράνε τη φανέλα να το παίζουν ολυμπιακάρες να κάνουν αισχρές επιλογές και στο τέλος να βοηθάει και να στηρίζει. Πείτε μου μια ομάδα που το έκανε αυτό?
    Τα συστατικά ποιος πρέπει να τα αγοράσει?Ποιος δεν τα αγόρασε?
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα που λες ότι είναι ο κόσμος του ολυμπιακού που πάει στα γήπεδο, αποδεδειγμένα έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο εισητηριών που σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος στην ΠΑΕ,(αποτέλεσμα καλύτεροι μισθοί-παίχτες) καλύτερη ατμόσφαιρα μέσα στο παιχνίδι, θεωρείται η καλύτερη έδρα στην ελλάδα από τις καλύτερες στην ευρώπη βάση στοιχείων.
    δε ξέρω πως μπορείς αλλά δικαιολόγησε το. Απλά να σου πω ότι τα τελευταία 15 χρόνια ο ολυμπιακός έχει περίπου 1-2 κακά αποτελέσματα το χρόνο (εξαίρεση φέτος) οπότε άμα αυτό είναι αλαζονεία μακάρι να συνεχίσει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καμια αλλη ομαδα στον κοσμο δεν εχει αλλαξει τοσους προπονητες σε μια σεζον. Αν αυτο δεν ειναι αλαζονεια, τοτε τι ειναι?
    Δεν μπορω να σκεφτω καμια σοβαρη ομαδα του εξωτερικου να αλλαζει προπονητη επειδη εφερε κακα αποτελεσματα. Αντιθετως η ιδια ομαδα με τον ιδιο προπονητη, θα δουλεψει και θα τα παει καλυτερα.
    Η συγκριση ποδοσφαιρικου Ολυμπιακου με μπασκετικο Παναθηναικο ειναι ανουσια. Ο Παναθηναικος εμπιστευτικε εναν προπονητη, ο προπονητης εμπιστευτικε τους παικτες που εφερναν και εφτασαν στην κορυφη. [δλδ το 2003 επρεπε να τον διωξουμε μονο και μονο επειδη αλλαξε φιλοσοφια και αντι για μεγαλα ονοματα -Μποντιρογκα, Ρεμπρατσα- προτιμησε μικροτερα -Διαμαντιδης, Φωτσης και σια-?] Αν μπορεσει να κανει ο ποδοσφαιρικος Ολυμπιακος ακριβως το ιδιο, τοτε να φαω τα λογια μου. Και αν λες οτι κραταγε τον Ομπραντοβιτς επειδη επαιρνε τα ελληνικα πρωταθληματα για πλακα, γιατι δεν κανουν το ιδιο με τον ποδοσφαιρικο Ολυμπιακο? Περνει πρωταθληματα για πλακα κι ομως με την παραμικρη στραβη αλλαζει προπονητη.
    Το ειπα και το ξαναλεω. Οι μεγαλες ομαδες χτιζονται σε γερα θεμελια, δεν ανακαινιζονται σε θεμελια αρκετων χρονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1. το ότι διώχναμε συνέχεια στο μπάσκετ τους προπονητές πριν τον ομπράντοβιτς δεν ήταν σωστό. κανείς την επιλογή προπονητή και μετά τον αφήνεις 2 χρόνια να δουλέψει απερίσπαστος, και στο τέλος της διετίας τον κρίνεις. για μένα αυτό είναι το σωστό.
    2. όσον αφορά το δεύτερο σκέλος. δεν ήταν αλαζόνας πάντα ο ολυμπιακός. χρόνο-χρόνο χτίζεται αυτό. και το γεγονός οτι ο ολυμπιακός παίρνει πρωτάθλημα τόσα χρόνια δεν έχει να κάνει με τον κόσμο. πριν τα συνεχόμενα πρωταθλήματα είχε να πάρει πρωτάθλημα πάνω από 10 χρόνια. τότε δηλαδή είχε χειρότεροιυς φιλάθλους μέσα στο γήπεδο; οπότε δεν έχει να κάνει αυτό.
    επίσης, πολλοί κάναν λάθος φέτος. απλώς εγώ την κύρια ευθύνη τη βλέπω εκεί.
    3. δε βλέπω μια ομάδα σαν εταιρεία και το είπα. θεώρω ότι μια καλή ομάδα απλώς πρέπει να έχει την ίδια καλή οργάνωση με ξεκάθαρους ρόλους όπως μία εταιρεία για να λειτουργεί σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για το 2..
    κατηγορείς τον κόσμο ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον ολυμπιακό. αλλά λες ότι δεν ευθύνεται για τις επιτυχίες. άρα δεν ευθύνεται και για τις αποτυχίες. ή το ένα ή το άλλο είναι, δε γίνεται στα καλά να μην μετράς τη συμμετοχή του κόσμου, ενώ στα κακά να του τα καταλογίζεις. Έχει ή δεν έχει λόγο σε ότι γίνεται. Αποφασίζει σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις? ναι ή όχι? αν ναι έχει όλους αυτούς τους τίτλους? το θεωρείς αποτυχία το 13 στα 14?και μόνο μια χρονιά εκτός Champions League? είναι

    Ξεκάθαρει ρόλοι υπάρχουν στον ολυμπιακό, το θέμα είναι ότι ο ολυμπιακός πρωταγωνιστεί και δεν μπορεί να έχει ανθρώπους που δεν είναι ικανοί να τoν φτάσουν στην κορυφή.

    είναι ωραίο το κείμενο σου αλλά πιστεύω ότι κάνεις τεράστιο λάθος ότι θεωρείς τον κόσμο υπαίτιο και όχι τον πρόεδρο και τον προπονητή.

    Όλος ο κόσμος έχει πέσει πάνω στον ολυμπιακό και λέει ότι διαλύθηκε το ένα το άλλο, ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Η ουσία είναι ότι το πρωτάθλημα το κερδίζει ο Παναθηναικός των τόσων εκατομμυρίων με πολύ καλή ομάδα και η ομάδα βρίσκεται στους 16 του Champions League και διεκδικούμε να βρεθούμε στις 8 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη(κόσμο)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οι φίλαθλοι του ολυμπιακού τη δεκαετία πριν το 1997, γιατί δεν ήταν εξίσου καλοί με τους επόμενους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή