Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

dAre: Paradise



Paradise



(Ακούστε το τραγούδι "Vivo Por Ella", Andrea Bocelli- Sarah Brightman)

*Κανονικά άλλο κείμενο έπρεπε να γράψω όμως μέσα στην εβδομάδα συνέβη κάτι και όλα άλλαξαν.


"Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση."


δες χωρίς μάτια
άκου χωρία αυτιά
κράτα χωρίς να αγγίζεις

Κάθε δέντρο και φυτό του λιβαδιού φαίνεται να χορεύει, αν και αυτοί με τα συνηθισμένα μάτια τα βλέπουν όλα ακίνητα.

Αν νομίζεις πως μπορείς να μάθεις την Αλήθεια
από τα λόγια
Αν νομίζεις πως ο Ήλιος και ο Ωκεανός μπορούν
να περάσουν μέσα από το μικρό άνοιγμα που ονομάζουμε στόμα
τότε κάποιος πρέπει να αρχίσει να γελά
κάποιος πρέπει να αρχίσει να γελά δυνατά
τώρα!

Έτσι όπως μετράμε φτάσαμε στο 2010. Ένα μικρό παιδί θα το διαβάσει δύο, μηδέν, ένα, μηδέν χωρίς να καταλάβει τι σημαίνει, ένας "μεγάλος" θα το διαβάσει δύο χιλιάδες δέκα καταλαβαίνωντας που έχουμε φτάσει. Όμως δε θα ξέρει που θα σταματήσει να μετράει. Όλη μας τη ζωή την περνάμε μετρώντας τα χρόνια και με το φόβο ότι κάποια στιγμή αυτό θα σταματήσει. Ο φόβος του θανάτου πολλές φορές μας κάνει να εκτιμούμε τη ζωή μας, δυστυχώς μόνο στη σκέψη της απώλειας της η ζωή μας μοιάζει μαγική.

Όταν ήμασταν μικροί οι γονείς μας προσπαθώντας να μας βάλουν στο "σωστό" το δρόμο μας έλεγαν ότι οι καλοί άνθρωποι πάνε στον παράδεισο ενώ οι κακοί στην κόλαση! Πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν στο παράδεισο και στην κόλαση όμως μέσα μας σίγουρα νιώθουμε ότι κάποια στιγμή θα κριθούμε από κάποιον ή κάτι. Επειδή κανένας δεν κατάφερε να επιστρέψει από εκεί που πάνε οι πεθαμένοι αν πάνε, για να μας δώσει την απάντηση όλο αυτό το παραμυθάκι περνάει από γενιά σε γενιά, πολύ απλά επειδή κανείς δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο.

"Το παρόλογο είναι υπερβολικά απαραίτητο στη Γη. Ο κόσμος ολόκληρος στέκει πάνω σε παραλογισμούς."
Ντοστογιέφσκι

Ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να σκεφτεί και να δημιουργήσει τον δικό του παράδεισο.

Οπότε το σημερινό dare είναι αυτό ακριβώς, καθίστε να σκεφτείτε και καταγράψτε τον δικό σας παράδεισο. (όριο λέξεων δεν υπάρχει πιστεύω από 3 λέξεις και πάνω είναι δυνατό.)


"Όλα όσα μπορείς να φανταστείς είναι αληθινά"
Πάμπλο Πικάσο

Παράδεισος στη κυριολεξία σημαίνει περιφραγμένος λειμώνας ή τόπος αναψυχής και διασκέδασης, που είναι κατάφυτος και γεμάτος με άγρια ή ελεύθερα ζώα.

Η λέξη φέρεται περισσότερο ασιατική (π.χ. στη ζενθική: Παιρίντεζα) και κατά πιθανότερη εκδοχή περσική ή κατ΄ άλλους αρχαία σημιτική και χαλδαϊκή. Στην ελληνική γλώσσα (γραφή) πρωτοαναφέρθηκε από τον Ξενοφώντα στη «Κύρου Ανάβαση» Α' 2, 7 και Β' 4, 14 , επίσης στα «Ελληνικά» Δ' 1, 15, και στην «Κύρου Παιδεία» Α' 3, 14 και και Η' 6, 12. Σε όλες τις περιπτώσεις αποδίδεται προς τους περιφραγμένους λειμώνες και κήπους αναψυχής του Μεγάλου Βασιλέως των Περσών.

Η λέξη αργότερα καθιερώθηκε στην ελληνική να χαρακτηρίζει κάθε περίφρακτο κήπο γενικά. Χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια και από τους Εβδομήκοντα (Ο') κατά τη μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης από την εβραϊκή γλώσσα στην ελληνική προς χαρακτηρισμό του κήπου που δημιούργησε ο Θεός στην Εδέμ και τοποθέτησε σ΄ αυτόν τους Πρωτόπλαστους (Γένεση Β' 8).

Σκεφτείτε τώρα να δημιουργήσετε στο μυαλό σας την εικόνα του παραδείσου που θέλετε να συναντήσετε, να ζείτε τη ζωή σας σκεφτόμενοι πως στο τέλος θα πάτε εκεί και λίγο πριν αφήσετε αυτό το κόσμο να καταλάβετε ότι ο παράδεισος είναι στη γη. Ότι κάποιος σας έδωσε κάμποσα χρόνια για να τον δημιουργήσετε και εσείς τον περιμένατε έτοιμο. Πόσο κρίμα θα είναι...

Οπότε μάλλον το πραγματικό dare είναι να δημιουργήσεις τον παράδεισο σου και όχι απλά να τον σκεφτείς.


Υγ1: θα ήθελα πολύ να διαβάσω τις δικές σας σκέψεις περί παραδείσου και που ξέρετε μπορεί να σκεφτόμαστε το ίδιο! αυτό μπορεί να γίνει ανώνυμα μέσω ενός σχολίου παρακάτω ή αν επιθυμείτε και ονομαστικά στο email μου dare_glenti@hotmail.com.

Υγ2: αφιερωμένο





2 σχόλια:

  1. "Άνθρωποι- Ζώα, Φαγητό- Ζέστη- Κρύο, Ήσυχος Θάνατος-Αγάπη "

    ο δικός μου παράδεισος θέλω να έχει πολλά άτομα και ζώα! να χωράει τους πάντες !
    να έχει άπειρο φαγητό για όλους, ο καθένας να μπορεί να μεταβεί από το κρύο στη ζέστη όταν το επιθυμεί, ο μόνος θάνατος να είναι λόγω γηρατειών και ο καθένας να ζει αγαπώντας τους άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να δημιουργείς καινούρια πράγματα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή